PREMIER LEAGUE-DUELL: Chelseas John Obi Mikel (t.h.) og Fulhams Ashkan Dejagah kjemper om ballen i 0-0-kampen mellom Nigeria og Iran.
PREMIER LEAGUE-DUELL: Chelseas John Obi Mikel (t.h.) og Fulhams Ashkan Dejagah kjemper om ballen i 0-0-kampen mellom Nigeria og Iran. Foto: Jewel Samad (Afp)

VM-gruppe F kan bli trukket

Iran og Nigeria og kan ende helt likt etter kveldens kamper. Da må loddtrekning til.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
VM-tips 2:Messi scorer på "hjemmebane"
VM-langskudd:Honduras til sjokkodds
V5 Charlottenlund:Elitehest gjør comeback
V65 Bjerke:Lerum soper inn og byr på kanonobjekter
V4/V5 Jägersro:Sjekk galopptipsene

Vi står overfor nok en spennende VM-dag, og i kveld er det gruppe E og F som skal avgjøres. Klokken 18 spilles Nigeria – Argentina og Bosnia – Iran, mens vi kan glede oss til Honduras – Sveits og Ecuador – Frankrike kl. 22. Det er også dueller fra Wimbledon og matcher fra norsk fotball på oddsmenyen.

Dagens VM-tips 1

Bosnia - Iran B


Til tross for tidvis bra spill, ble ikke dette Bosnias mesterskap i nasjonens VM-debut. Klarte seg bra mot stormakten Argentina i åpningskampen – der laget muligens ble snytt for straffe og rødt kort på Pablo Zabaleta - men måtte likevel ta til takke med 1-2 og null poeng. I skjebnekampen mot Nigeria ble laget snytt for straffe, mens stolpen stod i veien på overtid. Dermed endte det 0-1, og bosnierne er ute av mesterskapet før kveldens kamp.

Iran har ennå ikke scoret i VM, men er på ingen måte utslått. For etter 0-1 for Argentina og 0-0 mot Nigeria kan laget gå videre dersom det blir seier i kveld samtidig som Argentina slår Nigeria. Når vi skriver ”kan” i stedet for ”vil”, skyldes det at laget også må få bedre målforskjell enn Nigeria. Før siste runde står Nigeria med 1-0, mens Iran har 0-1.

Skulle Nigeria tape 0-1 og Iran vinne 1-0, vil lagene stå helt likt. Dermed vil det trekkes om hvilket land som får andreplassen. Kun én gang tidligere har plasseringer i VM blitt avgjort ved myntkast. Det skjedde i 1990, da Nederland og Irland stod likt i kampen om 2.- og 3.-plass i gruppen. Men ettersom begge plasseringene ga avansement den gangen, var det kun oppsettet av åttedelsfinalene som ble avgjort.

Argentina er allerede klar for åttedelsfinalen, men med tanke på at gruppetoeren etter all sannsynlighet kommer til å møte Frankrike, vil nok Messi & co gjøre alt de kan for å holde Nigeria bak seg. Slikt sett er Irans muligheter for avansement bedre enn man kan få inntrykk av ved første titt på tabellen.

Iran er nesten kjemisk fritt for stjernespillere, men landslagssjef Carlos Quiroz har skapt et hardtarbeidende og godt organisert kollektiv som det er vanskelig å bryte ned for motstanderne. Rubin Kazan-målvakten Alireza Haghighi har hatt et strålende VM så langt, mens Fulhams Ashkan Dejagah har vist gode takter i sin offensive midtbaneposisjon.

Bosnia har æren å spille for, mens Iran er på jakt etter en plass i åttedelsfinalen. Dette er en åpen match, og vi fristes mest av B-oddsen på 3,25.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus