*Nettavisen* Sportspill.

Vinn eller forsvinn for Bosnia

VIKTIG: Edin Dzeko er dessverre tvilsom for Bosnia til nøkkelkampen mot Wales. Foto: Dirk Waem (Afp)

Edin Dzeko og resten av gjengen har en vanvittig oppgave foran seg mot Wales.

10.10.15 08:37

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1:
Wigan på trynet igjen
Oddstips 2:
Tyrkia sliter uten superspissen
Tippekupongen:
Norge trenger en Italia-seier

Stor TV-oversikt: Slik ser du landslagsfotballen på TV

V75 Bergen: Vikingene inntar Bergen
V4 Klampenborg:
Vidunderlig galoppflyt

Det er flust av interessante kamper på langoddsprogrammet denne lørdagen. Norge - Malta er vårt høydepunkt, men utvalget er virkelig stort.

Etter en noe tung uke, fikk vi en god singel til 2,50 i odds inn i går, av totalt tre forslag.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Israel + Bosnia, samlet odds 2,54.

Bosnia - Wales, H 1,75
Bosnia er nødt til å ta seks poeng fra de to siste for å ha muligheter for EM-plass. Nærmeste rival Israel møter riktig nok Belgia borte i siste, men er ventet å vinne hjemme mot Kypros i dag. Israel har to poengs forsprang og er også best innbyrdes.

Bosnerne krysser alt av fingre og tær for at Edin Dzeko rekker kampen. Det ser lysere ut enn før og han trente - riktnok alene - torsdag før kampen. Han er naturligvis en nøkkelbrikke i dette laget og spiller nok om han bare er klar nok.

Hjemmelaget har kommet seg på fote etter en traurig start på kvalifiseringen. De har vunnet tre av de fire sist, to av dem mot Andorra, dog. I siste kamp har de Kypros borte, en ikke selvsagt seier.

I tillegg til tvilsomme Dzeko, er Muhamed Besic suspendert etter han dro på seg rødt kort mot Andorra.

Wales er så godt som klare for EM, og blir det med poeng i dag. I siste kamp møter de Andorra hjemme, dog, og er med det så godt som sikret plass i Frankrike.

Waliserne beror i stor grad på at Gareth Bale fungerer, og han har slitt stort med skader i sesonginnledningen. Det er ikke en Bale med mange kamper i beina som reiser til Bosnia.

Gjestene har imponerende 3-1-0 i bortekampene i denne kvalifiseringen, et ordentlig kvalitetstegn. Kontringer er de vanvittig sterke på, og kan få flere slike sjanser i dag.

Likevel backer vi Bosnia. De er i flytsonen og vil bli støttet av et fanatisk publikum hjemme i Sarajevo. Hjemmeoddsen på 1,75 er noe lav, men vi tror hjemmelaget tar dette.

Israel - Kypros, H 1,45
Israel må vinne denne for å ha alt i egne hender. Som nevnt møter de Belgia borte i den siste kampen, noe som ofte betyr null poeng. Om Bosnia da skulle finne på å vinne sine to siste kamper, ryker Israel uten poeng i Belgia. Men vinner de ikke i dag, ser det vanvittig mørkt ut uansett.

Hjemmelaget hadde en tøff periode med tre tap på rad mot Wales, Bosnia og Belgia, men har slått delvis tilbake med 4-0 over Andorra og 0-0 borte mot Wales i de to siste kampene.

Hjemmelaget må klare seg uten Bibras Natcho på midtbanen. Resten av laget kan stille uforandret.

Kypros er faktisk fortsatt med i kampen om EM, takket være to seire over Andorra og en veldig overraskende borteseier i Bosnia. Mye skal imidlertid gå rett om de kommer til Frankrike, og i kveld ender nok EM-håpene.

Gjestene er kvalitetsmessig langt svakere enn Israel og tapte også 1-2 hjemme for Israel i forrige oppgjør.

Israel har mye på spill og også ekstatiske fans i ryggen, og vinner denne uten problem. 1,45 er som forventet, og må godkjennes.

Totaloddsen på dobbelen blir da 2,54, og vi satser på at EM-spenningen i denne gruppen holder seg til siste runde.

Annonsebilag