BYTTER KLUBB: Kyle Walker er klar for Manchester City.
BYTTER KLUBB: Kyle Walker er klar for Manchester City. Foto: Chris Dean (Pa Photos / NTB scanpix)

Bekreftet: Kyle Walker klar for Manchester City

Blir trolig tidenes dyreste forsvarsspiller i Premier League.

Manchester City bekrefter på egen hjemmeside at klubben har signert den 27 år gamle høyrebacken Kyle Walker fra Tottenham.

Den engelske landslagsspilleren har signert en femårskontrakt med de lyseblå fra Manchester.

- Jeg er henrykt over å ha skrevet under for City og kan ikke vente med å starte, sier Walker i et intervju med klubbens nettside.

Høyrebacken passer også på å skryte av Manchester Citys manager.

- Pep Guardiola er en av de mest respekterte managerne i verden, og jeg føler at han kan hjelpe meg til et nytt nivå, forteller Walker.

Ifølge BBC skal det være snakk om en overgangssum på 50 millioner pund - rundt 535 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Tidenes dyreste

Det gjør den tidligere Spurs-spilleren til Premier Leagues dyreste forsvarsspiller gjennom alle tider. Han blir også verdens dyreste forsvarsspiller noensinne, og tangerer prislappen som stopperen David Luiz hadde da han gikk til franske Paris Saint-Germain fra Chelsea i 2014.

Høyrebacken blir Manchester Citys tredje store signering denne sommeren. Klubben har også hentet midtbanespilleren Bernardo Silva fra franske Monaco og keeperen Ederson fra portugisiske Benfica.

City mistet backene Bakary Sagna, Gaël Clichy og Pablo Zabaleta etter den forrige sesongen og det er ventet at manager Josep Guardiola har store planer om å styrke sidebackene denne sommeren.

Med Walker inn porten på Etihad er første stein i det puslespillet lagt.

Sentral for Spurs

Walker har de siste sesongene utviklet seg til en av verdens beste backer i Tottenham og vært en sentral del av londonklubbens førsteellever.

I vår begynte det imidlertid å svirre rykter om at Walker ønsket seg bort og i City vil han trolig få en langt bedre lønn enn i Tottenham.

27-åringen hadde opprinnelig kontrakt i Spurs ut 2019-sesongen.

Landslagsspilleren startet karrieren i Sheffield United, før han ble hentet til Tottenham, sammen med Kyle Naughton, for en samlet sum på rundt 9 millioner pund i 2009.

Han har vært utlånt til klubber som Sheffield United, QPR og Aston Villa under Tottenham-tiden og spilt 229 A-kamper for klubben.

Han har spilt 27 landskamper for England.

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør