Vålerenga-spillere jubler for scoring i 7-3-seieren over Lørenskog for tre runder siden.
Vålerenga-spillere jubler for scoring i 7-3-seieren over Lørenskog for tre runder siden. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

VIF viser hvem som er best i byen

Vålerenga er endelig form og kommer til å mose Oslo-rival MS i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 2: Guingamps utrolig sesong
Europa League:  
Spurs med første stikk
Europa League: 
Bilbao hviler nøkkelspillere
VM-sprint kvinner: 
Falla til flott odds
VM-sprint herrer: 
Vigen Hattestad best når det gjelder

Vi har en strålende langoddsdag foran oss. VM på ski innledes i Falun med sprint for både kvinner og menn, og i Europa League skal det spilles første kamp i 32-delsfinalene med en rekke interessante oppgjør på menyen. I tillegg spilles det ishockey både her hjemme og i Sverige.

Kanontreff for vår ishockeydobbel fra eliteserien i Sverige onsdag der både Modo og Örebro gjorde jobben på hjemmebane og fikset oss flotte 3,80 i dobbelodds.

Torsdag kommer Nettavisen Sportspill med en rekke tips både til ski-VM og i Europa League. I denne artikkelen lanserer vi en meget sprek dobbel.

Her finner du langoddsprogrammet for desktop.

Her finner du langoddsprogrammet for mobil.

Dagens dobbel 2

Vålerenga – Manglerud Star (0-3) H
Färjestad – HV71 H


Vålerenga – Manglerud Star (0-3) H 1,78

Vålerenga har satt inn en meget sterk sluttspurt etter en skuffende høstsesong og har fremstått som et topplag de siste ukene. Kommer fra en strålende 4-2-seier borte mot formsterke Sparta, der 0-2 ble snudd til seier. Før det ble det 6-2 hjemme mot Frisk og 7-3 borte mot Lørenskog.

Ligger på sjetteplass og har ni poeng opp til tredje. Selv om det begynner å bli få runder igjen i grunnspillet, har Oslo-klubben fortsatt mulighet til å avansere på tabellen og dermed å skaffe seg lettere motstand i den første sluttspillmatchen.

MS har som ventet fått det tungt i Get-ligaen og står med 17 poeng på 40 matcher. Sikker plass har vært en utopi i flere måneder allerede, og laget har nok allerede startet forberedelsene til nedrykkskvaliken.

Hvis man ser bort fra 6-1-seieren over Stjernen for tre runder siden, har laget gjort det meget svakt i det siste. Det er blitt tap i åtte av de siste matchene – de fleste med stygge sifre – og forrige runde ble det et pinlig 0-1-tap på hjemmebane mot tabelljumbo Kongsvinger.

MS har mange tidligere VIF-spillere i troppen, og laget pleier ofte å mobilisere litt ekstra i Oslo-derbyene. Forrige møte med storebror endte imidlertid med 1-8-tap, og VIF har bare blitt bedre siden den gang.

I kveld kommer Vålerenga til å vise hvem som er sjefen i byen, og vi spiller handikapseier (0-3) til 1,78 i odds.

Färjestad – HV71 H 1,90
Färjestad er i praktfull form og har vunnet fire matcher på rad i ordinær tid. Kommer fra en sterk 5-1-seier borte mot serieleder Skellefteå og ligger på sjuendeplass.

I de siste rundene av grunnspillet handler det om å komme blant de seks beste lagene i ligaen. Disse går direkte til sluttspillet, mens de fire neste lagene må spille playoff for å nå sluttspillet. Jo høyere man kommer blant de seks beste, jo enklere motstand får man også i første runde i sluttspillet.

For hjemmelaget skiller det bare to poeng opp til Linköping på fjerde, og det er en plassering som så avgjort er innen rekkevidde.

Den offensive spilleren Milan Gulas måtte stå over tirsdagens kamp grunnet sykdom, og det er usikkert om tsjekkeren blir klar til i kveld.

HV71 opplevde et mareritt av de sjeldne forrige uke. På fire kamper ble det null poeng og utrolige 3-24 i målforskjell.

Fikk tilbake flere toneangivende spillere til hjemmematchen mot svake Djurgården tirsdag, blant andre Ted Brithén , og slo tilbake med 4-0-seier.

Bortelaget ligger på den viktige sjetteplassen, men vil bli passert av Färjestad dersom det blir tap i kveld. Dette er altså en uhyre viktig match for begge lag.

HV71 vant lagenes første møte denne sesongen, men Färjestad har tatt alle poengene i de tre siste innbyrdes. Vi tror Färjestad fortsetter fremgangen og tar sin fjerde strake seier mot et lag som holdt Hockeyallsvenskan-nivå forrige uke.

Samlet odds for dobbelen: 3,38.