SKEPTISK: Pep Guardiola vet at motgangen vil møte laget hans.
SKEPTISK: Pep Guardiola vet at motgangen vil møte laget hans. Foto: Oli Scarff (AFP)

Guardiola er klar over at Manchester City vil møte motgang

Treneren mener det blir avgjørende å reagere på riktig måte når man mister poeng.

Manchester City har sett ustoppelige ut denne sesongen, og flere eksperter har allerede delt ut ligagullet til Pep Guardiolas gutter. 22 av 24 poeng er innkassert og laget har scoret 29 mål, mot bare fire innslupne på sesongens åtte første ligakamper.

Hovedpersonen selv, tar likevel alt med knusende ro. På pressekonferansen før lørdagens kamp mot Burnley, innrømmer Guardiola nemlig at det vil bli umulig å opprettholde den gode formen.

- Vi er i oktober nå. Vi kan ikke forvente å avslutte sesongen slik vi har gjort den siste måneden - med å vinne alle kamper. Det er rett og slett umulig, mener City-manageren.

Venter på motgangen

En Premier League-sesong er lang, og alle lag vil oppleve noen nedturer mellom august og mai. Det som ofte blir avgjørende, er hvordan man takler motgangen som kommer. Begynner man på en lang tapsrekke? Eller reiser man seg kampen etter, og slår beinhardt tilbake? Nettopp dette vil avgjøre hele sesongen til Manchester City, hevder Guardiola.

- Jeg er klar for å se på dette. Jeg lurer på hvordan vi reagerer på å miste poeng. Det er først da vi ser hvor sterke vi er. Skal du bli et godt lag, må du lære deg å reagere når det går dårlig, forteller han.

- Når alt går bra og du vinner tre-fire kamper på rad, ja, det er viktig, men det hjelper ikke stort. Hvordan du gjør det i motgang er viktig. Jeg venter på motgangen nå. Hvordan vil laget respondere?, undrer spanjolen.

Vanvittig sesongåpning

Manchester Citys sesong har vært alldeles strålende så langt. Det hele toppet seg da laget scoret hele sju mål mot Stoke forrige helg - og det var uten stjernespiss Sergio Agüero på banen.

Laget har hanket inn storseier på storseier - 5-0 mot Liverpool, 6-0 mot Watford og 5-0 mot Crystal Palace. Det er bare nabo Manchester United som er i nærheten av City når det nærmer seg en fjerdedel av sesongen spilt.

Også i Champions League durer City-toget på. Ni poeng på tre kamper og tabell-topp er fasiten så langt.

I de neste kampene møter klubben Burnley, Wolverhampton (ligacupen) og West Bromwich. Det ville ikke forundret mange om motgangen fremdeles lar vente på seg noen uker til.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør