*Nettavisen* Sportspill.

VIF på hevntokt etter cuptapet

Vidar Örn Kjartansson er Tippeligaens toppscorer med 13 mål på 13 seriekamper. Vi tror han tegner seg på scoringslisten mot Odd i kveld. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Det ble et dramatisk cupsorti for Vålerenga for en drøy uke siden. I dag har laget en ny sjanse til å tukte Odd.

16.07.14 08:55

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Oddstips:
Har ikke slått Elfsborg på tolv kamper
V65 Leangen: Vi dropper kveldens største V65-favoritt
V4/V5 Eskilstuna:
160.000 kr innspil i Sverige
V64 Rättvik: En real frekkis

Mens vi venter på semifinalene i VM, kan vi kose oss med kamper fra blant annet Tippeligaen og Allsvenskan og objekter fra Tour de France på mandagens oddsprogram.

HTML EMBED

Dagens langskudd

Kjartansson scorer mål Ja
HTML EMBED


Disse to møttes på samme bane som i kveld så sent 27. juni i en høydramatisk cupkamp. Odd tok ledelsen 2-0, men VIF spilte en flott andre omgang og utliknet til 2-2 tolv minutter før slutt. På overtid fikset imidlertid tomålsscorer Frode Johnsen straffe for hjemmelaget, og Odd kunne juble for avansement til kvartfinale.

Dermed har Vålerenga nå bare seriemedaljer å kjempe om. Laget ligger på femteplass, men kan komme helt opp i ryggen på bronseplasserte RBK dersom det skulle bli seier i kveld.

VIF er i store økonomiske problemer og trenger over 20 millioner kroner for å overleve ut året. Toppscorer Vidar Örn Kjartansson er VIFs desidert største salgsobjekt, og det er ikke umulig at han forsvinner innen kort tid som et ledd i å redde klubben fra konkurs.

Kjartansson og de andre VIF-spillerne har på imponerende vis klart å holde hodet kaldt og konsentrere seg om de sportslige oppgavene i den turbulente situasjonen klubben befinner seg i, og laget har tatt flere steg i riktig retning etter den skuffende fjorårssesongen.

Diego Calvo er ikke klar ennå etter Costa Ricas VM-eventyr, og heller ikke Ivan Näsberg og André Muri er tilgjengelige i kveld.

Odd har flotte 4-1-0 på de siste fem i serien og ligger på fjerdeplass, to poeng foran VIF. Vil passere RBK og igjen komme á poeng med Godset på sølvplass dersom det blir seier i kveld.

Fredrik Semb Berge er solgt til Brøndby, men trener Dag-Eilev Fagermo kan glede seg over at troppen nok en gang er skadefri.

Norsk Tipping har satt opp 1,70 i odds på hjemmeseier. Det er for lavt for oss, og vi har heller sett etter andre oddsobjekter.

Kjartansson har vært et funn for VIF, og den scoringsglade islendingen er garantert lysten på å vise seg frem for talentspeiderne på Skagerak Arena. Arbeidsvilkårene er også blitt bedre av at han slipper å bryne seg på Semb Berge. Lars Kristian Eriksen, som trolig kommer inn som sistnevntes erstatter, er langt bedre som back enn midtstopper.

Et spill på at Kjartansson scorer for 14. gang denne sesongen betales med 2,70 i odds, og dette blir vårt langskudd på mandagens meny.

Vinn flotte premier i VM-quizen
Delta i Sportspills VM-quiz med flotte premier levert av Norsk Tipping nederst i denne saken.

1. premie:
Reisegavekort på 5000 kroner
Englands offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

2. premie:
Reisegavekort på 2500 kroner
Portugals offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

3. premie:
Englands offisielle VM-drakt (bortefarger)

4. premie
Portugals offisielle VM-drakt (bortefarger)

Du må svare riktig på samtlige 10 spørsmål for å delta i trekningen av premiene.

Vinnerne trekker og kåres på Sportspill.no torsdag 10. juli.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.