BLODIG: Antonio Conte slo seg til blods da han feiret Italias 1-0-mål mot Belgia i sommer. I samme kamp plukket kameraene opp at han ropte ut "jeg skal drepe dere alle" mot sine egne spillere etter at Belgia var nær ved å kontre inn en utligning. Denne sesongen har italieneren og hans lidenskap tatt Premier League med storm.
BLODIG: Antonio Conte slo seg til blods da han feiret Italias 1-0-mål mot Belgia i sommer. I samme kamp plukket kameraene opp at han ropte ut "jeg skal drepe dere alle" mot sine egne spillere etter at Belgia var nær ved å kontre inn en utligning. Denne sesongen har italieneren og hans lidenskap tatt Premier League med storm. Foto: Vincenzo Pinto (AFP)

Conte: - Jeg foretrekker å drepe spillere som ikke er lojale

Fredag kan Antonio Conte løfte Premier League-trofeet for første gang.

Med seier mot West Bromwich fredag kan Chelsea og Antonio Conte sikre seg Premier League-tittelen i italienerens første sesong på de britiske øyer.

Etter litt startvansker og tap mot Liverpool og Arsenal, samt uavgjort mot Swansea i september, har pila pekt en vei for Conte og co. etter at han la om til 3-4-3.

13 strake seirer gjorde at seriemesterkapet tilsynelatende var avgjort allerede ved nyttår. Slik har det også sett ut, helt til Tottenham lagde litt spenning på slutten med sine ni seirer på rad.

Nå har Chelsea og Conte tre matchballer mot antatt svakere motstand i Premier League, før det er duket for FA-cupfinale mot Arsenal 27. mai.

TETT PÅ: Antonio Conte gir Victor Moses klare instruksjoner under møtet med Tottenham i FA-cupen.

- Foretrekker å drepe ham

Allerede i fjor vår, før Conte skulle lede Italias landslag i EM, ble det klart at han skulle ta over Chelsea etter mesterskapet.

De britiske tabloidene fråtset i Contes engasjement og fakter på sidelinjen, og The Mirror slo stort opp «Chelsea-spillerne kommer til å være livredde Antonio Conte».

Trenerprofilen skapte nemlig store overskrifter og forskrekket TV-seerne da kameraer plukket opp at han skrek ut «Jeg skal drepe dere alle», mens blodet rant fra nesen hans, da Belgia var nær ved å kontre inn et utligningsmål i Italias åpningskamp.

Også i et intervju med Thierry Henry og Sky Sports gjentok Conte retorikken.

- Jeg snakker alltid om utvikling og respekt. Jeg gir det, men jeg krever det også. Hvis noen ikke har god holdning under trening eller god oppførsel i gitte omstendigheter, foretrekker jeg å drepe ham.

Henry bryter ut i latter, mens Antonio Conte trekker ikke en mine.

- Kan ha «drept» Batshuayi

Så hva mener han egentlig med at han skal «drepe spillerne sine»? Vi spurte Hashim Hussain Mehdi, som har fulgt Conte og Juventus svært tett i en årrekke.

- Med å drepe spillere mener han å kutte dem totalt fra laget. Det skjedde et par ganger i Juventus, og det virker som det har skjedd med Batshuayi i Chelsea, sier Hussain Mehdi til Nettavisen.

Han trekker fram flere eksempler på at Conte har «drept spillere» som ikke har fulgt instruksjonene hans.

- Da Conte ble trener og startet sitt strenge regime, hadde Reto Ziegler akkurat signert fra Sampdoria, men sveitseren kom med en bemerkning som «hvem faen tror han at han er?» under treningen, noe som resulterte i at Zielger ble solgt i august, bare en måned etter at han ble signert.

Det samme skjedde med Eljero Elia og Milos Krasic. Mange trodde sistnevnte skulle være Contes stjerneving, men han endte i stedet opp med å se kamper fra tribunen da Conte mente han ikke jobbet hardt nok.

Hussain Mehdi mener Conte har blitt langt mildere enn han var i Juventus.

- Det er mindre press på han enn i Juventus, mindre press fra mediene som laget en stor sak ut av alt han sa i Italia, og han har en mer vennlig tone med journalistene fra England. Han har forandret seg en del etter han forlot Juventus. Jeg tror erfaringene hans fra landslaget har gjort ham mer moden, sier Hussain Mehdi.

«Klikket» på Buffon

Da Nettavisen tippet Chelsea som seriemester før årets sesong, fortalte vi historien om den gangen Conte og Juventus-kaptein Gianluigi Buffon iscenesatte en voldsom krangel for å holde spillerne på tå hev:

I 2014 hadde Juventus allerede vunnet serien før siste hjemmekamp mot Cagliari 17. mai.

Conte var imidlertid klar på at laget skulle stå løpet ut - fullføre med en overbevisende seier foran hjemmefansen og avslutte på over 100 poeng.

Treneren kom inn i videoanalyserommet, hvor spillerne ventet. Kaptein Gianlugi Buffon kom så inn og spurte sjefen om han kunne bli med ham og Juventus-direktør Giuseppe Marotta ut for å diskutere spillernes gullbonuser.

TETTE BÅND: Gianluigi Buffon og Antonio Conte var lagkamerater i Juventus mellom 2001 og 2004. Mellom 2011 og 2016 var Conte Buffons trener i Juventus og på landslaget.

Conte mistet besinnelsen - jagde hele laget ut av rommet og skjelte ut kaptein Buffon.

«Hold for faen kjeft, Gigi! Hva faen er det du sier? Ikke si et ord til. Jeg vil ikke se deg. Kom deg ut! Dette hadde jeg aldri trodd om deg, du vet ikke en dritt. Bonuser ... Du er en stor skuffelse, et nederlag fra øyeblikket du åpnet munnen, akkurat som alle disse idiotene!»

Ifølge biografien «Conte-metoden», skrevet av Alessandro Alciato hadde Buffon og Conte arrangert krangelen.

Pirlo: - Ordene hans overfaller deg

I Andrea Pirlos biografi «Jeg tenker, derfor spiller jeg» forteller midtbaneeleganten om sin beundring for trenerprofilen. Han beskriver Contes besettelse for seier som en indre pine, som ikke har en start eller slutt.

Det er ikke uten grunn at han har kalt opp datteren sin etter seiersgudinnen; Vittoria.

THE CONFATHER: Antonio Contes datter Vittoria og kona Elisabetta på tribunen etter 3-0-seieren mot Middlesbrough.

«Når Conte snakker, overfaller ordene hans deg. De krasjer gjennom dørene til tankene dine, ofte ganske voldelig og setter seg dypt inni deg. Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har tatt meg selv i å si: Dæven, Conte var spot on igjen med det han sa i dag.»

Hengte opp avisutklipp i garderoben

Pirlo forteller i boken at Conte pleide å bruke avisutklipp med negative uttalelser om Juventus på garderobedøra for å motivere spillerne. Det spillerne måtte lese var markert med rød tusj.

Pirlo gjengir følgende samtale mellom Conte og spillerne i boken:

«- Gutter, har dere sett hva han her sier? At vi har svake punkter.

- Det er drittprat, sjef.

- Kanskje er det drittprat, men hvis vi er menn, må vi vise dem på banen at han har gjort en feil. Og han her ... han er villig til å sverge på at et øyeblikks svakhet vil komme. Selv for oss.

- Enda mer drittprat, sjef.

- La oss ikke gå i denne fellen. Vi har bare en måte å motbevise ham: Å vinne. Forresten, så dere den siste linjen, den jeg ringet rundt?

- Ja, trener. Tullingen sa at vi er det mest forhatte laget i verden og at alle vet det.

TØFFE KRAV: Det gikk ofte ei kule varmt i Juventus-garderoben. Her får Andrea Pirlo en tydelig beskjed fra Antonio Conte.

- Han har rett i det. Når vi ser ham på banen må vi takke ham. Han ga oss en kompliment, og det betyr at vi er tilbake. Vi skaper frykt og vi ærer navnet vi bærer. Husk: Bare de som ikke vinner får motstandernes fulle sympati.

- Sjef, han sier også at du er gal.

- Ser dere? Blant all idiotien han sier, har til og med han et øyeblikks klarhet. Dere skylder meg én euro og 20 cents forresten.

- For hva?

- For avisen.

Ord kan ikke beskrive hvor høyt jeg elsker den mannen.» skriver Pirlo.

GULL I BLIKKET: Antonio Conte vet at Chelsea har tre matchballer, men ønsker å avgjøre det så fort som mulig.

Bryr seg ikke om spillerne er fornøyde eller misfornøyde

Antonio Conte viste med tydelighet at han ikke hadde tenkt å la seg styre av Chelseas stjerner. Han brukte de elleve spillerne som til enhver tid var best skikket til å innkassere tre poeng. Det gikk i starten av sesongen på utover Cesc Fabregas og senere også kaptein John Terry, som har slitt benken gjennom hele sesongen.

Conte understreket for bare en uke siden at oppgaven hans ikke er å holde spillerne lykkelige. Oppgaven hans er å vinne.

- Jeg vil gjerne understreke dette konseptet, jeg må ikke holde spillerne glade. Vi må vinne. Du kan være glad, spille hver kamp og bli nummer ti i ligaen. Målet mitt er å få en vinnermentalitet inn i hodet til spillerne. Jeg vil ha spillere som slåss og setter seg inn i laget for å vinne sammen med andre. Om du er fornøyd eller misfornøyd, bryr jeg meg ikke om, sa Conte.

Fredag kan han i alle fall gjøre Chelseas supportere fornøyde når Premier League-tittelen kan sikres med tre poeng borte mot West Bromwich.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør