Malky Mackay har ikke fått noen god start på karrieren som Wigan-manager etter at han tok over jobben til Uwe Rösler i november.
Malky Mackay har ikke fått noen god start på karrieren som Wigan-manager etter at han tok over jobben til Uwe Rösler i november. Foto: Lynne Cameron (Pa Photos)

Wigan har for mye å stri med

Wigan sliter med å ta poeng i serien, og det spørs om den nedrykkstruede klubben kan prioritere FA-cupen i år.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Dagens dobbel: 
Møter to totalt formløse lag
Oddstips 2: 
Tunge fravær for Newcastle
Tippetips: 
Store penger på gang?
Tour de Ski: 
Røthe er ikke sjanseløs
Tour de Ski: Bjørgen til over to ganger pengene
V75 Biri:   Jackpot med Jerven

FA-cupen dominerer lørdagens langoddsprogram, men det er også godbiter som La Liga og Tour de Ski på menyen.

Dagens oddstips 1

Bolton - Wigan H


Bolton stod med åtte strake kamper uten tap før det ble 1-2 borte mot Huddersfield i romjulen. Manager Neil Lennon klagde på dommeren etter kampen og mente at laget tapte poeng grunnet to svake avgjørelser. Bolton falt uansett ned til 15. plass.

Midtbanespilleren Lee Chung-yong har sluttet seg til Sør-Koreas landslagstropp som skal spille i Asiamesterskapet og kan være uaktuell for Bolton hele januar. Matt Mills er usikker etter å ha pådratt seg en smell mot Huddersfield, men Craig Davies og Kevin McNaughton er tilbake etter skader. Joe Mason, Mark Davies, Marc Tierney og Max Clayton er langtidsskadet.

Wigan så ut til å være på riktig vei med 2-0-seieren borte mot Leeds annen juledag, men klarte ikke å sette sjansene mot Sheffield Wednesday to dager senere og tapte 0-1. Var det dominerende laget frem til Callum McManaman ble utvist midtveis i andre omgang. Falt tilbake til nest sisteplass på tabellen, og det skiller tre poeng opp til sikker plass.

McManaman er ute med karantene, mens Grant Holt har pådratt seg en alvorlig kneskade som kan holde veteranen borte fra fotballen et helt år. Leon Barnett og Martyn Waghorn er fortsatt ute med skader, mens Roger Espinoza har forlatt klubben.

Bolton er kraftig forbedret etter at Neil Lennon tok over manageransvaret i oktober, og nordiren har tatt klubben såpass langt opp på tabellen at nedrykk for tiden fremstår som nokså lite sannsynlig.

Wigan har gjort det meget skarpt i FA-cupen de to siste sesongene, men laget har så mye å stri med i ligaen at det er tvilsomt om cupen har like høy prioritet i år.

Wigan har prestert fint lite på bortebane (2-2-8) denne sesongen, og H til 2,30 i odds er helt klart interessant.