Selv i pressemeldingen til sitt eget spill skriver spillutvikler Electronic Arts følgende:

Når FIFA 20 lanseres I september lover EA Sports at fans kan forvente en reell oppgradering av Career Mode.

Det er ingen tvil om at karrieredelen av spillet de siste årene har vært litt som den osten du kjøpte, men er litt usikker på om er fortsat spiselig inne i kjøleskapet. Den har vært der, men ingen har gjort noe med det.

Visuelt blir et dynamisk grafikk basert på hvilken liga du spiller i, og du kan også tilpasse din managers utseende. Noe som er fint, men det er også bare litt dressing på toppen av salaten.

NB! Se videoen over for det nye frisparksystemet og nyhetene i spillingen av fotball i FIFA 20

Det vi derimot har mer tro på er det som kalles OVR - en dynamisk potensialutregning som gjør at om du spiller bedre med en spiller så vil potensialet økes. Det i tillegg til at moralen til spillerne påvirkes gjennom hva du gjør, og hvilke spillere du velger ut lover godt.

Muligheten til å snakke direkte med spillerne er også tilstede, og vi er spent på om dette for eksempel er bedre løst enn i Football Manager-spillene hvor det egentlig bare er irriterende.

EA lover også at overgangssystemet er bedre, og at det blir lettere å finne spillere samt sammenligne hvor gode spillerne er. Det er på høy tid. Omtrent som å finne den osten du burde kastet ut for lenge siden noen måneder for sent.

Så skryter selvfølgelig EA av den nye spillmodusen VOLTA som også i år vil være hvor historiemodusen vil foregå, noe som kanskje bekymrer oss litt. Vi gleder oss til selve modusen, fordi street-fotballen er gøy... men vi likte veldig godt historiene i de tre foregående utgavene. Uansett kan du se traileren av gameplayet til Volta i FIFA 20 under: