V-STIL: I bakgrunnen ser man båsene til dommerpanelet som dømmer stilen til hopperne, i lagkonkurransen i kombinert. Hopperen i bildet er en av de norske kombinertgutta, Espen Andersen.    
V-STIL: I bakgrunnen ser man båsene til dommerpanelet som dømmer stilen til hopperne, i lagkonkurransen i kombinert. Hopperen i bildet er en av de norske kombinertgutta, Espen Andersen.     Foto: Matthias Schrader (AP)

Her er de beste OL-bildene

Vi har samlet noen av de beste blinkskuddene fra vinter-OL i Pyeongchang.

KJØRTE UT: Henrik Kristoffersen og den andre forhåndsfavoritten, Marcel Hirscher kjørte ut på slalåmøvelsen i OL.  

SILHUETT: Solen skinner bak skyene og skaper et vakkert skue. Mario Seidl fra Østerrike seiler nedover unnarennet.  

I SVEVET: Silje Norendal i aksjon under 3. omgang i snowboard Big Air finalen i Alpensia under vinter-OL i Pyeongchang torsdag. 

VANT: Håvard Holmefjord Lorentzen vinner 500 meter skøyter for menn i Gangneung Oval under vinter-OL i Pyeongchang.

FALL: Spanias Juan del Campo falt og kjørte ut i torsdagens slalåmrenn i Pyeongchang. Det samme gjorde forhåndsfavorittene Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher. 

PRØVER SEG: Alexander Bolshunov (t.v.) med et godt tak i Martin Johnsrud Sundby (t.h.) sin gullmedalje som han og Johannes Høsflot Klæbo ble tildelt for lagsprinten. 

BLE HISTORISKE: De norske spillerne jubler for seieren i ishockeykampen mellom Norge og Slovenia i Gangneung Hockey Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Dermed avanserte Norge til kvartfinalen i OL for første gang noensinne.     

GULLGUTT: Håvard Lorentzen tok norsk OL-gull på 500 meter skøyter. 25-åringen ble den første bergenseren noensinne til å ta et gull i de olympiske vinterlekene. 

FEIRET: Tiril Eckhoff smilte nærmest fra øre til øre, da hun sikret en ny OL-bronse på fellestarten i Pyeongchang. Dermed har Eckhoff tatt fire olympiske medaljer i karrieren, enn så lenge.   

FEIRET MED GULLJENTENE: Statsminister Erna Solberg feiret det norske stafettgullet med Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen. 

SØLVKYSSET: Darja Domracheva tok sølvmedalje på fellestart i skiskyting, etter noe som må omtales som et skuffende OL for henne. Ektemann, trener og skiskytterlegende, Ole Einar Bjørndalen gratulerte kona si med et kyss gull verdt etter rennet.    

JUBELGLEDE: Marit Bjørgen sikret norsk stafettgull til de norske kvinnene i et spennende OL-drama, mellom Norge og Sverige. 

KULE BRILLER: Det finnes vanlige briller, solbriller, øl-briller, men nå har vi også sett OL-briller. PRAKTFULLT: Tiril Sjåstad Christiansen og solskinnet strålte om kapp mens kvalifiseringen i slopestyle foregikk. Geilo-skikjøreren er klar for finalen i øvelsen.
I SITT ESS: Johanne Killi fra Dombås i aksjon i kvalifiseringen i slopestyle. Hun gikk enkelt videre til finalen.

FØLELSER: Et OL byr på noen solskinnshistorier, men minst like mange skuffelser. Dave Greszczyszyn (38) startet med skeleton først i 2007. Den tidligere læreren fra Canada gikk ikke videre til finalene i lekene.

OL-KONGE? Simen Hegstad Krüger har vunnet både OL-gull og et sølv. Her smiler nordmannen etter å ha sikret sølvet på 15 kilometeren. Dario Cologna fra Sveits var den eneste som slo Krüger. 

HODESTUP: Skeleteon-utøver Tina Hermann fra Tyskland er et eksempel som passer til beskrivelsen modig kvinne. Her bremser hun ned etter å ha kastet seg ned i akebanen med hodet først.

GULLGLISET: Johannes Thingnes Bø måtte vente en hel dag på gullmedaljen. Dette er Thingnes Bøs første OL-gull noensinne. 

OPPTUR TIL NEDTUR: Frankrikes Martin Fourcade fikk OL-gullet sitt på jaktstarten. Bomskuddene på de to siste blinkene på 20-kilometeren kostet ham en ny medalje.

OVER 80 ÅR ETTER: Norges forrige OL-medalje i alpint på kvinnesiden ble vunnet helt tilbake i 1936. Med sølv i storslalåm utgjorde Ragnhild Mowinckel trioen på pallen med vinner Mikaela Shiffrin og Federica Brignone.

GYLNE TIDER: Ragnhild Haga fra Holter i Nannestad brøt de svenske langrennsdamenes gullmarsj i OL med triumf på 10-kilomteren.

UVANLIG SKUE: Snø i tretoppene er ikke noe man ser ofte i Pyeongchang. Det er ikke nordkoreanske OL-utøvere heller. Her er Ri Yong-gum avbildet under 10-kilometeren i langrenn.

PAPPA OG KROMPEN: Gullgutt Aksel Lund Svindal og kameraten Kjetil Jansrud sørget for dobbelt norsk i utfor. Det var så definitivt verdt en feiring med Bjørn Svindal (lengst til venstre), Kronprins Haakon og landslagssjef Christian Mitter.

NORSK DOBBEL: Kjetil Jansrud (til venstre) ble bare slått av Aksel Lund Svindal OL-utforen på en dag som ble helt fantastisk for norske utøvere.

STOR IDRETT: OL-gullet på langrennssprinten betydde uten tvil utrolig mye for Sveriges Stina Nilsson. Her fra medaljeseremonien etter bragden.
SMØRBLIDE KARER: Johannes Høsflot Klæbo innfridde forventningene og vant gullmedaljen i langrennssprint. Her sammen med Italias Federico Pellegrino (til venstre) og russeren Alexander Bolsjunov.
INGEN VALENTINER-LYKKE: Norges curlinglandslag for menn stilte som vanlig i fargerike klær, uten at alle hjertene hjalp dem til seier i første OL-kamp mot Japan.

INNBITT: Hege Bøkko gikk offensivt ut på 1000-meteren i sitt tredje OL, men klarte ikke å klokke inn til en topplassering.

RØRT: Maren Lundby tok til tårene etter å ha sikret OL-gullet i hoppbakken.
HASTIGHET: Akerne suser gjennom banen i Sør Korea.
DETALJER: Alt må stemme i den rekordjevne idretten aking.
FARGERIKT: Olympiske Leker er mer enn bare idrett.
HOCKEY: Det er stor konkurransen om å ta medalje i ishockey både for kvinner og menn.

FULL KONSENTRASJON: Marie-Jade Lauriault og Romain Le Gac i aksjon for Frankrike under isdansen.

NORGES FØRSTE GULL: Simen Hegstad Krüger passerer målstreken og innser at han er olympisk mester.

TRIPPEL: Kakefeiring for Simen Hegstad Krüger (gull) Martin Johnsrud Sundby (sølv) og Hans Christer Holund (bronse) på 30 km skiathlon under vinter-OL i Pyeongchang.

KULEKJØRING: Kazakhstans Julia Galysjeva i aksjon under kulekjøringen.

OL-BRILLER? I Norge har man et uttrykk som gjerne benyttes til å skildre gangsynet til beduggede personer. I Pyeongchang har nok ikke funksjonærene verken hørt om uttrykket.

PÅ BAKEN: Torgeir Bergrem og de norske gutta greide dessverre ikke å nå opp til seierspallen i slopestyle.

SØLVBRØL:  Johann André Forfang kunne slippe løs jubelbrølet etter å ha sikret seg OL-sølv i første hoppøvelse i normalbakken.

MANN FOR SIN BART: Få hadde ventet å se Robert Johansson fra Lillehammer på seierpallen i Pyeongchang, men han kapret bronsen. Da Johansson var knapt fire år gammel vant en annen skihopper med bart OL-gull i hjembyen hans.

EN SEIERSPALL tapetesert i nederlandske farger har vi sett før i andre OL. På 3000-meteren for kvinner skjedde det igjen. Her har sølvvinner Ireen Wüst (nærmest), gullmedaljør Carlijn Achtereekte og Antoinette de Jong fått en OL-maskot hver for bragden.

OVERRASKELSEN Marte Olsbu tok sølv på 7,5 km skiskyting allerede på åpningsdagen.

AKING: Wojciech Chmielewski og Jakub Kowalewski fra Polen fosser nedover banen. 

FULLKONTAKT: Som vanlig oppstår det lettere kaotiske episoder i kortbaneløp på skøyter. Her er det Han Tianyu fra Kina og Yuri Confortola fra Italia som har litt vel mange kroppsdeler i kontakt med isen.

GULL OG SØLV: Vinnner Charlotte Kalla og den mangeårige rivalen  Marit Bjørgen var gode venninner også etter 15-kilometeren i Pyeongchang.

FLAGGBÆRER Emil Hegle Svendsen og den norske troppen under innmarsjen i Pyeonchang.

FULL KONSENTRASJON: Curling-spiller Anastasia Bryzgalova vant VM i mixed double i 2016 sammen med mannen Aleksandr Krusjelnitskij. I OL er de blant russerne som konkurrerer under OAR-flagget.

NORSK HÅP: Ståle Sandbech, en av de norske snowboardkjørerne med gode gullsjanser i OL.

LEGENDE I FARTA: 45 år gamle Noriaki Kasai deltar i OL for sjuende(!) gang, 26 år etter debuten i franske Albertville. Han har vunnet to sølvmedaljer og en bronse i tidligere vinterleker.

I GANG: De norske hopperne har begynt på opptakten til første OL-konkurranse. Her er Daniel-André Tande avbildet under trening i normalbakken.

DE OLYMPISKE RINGENE er selvfølgelig en del av bybildet i Pyeongchang.

HØYST UVANLIGE GJESTER: Kvinner fra Nord-Koreas utsendte supportergruppering ankom OL-byen onsdag.

TRENING: Lien Te-An fra Taiwan i aksjon under en treningsøkt.

MUSIKK: Musikere fremfører tradisjonell musikk under velkomstseremonien i OL-landsbyen.

OL: Vinter-OL samler et hav av forskjellige utøvere og idrettsgrener.

VI ELSKER PYEONGCHANG: Funksjonæren Joohyun Jeong i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang. 

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør