I 2. BUNDESLIGA: Ruben Yttergård Jensen er en av Kaiseslauterns trofaste travere.
I 2. BUNDESLIGA: Ruben Yttergård Jensen er en av Kaiseslauterns trofaste travere. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Yttergård Jensen og co. har snudd skuta

Etter en tung periode og trenerbytte, virker en opptur uungåelig for Kaiserslautern.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredags/lørdagsmeny:
Oddstips 1:
Siste spiker i Vålerengas medaljehåp
Langskudd:
Siste sjanse for svenskejumboen

V75 Leangen lørdag: Dobbel jackpot og drøye 6,6 mill ekstra i sjuerpotten
V64 Kalmar fredag kveld: Dobbel jackpot med 1,7 mill ekstra
V65 Biri: Herman har ambisjoner
V65 Skellefteå:
Norske sjanser i nord
V5A Øvrevoll
: Herlig ettermiddagsmoro på Øvrevoll
V5 Leangen lørdag: Misset Derby - vinner nå

Skaderapport Tippeligaen: Disse mister helgens runde
Skaderapport Premier League:
Disse er utilgjengelige
Tippemagasinet:
Se en helt ny episode!

TV-kampene: Slik ser du helgens kamper på TV

Det er mange spennende objekter på fredagens langoddsprogram, med kamper fra nesten alle de europeiske storligaene.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 17.55.
Kaiserslautern + Nordsjælland, samlet odds 3,70.

Kaiserslautern - Fortuna Düsseldorf, H 1,90
Oddsen har allerede blitt senket fra 1,95 og det kan lønne seg å levere fort om man ønsker å unngå ytterligere dumping.

Hjemmelaget var blant opprykksfavorittene før sesongen startet og de klarte på ingen måte å levere opp til forventning. Det første til at trener Kosta Runjaic måtte ta sin hatt og gå, en trener som brukte Yttergård Jenssen mer eller mindre fast.

I den første kampen til den nye trener Konrad Fünfstück tok de en solid 2-1-seier over ligaleder Bochum på bortebane. Ikke en dårlig start, med andre ord. Vår mann kom inn fra benken etter en snau time.

Ingen nye fravær for hjemmelaget, som er ventet å stille med samme lag som slo Bochum. Andre Fomitschow, Sebastian Jacob og Michael Schulze er alle langtidssakdde, mens Jean Zimmer og Kacper Przybylko er på vei tilbake.

Fortuna Düsseldorf er en gammel kjenning i tysk fotball og et lag mange har et forhold til, men denne sesongen har det virkelig ikke fungert for dem. De ligger på 16. plass, på nedrykk playoff. Seks poeng fra ni kamper er ikke spesielt solid.

På bortebane har de imildertid godkjente 0-3-2 - eller, det er ikke elendig - og de har sluppet inn lite mål på reisefot. Til gjengjeld har de scoret bare tre på fem.

Formen er variabel, med 2-2-3 de siste syv i alle turneringer. De er nødt til å klare seg uten veteran Axel Bellinghausen. Norske Mathis Bolly ventes også å miste kampen. Sercan Sararer er tvilsom, det samme er Ihlas Bebou. Julian Schau er imidlertid tilbake fra influensa.

Kauserslautern fikk en enorm opptur mot Bochum sist, og det er veldig lite som tyder på at den ikke fortsetter i dag. 1,90 er mer enn godt nok betalt.

Nordsjælland - OB, H 1,95
Hjemmelaget er i glitrende form for tiden og har vunnet tre strake kamper mot god motstand, deriblant mester Midtjylland, uten å slippe inn mål. Det gjør dem til det mest stabile laget i Superligaen per dags dato.

Ikke bare det: Nå kan de glede seg over at Bruninho, den brasilianske toppscoreren som er svært viktig, er tilbake fra suspensjon. Han har scoret syv ligamål så langt. Innbyrdes har de grei kontroll mot OB, med tre seire på de fire siste tilsvarende kampene. Forrige sesong endte imidlertid denne kampen med hjemmetap.

Hjemmelaget har ikke vunnet fire kamper på rad under nåværende trener, men slike rekorder er til for å brytes. Selvtilliten er det ingenting i veien med og med seier klatrer de opp til en foreløpig andreplass.

Hjemme har de imidlertid vært noe ustabile så langt med 2-0-3 og 5-7 i målforskjell, men det virker som om de har skjerpet seg kraftig.

OB er ikke spesielt gode i forsvar og spesielt på bortebane går det skeis: De tre siste utematchene har endt med 13 baklengs, som mot SønderjyskE sist - 4-0. Hjemme har de imidlertid holdt nullen i tre på rad og det spekuleres i danske medier om at de vil legge alt fokus på forsvar.

Gjestene kan imidlertid glede seg over nær skadefri tropp, med tre spillere tilbake i forhold til forrige kamptropp.

Hjemmelaget er i kjempeflyt og får tilbake toppscoreren. Det er vanskelig å finne noen grunner til at hjemmelaget ikke vinner denne og nesten to ganger pengene er fullt godkjent odds.

Totaloddsen blir da på smålekre 3,70 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus