*Nettavisen* Sportspill.

West Ham kan gjøre det igjen

TOMMEL OPP: Slaven Bilic har gjort det til en vane å slå antatt bedre lag i sin første sesong som West Ham-manager. Foto: John Sibley (Reuters)

West Ham har slått storklubber på rekke og rad denne sesongen - og kan gjøre det igjen i dagens London-derby.

22.11.15 11:03

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1: Helland blir cupfinale-helt
Oddstips 2: Det er godt å være norsk i Tyskland
Oddstips 4: Atalanta er ingen bløff hjemme
Dagens tippekupong: X-faktoren Antoine Griezmann

V64 Åby: Stortstilt jackpotomgang med 1,2 mill ekstra
V4/V5 Jägersro: Ny galoppsuksess på Jägersro?

TV-kampene: Helgens TV-sendte fotball

Det er mange severdige kamper på dagens langoddsprogram. Napoli, Inter og Atletico Madrid er bare noen av storlagene som er i aksjon i dag.

Dagens langskudd 1, innleveringsfrist klokken 16.55
Tottenham - West Ham, B 5,65

Etter en litt treg start på sesongen har Tottenham virkelig kommet i gang, og før dagens derby befinner de seg på 5. plass i Premier League. Den så langt gode sesongen kan manager Mauricio Pocchettino takke hjemmestatistikken for. Spurs har nemlig fortsatt til gode å tape på White Hart Lane, men når lillebror West Ham kommer på besøk kan det endre seg.

West Ham befinner seg nemlig bare en tabellplassering bak Tottenham, og kan med seier klatre over storebror på tabellen. Slaven Bilics menn har imponert mange denne sesongen - og står med solide 6-3-3 totalt. "The Hammers" har også vært dødelige innenfor og rundt motstanders 16-meter boks denne sesongen, og har scoret 23 mål så langt. Bilic har fortsatt ikke funnet oppskriften for å tette igjen bakover, og den eksentriske manageren har måttet se laget sitt plukke 16 baller ut av eget nett.

White Hart Lane er ingen enkel arena å spille fotballkamp på - spesielt mot ett så godt lag som Tottenham. Men West Ham kan vise til en glimrende bortestatistikk med 4-1-1, og har scoret flere mål på bortebane enn på Boleyn Ground. Mye takket være åpenbaringen Dimitri Payet som er klubbens toppscorer med fem mål, og står i tillegg med tre målgivende pasninger.

Dessverre for Bilic og West Ham blir Payet å finne på tribunen etter å ha pådratt seg en skade som kan holde ham ute av spill de neste tre månedene. West Ham må også klare seg uten Enner Valencia til oppgjøret, og ballvinner Alex Song er fortsatt ikke klar for kamp etter å ha nylig kommet tilbake fra skade. Det er også usikkert om Pedro Obiang rekker dagens oppgjør - men det er gledelig for Bilic at Diafra Sakho sannsynligvis rekker London-derbyet.

Tottenham har det ikke rosenrødt på skadefronten de heller. Nacer Chadli og Nabil Bentaleb er fortsatt ute med skade, mens det er usikkerhet rundt situasjonen til Erik Lamela og Moussa Dembele. Dersom de skulle rekke oppgjøret blir de sannsynligvis å finne på benken.

West Ham er et av de beste offensive lagene i Premier League, og kan vise til et målsnitt på 1.92 per kamp. West Ham har også vist at de kan slå hvem som helst denne sesongen. Klubben med forkjærligheten for såpebobler har allerede slått Arsenal, Manchester City, Liverpool og Chelsea denne sesongen, hvor de tre førstnevnte kampene var på bortebane.

Selv om Tottenham er ett svært godt hjemmelag, tror vi den gode hjemmestatistikken får seg en liten trøkk i dagens derby. Med en svært pen odds på 5,65 for seier til dagens gjester, backer vi West Ham til å ta nok en skalp på en sterk motstander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.