KLAR FOR CHELSEA: Olivier Giroud.
KLAR FOR CHELSEA: Olivier Giroud.

Her er alle Deadline Day-overgangene

Flere store overganger på overgangsvinduets siste dag.

Alexander Sørloth ble til slutt Crystal Palace-spiller. Det fikk Nettavisen bekreftet av hans agent, Mike Kjølø, rundt klokken 00.30, natt til torsdag. Sørloth har signert for 4,5 år med London-klubben. Overgangen er historisk stor i norsk sammenheng, og har en potensiell verdi på over 180 millioner norske kroner.

Arsenal fikk sin store stjerne da Pierre-Emerick Aubameyang ble hentet fra Borussia Dortmund for omtrent 600 millioner kroner. Angriperen erstatter Alexis Sanchez, som forsvant tidligere i januar - men også Olivier Giroud, som endte opp som Chelsea-spiller på Deadline Day. Franskmannen skrev under for 1,5 år på Stamford Bridge. Arsenal kvittet seg også med Mathieu Debuchy. Han er klar for St-Etienne.

Samtidig som Giroud ble bekreftet inn hos blåtrøyene fra London, forsvant Michy Batshuayi ut. Belgieren er lånt ut til Borussia Dortmund for resten av sesongen.

Tottenham leverte også varene, og bekreftet at det har kjøpt brasilianeren Lucas Moura fra Paris Saint-Germain. Kantspilleren koster omtrent 250 millioner kroner, og har skrevet under på en kontrakt som holder han i London til 2023.

VI FULGTE OVERGANGSVINDUET LIVE

Hentet tidligere Bodø/Glimt-spiller

Stoke hentet Eliteserie-kjenningen Badou Ndiaye fra Galatasaray. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren kommer til Stoke for 160 millioner kroner.

Swansea har allerede én bror Ayew i klubben. Onsdag fikk Jordan også besøk av storebror André. André Ayew kommer fra West Ham, og skrev under på en 3,5-årskontrakt med svanene. Ayew spilte i Swansea tidligere, og var deres toppscorer forrige gang han var i klubben. De har også sikret seg den lovende midtstopperen Jack Withers, men låner han ut igjen til Boston.

Watford har for vane å både kjøpe og selge mange spillere. Onsdag forsvant Isaac Success på lån til Malaga, mens Didier Ndong kom inn fra Sunderland på seks måneders lån med opsjon på kjøp. Costel Pantilimon ble både hentet hjem fra Deportivo de La Coruña og lånt ut igjen til Nottingham Forest, og den svenske målvakten Pontus Dahlberg ble hentet, før han ble lånt ut igjen til IFK Göteborg ut sesongen.

Like etter midnatt tikket det inn bekreftelser på at Islam Slimani og Andy King lånes ut fra Leicester. Slimani blir Newcastle-spiller, mens King skal spille i Swansea-trøye denne våren. West Ham fikk også sikret seg Jordan Hugill fra Preston på overtid av overtiden av januarvinduet.

Da klokken nærmet seg ett, kom også bekreftelser på utlån for Jack Colback, Alexandar Mitrovic, Muhamed Besic og Martin Dubravka. Colback lånes ut fra Newcastle til Nottingham Forest, mens Mitrovic går fra samme klubb til Fulham. Besic lånes ut fra Everton til Middlesbrough.

Mahrez nektet overgang

Riyad Mahrez leverte overgangssøknad, og Manchester City forsøkte seg med bud på 600 millioner, men Leicester stilte seg på bakbena. Dermed ble det ikke noen overgang for Mahrez dette overgangsvinduet heller. Leicester fikk inn unggutten Callum Wright fra Blackburn.

- Mahrez skal være langt nede og lei seg etter at overgangen til Manchester City ble stoppet av klubben, hevder en av hans nærmeste venner overfor Sky Sports.

Newcastle kvittet seg med Henri Saivet. Franskmannen er lånt ut til tyrkiske Sivasspor for resten av sesongen. Også Everton har valgt å låne ut en spiller som har slitt med spilletid. Ademola Lookman er klar for RB Leipzig frem til sommeren.

Liverpool har lånt ut ungguttene Ovie Ejaria til Sunderland og Harry Wilson til Hull City. Jon Flanagan blir Bolton-spiller ut sesongen, mens Lazar Markovic er blitt utlånt til Anderlecht.

West Hams Reece Oxford er lånt tilbake til Borussia Mönchengladbach for resten av sesongen. Unggutten var på lån hos tyskerne også i høst, men har spilt for West Ham i januar.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør