Zevs regjerer på Klosterskogen

Onsdag vant Asbjørn Mehla tre V65-løp på Bjerke. Ett av disse var med Trym som trenes av Hans Martin Klepaker. I kveld har duoen trolig en vinner i Zevs på Klosterskogen.

Kommersielt

Her finner du Nettavisens V5-tips

Kongen av Klosterskogen
Asbjørn Mehla hadde stall på Klosterskogen flere tiår, og har hentet hjem en rekke championater på banen. Det er ikke uten gunn at han kalles kongen av Klosterskogen. I går vant han tre V65-løp på like mange oppsitt på Bjerke. Vi tror han tar minst en seier på banen i Skien i kveld også. Den beste sjansen er Zevs i V5-4.

Høyproduksjon og hester
Bak Zevs står det også en rutinert og suksessrik hestekar. Hans Martin Klepaker holder til i Tjodalyng. Gårdbrukeren driver med høyproduksjon i tillegg til at han har to hester på stallen.
Trym er en 4-åring som vant på en solid rekordforbedring på Bjerke onsdag.

- Ja, han utvikler seg stadig. Jeg ble positivt overrasket over tiden. Han vant på 1.28, og såvidt jeg vet er det en av de beste tidene av en 4-åring så langt i år. Det er veldig artig når stallhestene går så bra, smiler Hans Martin Klepaker.

Hvilke ambisjoner har dere med hesten denne sesongen?

- Vi har ikke så store planer, selv om det går rette veien med hesten. Det hadde vært hyggelig om han kunne være med i noen av årgangsløpene, men noe mer enn det tar vi som bonus.

Seiersprosent på 50
I kveld skal Zevs forsøke å følge opp stallkameratens seier. Den 6-årige vallaken har vunnet halvparten av sine 26 starter.

- Han har vært veldig bra. Formen virker fortsatt å være god. Han har galoppert fra tid til annen, men kan kalles ganske travsikker. Vi har variert litt med skoningen, men han har vunnet løp både med og uten sko. I kveld blir det trolig til at vi kjører med sko. Sporet er bra, og det samme er kusken, så jeg må innrømme at jeg er optimist.

- Vi har fått en kuskeelite her i landet, og Mehla er en av våre aller beste kusker. Vårt samarbeide fungerer bra. Etter at Zevs sto på stallen hans som 2-åring har jeg benyttet han som kusk.

Lever ikke opp til navnet
Zevs og Trym er oppkalt etter gamle guder, hvorfor det?

- Det er litt tilfeldig. Jeg satt og bladde litt i et leksikon en gang og fant ut at Zevs var guden for Olympia, og falt for det navnet. Zevs har jeg oppdrettet selv, mens jeg har kjøpt Trym. Jeg ville ha en hingst etter Moe Odin, og jeg har ikke angret på det kjøpet. Trym var vel en norrøn gud som betyr rabalder, men han lever ikke opp til det navnet. Han er snill, og i løpene er han heller flegmatisk.

Dersom Zevs vinner på Klosterskogen i kveld kan du vel ta bursdagsfeiringen på forskudd (Hans Martin fyller 65 år tirsdag i neste uke)?

- Ja, kanskje det, men jeg er ikke av den typen som tar av. Det er veldig artig når hestene vinner, men jeg tar det med fatning.

Vant Derby i 1976
Litt feiring var det nok en lørdag høsten 1976. Da vant Hans Martin Klepaker Derby med Donnson.

- Å vinne Derby er noe helt spesielt. Det gikk nok litt tid før det gikk opp hvor stort det var. Spesielt var det artig å vinne med en hest jeg var eier, oppdretter og kusk på selv. Vi vant kvalifiseringen, men den gangen fikk vi ikke velge spor selv. Vi fikk tildelt førstesporet, noe som ikke var gunstig for Donnson. Ut av første sving var vi i tredje innvendig, men vi kom oss tidlig ut og fikk en fin rygg. Ut på oppløpet var vi først, og hesten avgjorde på styrken, erindrer Hans Martin Klepaker.

Spilleforslag
Vi har satt opp to bonger på 112 og 336 kroner i kveld. I tillegg har vi satt opp to bonger, hvor vi må ha inn en av to utganger. Dette har en total innleveringspris på 1.232 kroner, og kan kjøpes her.