Med seier i dag tennes overlevelseshåpet for alvor.
Med seier i dag tennes overlevelseshåpet for alvor. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Vinn eller forsvinn for Tom Nordlie

Sandnes Ulf har et overkommelig program de siste fire kampene, og er ikke helt fortapt. Men da må de vinne i dag.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1: Bradley kroner verket
Oddstips 2: Vinn eller forsvinn for Tom Nordlie
Langskudd: Torino savner superspissene
Tippekupongen: Norske skjebner skal besegles
V4 Galopp: Nettavisen jakter ny storeslem
V75 Solvalla: Ekstra V75 med strålende omgang

Det ble ikke mer enn godkjent i går. Mainz innfridde til 2,15, men både Ipswich og Nice rotet det til. Likevel gikk vi i pluss med de ordinære tipsene.

søndagens langoddsprogram er det flust av godbiter, spesielt fra Serie A og Tippeligaen.

Ikke glem å like Sportspills Facebook-side for daglige oppdateringer om sport og spill.

Dagens dobbel
Sandnes Ulf + Hønefoss, samlet odds 3,70

Dagens dobbel

Sandnes Ulf + Hønefoss H & H


Sandnes Ulf - Sogndal, H 2,15

Nå er det vinn eller forsvinn for Sandnes Ulf. Oppturen mot Vålerenga ble fort glemt etter 4-1-tapet for FK Haugesund forrige runde. Resultatene har blitt litt bedre under Nordlie, men vinner de ikke i dag, er sesongen over.

Noe som kanskje er fortjent med tanke på at de har vært på sisteplass i de tolv siste rundene. 3-5-5 er hjemmestatistikken for Sandnes Ulf og avslører mye av grunnen til at de ligger der de ligger. Likevel, rent spillemessig har de fått lite betalt i flere kamper under Nordlies styre denne sesongen. Situasjonen ville vært ganske annerledes om de hadde hatt marginene med seg.

I de siste kampene møter de Rosenborg (b), Start (b) og Aalesund (h). Med litt flaks i de andre bunnkampene, er det absolutt ikke umulig å berge plassen for Nordlie. Men ansvaret ligger på deres egne skuldre.

Emil Johansson og Malaury Martin er langtidsskadet. Avni Pepa rekker heller ikke kampen. Derek Decamps er suspendert.

Sogndal er også i fritt fall, og har 1-1-5 i de siste syv oppgjørene. De er bare seks poeng foran dagens motstander før kampen, og bør således gjøre alt for å unngå tap.

Skulle de rykke ned, vil nok mange peke på sommersalgene som en avgjørende faktor i det. 1-3-9 på bortebane er ikke spesielt imponerende, og de har bare glimtvis vist hva de er gode for denne høsten.

Kristian Fardal Opseth, Erik Skaasheim og Tom Søderberg er ute.

Sogndal har absolutt mye å spille for de også, men i enda en hjemmekamp Sandnes Ulf må vinne, gir vi Nordlies menn tillit til pene 2,15.

Hønefoss - Strømmen, H 1,72

I dag har Rune Skarsfjord muligheten til å krone en meget imponerende redningsaksjon med sitt Hønefoss. Nå er de over streken og med seier i dag, er plassen langt på vei sikret.

Forrige helgs seier mot Tromsdalen var meget imponerende, og nødvendig. De to siste kampene møter de Alta og Sandefjord, og de er absolutt ikke garantert poeng i disse to kampene.

Totalt har Hønefoss 6-1-6 på hjemmebane. Men etter Skarsfjord tok over roret, står de med 5-0-2 på eget kunstgress. Forrige hjemmekamp tapte de imidlertid stort for Hødd. Det må de unngå i dag.

Strømmen har levert en meget god periode og har nå fem kamper på rad uten tap. De skal imidlertid verken opp eller ned på tabellen og de har absolutt ingenting å spille for de siste kampene. Landslagspausen kan ha fjernet litt av momentumet de hadde, uten at det skal vektlegges for mye.

Strømmen liker seg best hjemme i Akershus og har 3-3-7 på reisefot.

Stilt opp mot hverandre er det ingen tvil om hvilket lag som har absolutt mest å spille for. Den gode formen til Strømmen til tross - vi nøler ikke med å gi Hønefoss full tillit til 1,72. Det fører dobbelen opp til pene 3,70 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus