SLO RANGERS: Edmonton Oilers vant en målrik affære mot New York Rangers natt til lørdag.
SLO RANGERS: Edmonton Oilers vant en målrik affære mot New York Rangers natt til lørdag. Foto: Perry Nelson (Reuters)

Zuccas overmenn taper i natt

Nettavisens hockeyekspert melder at New York Rangers-dödaren Edmonton Oilers får det tøft i natt.

Kommersielt

Det ble en strålende helg for Nettavisen/Sportspills oddstips. Lørdag innfridde Bologna (3,70 i odds) og Bournemouth (3,40 i odds) i to meget spreke singelspill. Søndagen ble enda bedre. Favorittdobbelen med seire til Atletico Madrid og Juventus til 2,37 i odds gikk inn, dobbelen med Griezmann som målscorer kombinert med over 2,5 mål mellom Tottenham og Newcastle til 3,72 i odds gikk inn, og søndag kveld ble det også klaff for håndballdobbelen til 3,61 i odds med handicapseier til Norge og seier til Danmark.

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddstips 1
: Chelsea taper mot topplaget
Oddstips 2: Denne superduoen sørger for mål
Håndballtips: Montenegro sikter på Norge

V4 Färjestad: Nye godbiter serveres til lunsj
V65 Leangen: Leangenfest med Blekkan

Det er litt stille etter stormen på mandagens langoddsprogram, men det spilles kamper i håndball-VM, de beste fotball-ligaene (deriblant godbiten Leicester - Chelsea) og NHL.

Nattens hockeydobbel, innleveringsfrist klokken 00.55.
Washington Capitols + Boston Bruins, samlet odds 3,91.

Vi har igjen fått hjelp av Nettavisens eminente hockey-kjenner Anders Bakkerud Larsen. Forrige gang han var på farten for oss, anbefalte han New York Rangers-tap til 2,65 i odds - og traff!

Pittsburgh Penguins - Washington Capitols, B 2,30
Av de tre oppgjørene mellom lagene forrige sesong, vant dagens hjemmelag to - begge borteoppgjørene. Capitols vant på sin side kampen i Pittsburgh.

Hjemmelaget er i dårlig flyt for tiden, og har fem tap de siste syv matchene. Sist gikk de til straffeslag hjemme mot LA Kings, og tapte.

Tapet resulterte i at trener Mike Johnston fikk sparken, inn har relativt ubeskrevne Mike Sullivan kommet. Han hadde imidlertid en svært sterk statistikk med AHL-laget Wilkes-Barre/Scranton, og ledet dem til toppen av tabellen før han ble plukket av Penguins.

Hjemmelaget har 8-6 på hjemmebane, eller 5-4 etter ordinær tid.

Bryan Rust er tvilsom, Kris Letang er ute i et par uker fra og med lørdag. Dessverre har Pascal Dupuis blitt tvunget til å legge opp grunnet skadet forrige uke.

Washington Capitols er på sin side i bra form for tiden, og har fem seire de siste syv. Forrige kamp var natt til søndag, og de slo Tampa Bay Lightning borte med 1-2, en solid prestasjon.

Brooks Orpik er eneste skadefravær, og han regnes som tvilsom.

Gjestene står med sterke 9-4 på bortebane, 7-3 etter ordinær tid.

Det er vanskelig å si hvordan trenerskiftet vil påvirke hjemmelaget, men formen de er i er uansett ikke sunn. Washington kommer til byen etter en sterk bortseier, og vi backer at de tar to på rappen til spennende 2,30 i odds.

Boston Bruins - Edmonton Oilers, H 1,70
Hjemmelaget skal spille åtte av de ti neste kampene på hjemmeis. Så langt har de 6-8 på hjemmeis, 6-7 etter fulltid. Laget er i bra form og målvakten Rask får mye av æren for akkurat det.

Bruins har vunnet sine to siste oppgjør, senest hjemme mot sterke Florida, 3-1 i det som var et jevn oppgjør. De har vunnet tre av de siste fire kampene sine.

Hjemmelaget må klare seg uten Joonas Kemppainen, David Pastrnak og Chris Kelly. De har til sammen ni målpoeng.

Gjestene kommer til Boston med fem strake seire i ryggen, senest 7-5 mot New York Rangers - som vi meldte. Alle disse fem kampene var på hjemmeis, og bare to av dem ble vunnet i ordinær tid.

Uansett: De kommer med bra form og meningen er ikke å ta noe fra dem. Men bortestatistikken deres er grufull, 4-11 og 3-10 etter ordinær tid - som gjør dem til NHLs tredje svakeste på reisefot.

Det er også en rekke skadeproblemer for gjestene. Oscar Klefbom, Benout Pouliot og Rob Klinkhammer vurderes før kampen, Andrew Ference, Nail Yakupov og Connor McDavid er definitivt ute. Kun Ference har en uvesentlig rolle i dette laget.

Edmonton Oilers er elendige borte og Boston Bruins har begynt å finne formen. Så til tross for gjestene fem rake seire, backer vi Boston til 1,70 i odds.

Totaloddsen gir da nesten fire ganger pengene, 3,91.

Klikk her for å levere dagens hockey-dobbel!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør