SUKSESSJAKT: Chelsea-manage Antonio Conte jakter mesterligasuksess.
SUKSESSJAKT: Chelsea-manage Antonio Conte jakter mesterligasuksess. Foto: Mike Egerton (AP)

Conte jakter mesterligarevansj

Chelsea-manager Antonio Conte har sannsynligvis fortsatt mareritt om en snøfylt kveld i Tyrkia når hans lag sesongåpner i mesterligaen mot Qarabag tirsdag.

Den italienske manageren har ikke ledet et lag i den gjeve turneringen siden 2013.

Da røk den daværende Juventus-manageren ut for tyrkiske Galatasaray i en snøfylt kamp som ble utsatt i 24 timer.

Etter å ha ledet Chelsea til ligatittelen forrige sesong, er han nå tilbake i det aller ypperste selskap på jakt etter et etterlengtet mesterligatrofé.

Den seiersvante og eksentriske manageren har imidlertid ikke for vane å feie gjennom mesterligaen. I mesterligadebuten (som manager) i 2012/2013-sesongen, havnet hans Juventus-lag i gruppe med Sjakhtar Donetsk, Nordsjælland og hans nåværende arbeidsgiver i London.

Juventus-laget feide gjennom gruppa, blant annet etter å ha vunnet 3–0 mot Chelsea i Torino. I åttedelsfinalen ble Celtic slått, men i kvartfinalen sa det stopp mot Bayern München.

Det tyske storlaget ga Juventus en real fotballeksjon og vant 2–0 både hjemme og borte.

Snøstorm

Sesongen etter ledet Conte «Den gamle dame» til en ny ligatittel, men i mesterligaen uteble suksessen. Laget havnet i en overkommelig gruppe, men gruppespillet utviklet seg til et fire måneders langt mareritt for Conte.

Uavgjort mot både FC København og Galatasaray i de to første kampene, satte laget i en vanskelig posisjon før de to oppgjør mot Real Madrid. Laget tapte 1–2 i Madrid, men sikret ett poeng etter 2–2 på hjemmebane før FCK ble slått 3–1.

Det gjorde at laget kun trengte ett poeng borte mot Galatasaray for å avansere til åttedelsfinalen, men en kamp preget av vanskelig spilleforhold ble italienerens bane.

Snøen lavet ned mens de to lagene spilte på Ali Semi Yen Stadium og da lagene gikk til pause på 0–0 var forholdene umulig å spille på.

Kampen ble utsatt i 24 timer og til tross for vanskelige spilleforhold også den påfølgende dagen, holdt lenge unna for det tyrkiske laget. Fem minutter før slutt, og fra avansement, dukket imidlertid Wesley Sneijder opp og sendte Galatasaray i føringen og Juventus til europaligaen.

Heller ikke der ble det triumf og i semifinalen sa det stopp mot Benfica.

Må være tålmodig med Hazard

Nå er Conte igjen klar for mesterligaen når hans Chelsea skal forsøke å komme seg videre fra gruppen som inneholder lag som Qarabag, Atlético Madrid og Roma.

Laget har havnet i en knalltøff gruppe, men Conte kan glede seg over at Eden Hazard nå er tilbake fra skade.

Belgieren opererte ankelen i sommer og gjorde comeback da han kom inn og fikk noen minutter mot Leicester lørdag.

26-åringen har vært lenge ut og Conte vet han må være tålmodig med sin aller største stjerne.

– Vi vet hvor viktig Hazard er for oss. Nå må vi ha tålmodighet og gi ham muligheten til å komme i form, men jeg er glad for å se han sammen med oss etter en alvorlig skade, sier han ifølge Sky Sports.

(©NTB)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør