Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

VIF snubler til fin odds

Nettavisen mener Vålerenga er gjort til for store favoritter i kveldens TV 2 Zebra-sendte oppgjør på Ullevaal, sjekk dagens spillforslag her.

Kommersielt

Resten av dagens kamper og tips

Nettavisens fotballguide

Åpen kamp i hovedstaden
Vålerenga vant fortjent borte mot jumbo Sandefjord for en uke siden, skapte ingenting i 0-2-tapet borte for Austria i UEFA-cupen torsdag. 4-5-1 hjemme, tapet kom for Viking før sommerferien. Hevet seg flere hakk etter Aabrekk overtok. Savnet av en målscorer er fortsatt åpenbart, spesielt uten en for anledningen suspendert Berre.

FFK hadde over en omgang med jevn kamp mot Brann sist, men tapte til slutt 0-4 for en effektiv serieleder med Karadas i storform. Viste fine takter før den kampen, uten tap etter sommerferien og ti poeng på de fire siste. 1-6-3 borte. Wehrman tilbake etter karantene, Kvisvik forventes klar etter skade.

5-1 i serien og 0-3 i cupen mellom disse på Ullevaal i fjor høst, Fredrikstad vant 1-0 i en jevn og sjanserik kamp da lagene møttes i slutten av mai. Gjestene har gjort det bra på landslagsarenaen etter tilbakekomsten til det gjeve selskap, klart nærmest seieren i 0-0-kampen mot Lyn her nylig. Jevnere enn oddsen antyder, U eller B som gjelder.

Svenske LSK nok en gang på bongen
Sylvia endte som forventet opp i bunnstriden når sesongen dro seg til, ligger nest sist med bare to poeng ned til bunn av tabellen. Ett poeng på de fire siste, møtt tre bunnlag og ordinære ÖIS. Svake 2-4-6 på hjemmebane. Mangler to nøkkelspillere med skader.

Gjestene har vært god butikk for tipsene i høst, flotte 7-0-1 på de åtte siste og har inntatt den tredje og siste opprykksplassen. Lite skiller til lagene på andre- og fjerdeplass. 6-0-6 totalt på fremmed gress etter en rufsete start på sesongen. Kan glede seg over at toppscorer Kristoffersens skade leget seg raskere enn ventet, og spissen er trolig med i troppen. Svekkes av et par andre fravær.

Hjemmelaget holder stand bakover, vi tror ikke det vedvarer mot formsterke LSK. 1,90 på gjestene kan brukes på en dag med få alternativer.