Foto: hesteguiden.com

Wiig i fokus

Rune Wiig sitter opp bak en rekke hardt betrodde hester i dagens rebus, og blir utvilsomt dagens nøkkelkusk.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Klikk her for å se vårt DD-forslag.

Til en forandring ser løpene i dag litt interessante ut, og de som prikker fem rette kan trolig hente seg en pen slump i utbetalingslukene. Rune Wiig bestemmer sannsynligvis hvor mye den enkelte spiller skal få når hans favoritter i rask rekkefølge er krysset av på hhv 75 % (9 Moreno i V5-2), 84 % (9 Montana F.H. i V5-4) og 73 % (9 France Lavec L. i V5-5). Vi tror et par av de disse hestene kan få mer problemer enn spillerne setter pris, og vi har klart mest tror på at Wiig`en innfrir med favoritten i andre avdelingen.

Tet ut av første sving?
Det er slett ikke utenkelig at det er scenarioet med 9 Moreno i V5-2. Alf Palema-sønnen står i en flott rygg fra start, og kusken satser nok på samme oppskrift som ved ekvipasjens siste seier som ble av det kontrollerte slaget på fine 17.5 etter en tidlig forsering mot tet. Normalt skal 5-åringen bli bare bedre for hver start, og vi garderer ikke på de to minste forslagene.

Den vi tror kan stelle i stand litt problemer for favoritten er 1 Courageous Spirit. Yankee Glide-sønnen har endelig trukket et fint spor, og det varsles om utstyrsendringer som muligens kan gjøre 5-åringen litt kvikkere fra start. Dersom Svein O. Wassberg skulle klare å fange opp 2 Kathy Freeman (ikke så kvikk med åpent hodelag) ned startsiden kan det være slik at det er den litt variable Fløisvik-traveren som blir den tøffeste utfordreren, og vi betaler for han på det største forslaget når han kun er krysset av på hver sjette kupong.

To hester gjør opp
1 Taletta blir litt betrodd i den tredje avdelingen, men vi tror duoen 3 Tangen Tina og 7 Verdals Jo spiser Rigel Jo-datteren til slutt over dagens distanse. De to sistnevnte holder absolutt toppform, og i et lite felt bør de begge få et relativt sparsommelig opplegg underveis. Sistnevnte var helt outstanding fra tet i et V75-løp sist på flotte 26.9, men nå kan det være slik at rollene blir byttet om når Elding-datteren til Gustav Larsen som var toer i det nevnte løpet står 20 meter bedre til.

Favoritter i fare?
Er det så enkelt som at 7 Torpa Glad bare vinner den første avdelingen? Nei, vi tror ikke det, og Tengsareid-traveren blir etter vårt skjønn alt for tung favoritt som en foreløpig 85-prosenter i spillet! Spikeld-sønnen vant greit til slutt på fine 29.5 i den siste starten, men 5-åringen går her opp en klasse. Klart mest spennende i løpet er utvilsomt 5 Ulbasse som dukker opp i regi dyktige Geir Mikkelsen, og den kapable Ulfrigg-sønnen må krysses tidlig sammen med 8 Horgen Yx som har en fin oppgave foran seg.

I den fjerde avdelingen pådrar 9 Montana F. H. seg et tungt favorittstempel, men S.J.`s Photo-sønnen står her i en svært sjanseartet rygg (2 Ovni D`Epona er ingen kløpper fra start). Sannsynligvis kommer Wiig-traveren kraftig på etterskudd fra start, og 5-åringen blir fryktelig skjev når han må angripe via sporene fra de bakre regioner. Den store favoritten ser ut til å slite voldsomt med det helsemessige, og vi værer favorittfall.

6 Oakridge Starcraft er vant til å møte klart bedre hester enn dagens konkurrenter, og dersom Embassy Lobell-sønnen har stått opp på rette foten er det snakk om en vinner. På alle våre forslag krysser vi også av for 1 Spenda Angelia (3-prosenter som fort kan vise seg forbedret med løp i kroppen!), 2 Ovni D`Epona, 4 Bonita og 8 Uncle Baggi (tåler å gå en bit).

I V5-finalen syntes vi det ser svært åpent ut på forhånd, og vi garderer bredt. Favoritten 9 France Lavec L. er mer enn god nok i en feilfri utgave, men til å stole på er slett ikke Egon Lavec-sønnen. Med spor ytterst bak bilen tror vi 8 Feng Shui har en fair sjanse til å komme seg sånn noenlunde av gårde fra start, og Angus Hall-sønnen som leverte en strålende innsats til sølv på fine 16.8 etter litt pause sist bør her vurderes tidlig. 6-åringen har trolig gått ytterligere fremover på form med det løpet i kroppen, og når Rege-traveren kun er krysset av på 18 % av de innleverte kupongene ser det unektelig litt spennende ut. Tom Erga`s 10 Gino As var bra til fjerde på 15.9 nå på lørdag på Jarlsberg, og Diamond Way-sønnen er også alt for lite spilt som en 13-prosenter.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 108, 420 og 1176 kroner.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus