*Nettavisen* Sportspill.

Vinn eller forsvinn for van Gaal

PRESSET MANN: Louis van Gaal er i hardt vær om dagen. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Britannia Stadium kan være Louis van Gaals siste stoppested som Manchester United-manager.

26.12.15 10:23

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Lørdagens singel 2: The Eagles fortsetter å fly høyt
Lørdagens langskudd: Brennhete Leicester inntar Anfield
Lørdagens dobbel: Ingen julegaver for Brighton
Tippekupongen: Hiddink må levere

TV-kampene: Slik ser du fotball i julehøytiden

Boxing Day er her, og langoddsprogrammet tilbyr alt fra julehøytiden.

Lørdagens singel 1, innleveringsfrist klokken 13.40
Stoke - Manchester United, H, 2,90.

Det har vært en sesong på det jevne for Stoke. Mark Hughes og hans menn ligger i skrivende stund på 11. plass i Premier League, med 23 poeng på 17 kamper. Det er svært tett på tabellen denne sesongen, og med hjemmeseier kan Stoke klatre forbi tre lag, og komme seg opp til en 8. plass. Stoke - som er kjent for å være et defensivt godt lag, men står likevel med minus to i målforskjell, etter bare 14 scoringer og 16 mål i mot.

Stoke har vært solide på eget gress denne sesongen - noe deres svært imponerende seiere mot Chelsea og Manchester City viser. Det ender sjeldent med poengdeling på Britannia Stadium, og Hughes kan vise til en hjemmestatistikk på 3-1-4. Stoke har bare scoret åtte mål på hjemlige trakter, og har samtidig plukket ni baller ut av egne nettmasker. Ti av deres 23 poeng har blitt høstet på eget gress - så Stoke har denne sesongen vist at de er bedre på bortebane enn hva de er hjemme denne sesongen.

Mark Hughes går inn i det hektiske juleprogrammet med fem spillere på skadelisten. Marc Muniesa, Geoff Cameron, Stephen Ireland, Peter Crouch og Shay Given er alle uaktulle til oppgjøret mot de røde djevlene.

Mer gledelig for Mark Hughes er det at trioen Xherdan Shaqiri, Bojan og Marko Arnautovic har begynt å finne tonen. De to sistnevnte er klubbens toppscorere, Marko Arnautovic med fem nettkjenninger, og Bojan følger like bak med fire. Ellers har Mame Biram Diouf og Jonathan Walters notert seg for henholdsvis tre og to scoringer. Stoke har faktisk bare hatt fire målscorere denne sesongen. Shaqiri har fremdeles ikke funnet nettmaskene, men har servert tre målgivende pasninger - og er dermed Stokes assist-konge.

Siste sjanse for van Gaal?
Louis van Gaal og Manchester United har høstet mye kritikk denne sesongen, på tross av en 5. plass og god kontakt med toppen av tabellen. Kombinasjonen av å bli eliminert fra både Capital One Cup og Champions League - og mangel på angrepsfotball, har fått mange til å kreve van Gaals avgang - på tross av god poengfangst i ligaen. De røde djevlene har sanket 29 poeng på sine 17 kamper, og kan med seier klatre opp til 3. plass, dersom andre resultat skulle gå i deres favør.

Manchester United har en brukbar bortestatistikk med 4-3-2, noe som betyr at de har sanket 14 av poengene sine når de har vært på reisefot. Louis van Gaals menn har bare scoret 12 mål på bortebane denne sesongen, og har måttet plukke elleve baller ut av eget nett.

Skadesituasjonen skapte lenge problemer for van Gaal, men det ser ut som de mørke skyene er i ferd med å lette. Luke Shaw er fortsatt ute etter sitt stygge benbrudd, i tillegg til at Jesse Lingard, Matteo Darmian, Marcos Rojo og Antonio Valencia er utilgjengelige. Bastian Schweinsteiger soner sin andre av tre kamper.

Juan Mata og Anthony Martial er klubbens toppscorere med fire mål hver. Elleve spillere har bidratt med scoringer denne sesongen for Manchester United - men de har likevel bare scoret 22 mål så langt.

Selv om de røde djevlene ikke har tapt på de siste elleve Boxing Day oppgjørene, tror vi de får trøbbel på Britannia Stadium. Det spekuleres i at et nytt tap kan føre til at van Gaal må ta hatten sin å gå, og vi ser ikke bort i fra at det er en tidligere Manchester United-spiller som sørger for at det skjer. Med fine 2,90 i odds backer vi Mark Hughes og Stoke til å ta nok en skalp på eget gress.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag