Gå til sidens hovedinnhold

Dette må du vite om FIFA 19

Mange nye endringer i «avspark-modus».

For alle fotball- og spillinteresserte er det å være den beste FIFA-spilleren i vennegjengen ganske prestisjefylt. Fra og med torsdag, 13. september kan man laste ned FIFA 19-demoen, hvor man kan begynne å teste ut hva som er nytt med utgaven.

Foreløpig er det avslørt at man kan spille med ni lag på demo-utgaven:

Atletico Madrid
Bayern München
Borussia Dortmund
Juventus
Paris Saint-Germain
Manchester City
Manchester United
Real Madrid
Tottenham Hotspur

Man vil ikke ha mulighet til å spille mot hverandre «online» på demoen, altså vil man ikke kunne spille i Ultimate Team-modus.

Dermed gir demoen en perfekt anledning til å invitere venner og kolleger over for en intens, morsom og innbitt spillkveld. Man kan også spille mot computeren. Det er ikke sikkert at flere lag vil komme på demoen, enn de som allerede er offentliggjort.

Over de seneste dagene har de 100 beste fotballspillerne på FIFA blitt offentliggjort, gradvis. Onsdag kom listen over de ti beste spillerne på FIFA 19 ut.

Spillere på topp ti:

Cristiano Ronaldo - 94 (Juventus)
Lionel Messi - 94 (Barcelona)
Neymar - 92 (PSG)
Luka Modric - 91 (Real Madrid)
Kevin De Bruyne - 91 (Manchester City)
David de Gea - 91 (Manchester United)
Sergio Ramos - 91 (Real Madrid)
Luis Suarez - 91 (Barcelona)
Eden Hazard - 91 (Chelsea)
Toni Kroos - 90 (Real Madrid)

Forrige gang Cristiano Ronaldo ikke ble rangert som den beste fotballspilleren på spillet, var da FIFA 16 kom ut. Da var det Lionel Messi som slo portugiseren med ett rangeringspoeng.

På de to neste spillene har Ronaldo blitt rangert høyest, da han har ligget på 94 rangeringspoeng begge årene. Nå har han og Messi begge 94 poeng og dermed troner de to verdensstjernene øverst på den gjeve listen.

Her kan du se FIFA 19-traileren!

Endringene du må få med deg

Mye nytt i avspark-modus:
Avspark-modus er den enkleste delen av FIFA, hvor én spiller som regel møter en annen til dyst. På FIFA 19 har de lagt til mange nye faktorer, før kampene begynner.

Man kan for eksempel velge hva stillingen mellom lagene skal være når man starter spillet, i tilfelle det er en stor kvalitetsforskjell på FIFA-spillerne. Ifølge IGN kan man endre på innstillingene slik at man får to mål for å score ett mål, på scoringer fra utenfor 16-meteren. Et annet alternativ er å legge om innstillingene slik at man kun kan score mål med hodet eller på volley. Hvis man setter ballen i mål på et vanlig skudd i den modusen vil ikke målet noteres.

Det er også mulig å sette på en «ingen regler»-innstillingen, som hindrer spillere fra å få gule- og røde kort. I denne modusen har man muligheten til å spille svært stygt. Det skal ikke være mulig å benytte seg av disse innstillingene på Ultimate Team, skriver IGN.

Overlevelses-modus:
En egen modus man også kan spille i kalles «overlevelses-modus», hvor man vil få en tilfeldig spiller (aldri keeperen) utvist etter å ha scoret ett mål.

Her kan man bruke mye taktikk i kampene. Skal man score tidlig i kampen, for så å demme opp i forsvar, eller skal man vente med å score til like før kampslutt?

Avslutninger:
På de foregående FIFA-spillene avslutter man ved å holde en «skyteknapp» inne på kontrollen. Slik er det fortsatt, men nå har man muligheten til å kunne detaljstyre hvor på ballen spillerne skal treffe, hvis man vil.

Det forklares med at man kan trykke på «skuddknappen» en ekstra gang, etter å ha bestemt hvor hardt skuddet skal være. Etter å ha bestemt kraften i skuddet vil man få en stripe over spilleren som skal avslutte, hvor stripen er rød på begge sidene og grønn i midten.

Treffer man den grønne stripen vil spilleren treffe ballen klokkeklart og skuddet vil få en enorm fart. Hvis man treffer den røde delen av stripen vil ballen skru. Det er ikke sånn at man scorer hvis man treffer på den grønne stripen, ei heller at man bommer hvis man havner på den røde delen.

Robuste taklinger:
En mer usynlig endring i spillet kommer til å være hvordan spillere uten ball takler motstanderen. På FIFA 18 hendte det ofte at spillere som møttes i en taklingsduell skled unna hverandre, eller ikke registrerte taklingene fra motspilleren på en realistisk måte. På FIFA 19 skal EA sports ha endret det slik at kollisjoner, sammenstøt og taklinger vil være mer realistiske.

Førstetouch:
Det er også lagt til nye måter å utføre førstetoucher på. Jo bedre teknikk spilleren du styrer har, jo mer kan du forvente av førstetouchen, som oftest vil utføres automatisk.

For å kunne styre førstetouchen til en viss grad benytter du deg av den høyre «analoge sticken» på kontrollen når du mottar ballen.

Man blir også gitt muligheten til å vippe opp ballen på en meget enkel måte på det nye spillet. Man kan styre hvilken retning ballen skal vippes ved å presse inn den høyre «analoge sticken», samtidig som man styrer med den venstre «analoge sticken».

Champions League

Det er mye nytt som kommer på FIFA 19s endelige utgave, 28. september.

Man kan for første gang konkurrere i Champions League, da FIFA endelig har kjøpt rettighetene av UEFA. EA Sports bestemte seg raskt for at de ville gjøre mye ut av Champions League og har tatt med turneringen i mange deler av spillet.

Turneringen er med i «Avspark-modus», «The Journey-modus», «karriere-modus», i tillegg til at man kan spille i Champions League-turneringer på Ultimate Team.

EA Sports har også laget en helt egen Champions League-modus. Spillselskapet har også hentet inn to nye kommentatorer, som kun skal kommentere Champions League, Derek Rae og Lee Dixon.

Europa League og Supercupen er også en del av FIFA 19.

Det har tidligere vært FIFAs motstander på fotballspill-markedet, Pro Evolution Soccer, som har hatt rettighetene til å ha med Champions League i spillet sitt.

Her kan du se FIFAs Champions League-trailer!

Ultimate Team

Ultimate Team har blitt den mest populære modusen i FIFA, da den baserer seg på online-spill. I denne modusen konkurrerer man mot FIFA-spillere over hele verden. Det har kommet noen nye funksjoner på Ultimate Team og her er de:

Division Rivals:
«Finn din plass i FUT-samfunnet og prøv deg mot spillere på samme ferdighetsnivå fra hele verden. I denne flunkende nye modusen til FUT 19 spiller du mot andre i din divisjon og får valgfrie ukesbelønninger som du kan bruke til å forbedre laget», skriver easports på sin egen nettside om den nye modusen.

I denne modusen blir man testet ut med noen plasseringskamper mot andre spillere i begynnelsen, for å kartlegge hvilken divisjon man hører hjemme i. Det later til at man kan rykke opp eller ned ukentlig, basert på hvilke resultater man oppnår over uken.

FIFA 19-legender:
EA Sports har lagt ut listen over hvilke fotball-legender som man kan skaffe på Ultimate Team. Flere av de utvalgte har nylig lagt opp. Noen av dem er spillere som Ryan Giggs, Steven Gerrard, Frank Lampard, Paul Scholes, Ruud Van Nistelrooy og Clarence Seedorf (liste over alle legendene på spillet ligger nederst i artikkelen).

Champions League:
«Opplev verdens mest prestisjefylte klubbturneringer gjennom temabasert liveinnhold som slippes i løpet av sesongen og gir deg spenningen fra europafotball i FUT», skriver EA sports på sine hjemmesider.

Ifølge EA sports kommer spillere til å oppdateres med egne Champions League-kort, basert på prestasjoner fra turneringen.

20 av de 30 beste

Her kan du se fotballspillerne fra den 30.- til 11. beste på FIFA 19:

30. Philippe Coutinho - 88 (Barcelona)
29. Hugo Lloris - 88 (Tottenham)
28. Marcelo - 88 (Real Madrid)
27. Mohamed Salah - 88 (Liverpool)
26. Isco - 89 (Real Madrid)
25. Marc-André ter Stegen - 89 (Barcelona)
24. David Silva - 89 (Manchester City)
23. Mats Hummels 89 - (Bayern München)
22. Edinson Cavani - 89 (PSG)
21. Paulo Dybala - 89 (Juventus)
20. Sergio Agüero - 89 (Manchester City)
19. Giorgio Chiellini - 89 (Juventus)
18. Antoine Griezmann - 89 (Atletico Madrid)
17. Harry Kane - 89 (Tottenham)
16. N'Golo Kanté - 89 (Chelsea)
15. Jan Oblak - 90 (Atletico Madrid)
14. Thibaut Courtois - 90 (Real Madrid)
13. Diego Godin - 90 (Atletico Madrid)
12. Manuel Neuer - 90 (Bayern München)
11. Robert Lewandowski - 90 (Bayern München)

FIFA 19-legender:

Johan Cruyff
Eusébio
Roberto Baggio
Rivaldo
Raúl
Fabio Cannavaro
Clarence Seedorf
Steven Gerrard
Frank Lampard
Claude Makélélé
Gennaro Gattuso
Luis Figo
Michael Ballack
Jens Lehmann
George Best
Christian Vieri
Hristo Stoichkov
Ryan Giggs
Paul Scholes
Gianfranco Zola
Emilio Butragueño
Roy Keane
Pavel Nedvěd
Ruud Van Nistelrooy
Miroslav Klose
Franco Baresi
Fernando Hierro
Gary Lineker
Bobby Moore
David Trezeguet
Sol Campbell
Hidetoshi Nakata
Juan Sebastián Verón

Kilder: Dreamteamfc.com, easports.com, express.co.uk, goal.com, youtube.com, ign.com.

Les også

Alle Premier League-overgangene sommeren 2018

Les også

Griezmann tar et oppgjør med FIFA-kåring: - En skam

Kommentarer til denne saken