*Nettavisen* Sportspill.

Zlatan gir Sverige et EM-håp

HELTEN: Zlatan Ibrahimovic feirer etter å ha scoret mot Iran i en treningskamp i mars. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp)

Uten Zlatan Ibrahimovic hadde det sett mørkt ut. Men svensken er i stormform.

14.11.15 06:47

Langoddsprogrammet denne lørdagen er noe utfordrende, men Sverige - Danmark og Ukraina - Slovenia har flust av spennende objekter.

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 2: Frykten for å tape lamslår svenskene og danskene
Tippekupongen: Hamrén har ikke råd til tap

TV-kampene: Slik ser du skjebnekampene på TV
Stjernekamp: Holder du med Adelén eller Staysman?

V75 Biri: Enorm V75-omgang på Biri

Det ble en del uavgjort på fredagens oddstips, men av totalt fem tips fikk vi i det minste inn den deilige Spania + Belgia-dobbelen til 3,13 i odds.

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Sverige - Danmark, H 2,10.

Dette blir spennende! Sverige har ikke en veldig bra innbyrdesstatistikk mot Danmark i det siste, for de fire siste oppgjørene dem imellom har endt med dansk seier. Sverige har ikke scoret de siste fem møtene mellom lagene.

Dessverre har hjemmelaget gjort lite for å fortjene mye optimisme i det siste. I den nest siste landslagspausen gikk det helt skeis, med 1-0-tap for Russland og pinlige 1-4 hjemme for Østerrike. De reddet kvalifiseringsplass med 2-0-seire over Lichtenstein og Moldova.

Det er ikke til å komme bort fra at det svenske laget er litt vel avhengige av Zlatan Ibrahimovic. Han er til gjengjeld i godt slag og har scoret åtte mål på ni Ligue 1-kamper denne sesongen. De siste seks kampene har han fem mål i alle turneringer og han har også ristet seg av en forkjølelse.

Så viktig er han, at Aftonbladet-kommentator Simon Bank kaller det en "fotballkatastrofe om han ikke spiller". De sentrale midtbanespillerne Kim Kallström og Oscar Lewiciki er begge tvilsomme, men det ser ut som om de blir 100 % før kampstart og starter. Hamburg-stjerna Albin Ekdal er definitvt ute, så det er litt midtbaneproblemer for Hamrén i kveld.

Skuffende dansker
Danmark er imidlertid ikke i en god stim, heller. Det er fort at den tapende manager - enten Erik Hamren eller Morten Olsen - får sparken. Gjestene har ikke scoret mål i sine tre siste landskamper og er neppe stinne av selvtillit offensivt.

Likevel har Danmark et strålende mannskap på papiret og de kjenner Morten Olsens 4-3-3-formasjons svært godt. Christian Eriksen og Nicklas Bendtner er ikke i sin beste form på klubblagene sine, men pleier å levere sakene på landsholdet. Bendtner har for eksempel vært innvolvert i seks av de siste syv Danmark-målene i kvalifiseringen.

Pione Sisto og Leon Andreasen er begge skadet.

Hjemmeoddsen på 2,10 tiltaler definitivt mest. Danmark vil være fornøyd med uavgjort, men vi tror Zlatan er tunga på vektskålen og sikrer et godt utgangspunkt til helt godkjent odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.