Molde viste gulltakter ved å slå et sterkt LSK-lag på Åråsen 16. mai. I kveld skal Viking ekspederes.
Molde viste gulltakter ved å slå et sterkt LSK-lag på Åråsen 16. mai. I kveld skal Viking ekspederes. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Viking taper for første gang

Serieleder Molde er en tøff oppgave for et Viking-lag som sliter med tunge fravær.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Tippetips:
  Full fest i Tippeligaen
Oddstips 1: 
Ranheim har fått opp dampen
Dagens dobbel:
  Viking taper for første gang
Dagens dobbel 2:
  Har løpt 40 meter på 4,57
V4 Lindesberg:
  Kontio i nok en hovedrolle
V5 Leangen:
  Godbitene står i kø
V64 Jägersro:
  Carstens helfrekke banker

Tirsdagens oddsprogram er av det meget spreke slaget, med en rekke kamper fra Tippeligaen og 1. divisjon.

Dagens dobbel

Molde – Viking H 1,62
(spillstopp kl. 17.55)
Molde fikk slite for poengene mot sterke LSK 16. mai, men klarte å få med seg en viktig 2-1-seier. Topper dermed fortsatt tabellen to poeng foran Strømsgodset.

Viktige Fredrik Gulbrandsen, Espen Bugge Pettersen, Joshua Gatt og Magne Simonsen er ute.

Viking er det eneste laget i serien uten tap, men det er blitt uavgjort i de tre siste kampene, og laget ligger fem poeng bak serielederen. Kom under 0-2 mot Sandnes Ulf på hjemmebane sist og måtte jobbe for å få med seg ett poeng.

Kaptein og forsvarsklippe Indridi Sigurdsson soner karantene, mens førstekeeper Arild Østbø er skadet. Vingtalentet Yann-Erik de Lanlay spiller trolig ikke.

Molde har virkelig imponert oss med sitt kvikke og kreative angrepsspill og solide forsvar så langt, og serieledelsen er helt fortjent. Viking er et vanskelig å slå, men laget opplever en liten formsvikt om dagen og har et par tunge fravær i kveld. Sesongens første tap kan fort bli et faktum.

Odd – Aalesund H 1,55 (spillstopp kl. 17.55)
Håvard Storbæks 2-1-scoring på overtid borte mot Haugesund sist sørget for at Odd henger med i medaljestriden med sine 14 poeng. Har vunnet tre av fire hjemmekamper så langt, og det eneste tapet kom mot et formsterkt LSK.

Troppen er nok en gang fulltallig.

Aalesund er ikke på samme nivå som de foregående sesongene. Fikk bare med seg ett poeng fra de to siste kampene, som ble spilt hjemme mot bortesvake lag som Sogndal og Brann. Laget ligger tredje sist med sju poeng.

Christian Myklebust, Leke James, Torbjørn Grytten og Mikael Dyrestam er ute med skader, mens playmakeren , Michael Barrantes har sluttet seg til Costa Ricas VM-tropp.

Aalesund tok ledelsen på Skagerak Arena i lagenes forrige møte i fjor høst, men en Frode Johnsen i toppslag bidro sterkt til at kampen endte 5-1. Sunnmøringene har en svært dårlig statistikk på dagens bane og sliter med en del fravær i kveld. Vi tror klart mest på et skadefritt Odd-lag.

I boksen under kan du levere dagens dobbel (innsatsen stryrer du selv).


Dagens langskudd
Stabæk - Strømsgodset H 4,25
(spillstopp kl. 19.55)
Stabæk sto for 16. mai-rundens største overraskelse med sin 3-1-seier på Lerkendal. Akkurat som i runde 2-kampen mot Brann var det et under at laget ikke slapp inn flere baklengsmål. Slo Sarpsborg 3-2 forrige hjemmekamp og har dermed tatt full pott etter det stygge tapet for VIF og bortemissen mot Sandnes. Ligger på sjetteplass med 15 poeng.

Godset henger med i toppen av Tippeligaen etter 4-1-seieren hjemme mot Sarpsborg og 2-2 borte mot Molde. Var litt heldig som fikk med seg ett poeng fra Røkkeløkka. Har ikke fått det helt til på bortebane så langt, og kun 5 av 20 poeng er tatt på fremmed gress.

Jørgen Horn (skadet) og Marius Høibråten (karantene) er ute for bortelaget.

Dette er to lag som har hatt en del marginer på sin side denne sesongen, og vi ser på oppgjøret som åpent. På tippekupongen garderer vi fullt ut, men vi fristes av H-oddsen på fine 4,25 og spiller Stabæk som et langskudd på langoddsen.

I boksen under kan du levere dagens langskudd (innsatsen stryrer du selv).sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus