HOPPENDE GLAD: Marit Bjørgen feiret gullet på 30 kilometeren med et seiershopp, under medaljeseremonien. Skidronningen forlater Pyeongchang med med fem medaljer, to gull, et sølv og to bronsemedaljer. 
HOPPENDE GLAD: Marit Bjørgen feiret gullet på 30 kilometeren med et seiershopp, under medaljeseremonien. Skidronningen forlater Pyeongchang med med fem medaljer, to gull, et sølv og to bronsemedaljer. 

Her er de beste OL-bildene

Vi har samlet noen av de beste blinkskuddene fra vinter-OL i Pyeongchang.

V-STIL: I bakgrunnen ser man båsene til dommerpanelet som dømmer stilen til hopperne, i lagkonkurransen i kombinert. Hopperen i bildet er en av de norske kombinertgutta, Espen Andersen.    

KJØRTE UT: Henrik Kristoffersen og den andre forhåndsfavoritten, Marcel Hirscher kjørte ut på slalåmøvelsen i OL.  

SILHUETT: Solen skinner bak skyene og skaper et vakkert skue. Mario Seidl fra Østerrike seiler nedover unnarennet.  

I SVEVET: Silje Norendal i aksjon under 3. omgang i snowboard Big Air finalen i Alpensia under vinter-OL i Pyeongchang torsdag. 

VANT: Håvard Holmefjord Lorentzen vinner 500 meter skøyter for menn i Gangneung Oval under vinter-OL i Pyeongchang.

FALL: Spanias Juan del Campo falt og kjørte ut i torsdagens slalåmrenn i Pyeongchang. Det samme gjorde forhåndsfavorittene Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher. 

PRØVER SEG: Alexander Bolshunov (t.v.) med et godt tak i Martin Johnsrud Sundby (t.h.) sin gullmedalje som han og Johannes Høsflot Klæbo ble tildelt for lagsprinten. 

BLE HISTORISKE: De norske spillerne jubler for seieren i ishockeykampen mellom Norge og Slovenia i Gangneung Hockey Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Dermed avanserte Norge til kvartfinalen i OL for første gang noensinne.     

GULLGUTT: Håvard Lorentzen tok norsk OL-gull på 500 meter skøyter. 25-åringen ble den første bergenseren noensinne til å ta et gull i de olympiske vinterlekene. 

FEIRET: Tiril Eckhoff smilte nærmest fra øre til øre, da hun sikret en ny OL-bronse på fellestarten i Pyeongchang. Dermed har Eckhoff tatt fire olympiske medaljer i karrieren, enn så lenge.   

FEIRET MED GULLJENTENE: Statsminister Erna Solberg feiret det norske stafettgullet med Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen. 

SØLVKYSSET: Darja Domracheva tok sølvmedalje på fellestart i skiskyting, etter noe som må omtales som et skuffende OL for henne. Ektemann, trener og skiskytterlegende, Ole Einar Bjørndalen gratulerte kona si med et kyss gull verdt etter rennet.    

JUBELGLEDE: Marit Bjørgen sikret norsk stafettgull til de norske kvinnene i et spennende OL-drama, mellom Norge og Sverige. 

KULE BRILLER: Det finnes vanlige briller, solbriller, øl-briller, men nå har vi også sett OL-briller. PRAKTFULLT: Tiril Sjåstad Christiansen og solskinnet strålte om kapp mens kvalifiseringen i slopestyle foregikk. Geilo-skikjøreren er klar for finalen i øvelsen.
I SITT ESS: Johanne Killi fra Dombås i aksjon i kvalifiseringen i slopestyle. Hun gikk enkelt videre til finalen.

FØLELSER: Et OL byr på noen solskinnshistorier, men minst like mange skuffelser. Dave Greszczyszyn (38) startet med skeleton først i 2007. Den tidligere læreren fra Canada gikk ikke videre til finalene i lekene.

OL-KONGE? Simen Hegstad Krüger har vunnet både OL-gull og et sølv. Her smiler nordmannen etter å ha sikret sølvet på 15 kilometeren. Dario Cologna fra Sveits var den eneste som slo Krüger. 

HODESTUP: Skeleteon-utøver Tina Hermann fra Tyskland er et eksempel som passer til beskrivelsen modig kvinne. Her bremser hun ned etter å ha kastet seg ned i akebanen med hodet først.

GULLGLISET: Johannes Thingnes Bø måtte vente en hel dag på gullmedaljen. Dette er Thingnes Bøs første OL-gull noensinne. 

OPPTUR TIL NEDTUR: Frankrikes Martin Fourcade fikk OL-gullet sitt på jaktstarten. Bomskuddene på de to siste blinkene på 20-kilometeren kostet ham en ny medalje.

OVER 80 ÅR ETTER: Norges forrige OL-medalje i alpint på kvinnesiden ble vunnet helt tilbake i 1936. Med sølv i storslalåm utgjorde Ragnhild Mowinckel trioen på pallen med vinner Mikaela Shiffrin og Federica Brignone.

GYLNE TIDER: Ragnhild Haga fra Holter i Nannestad brøt de svenske langrennsdamenes gullmarsj i OL med triumf på 10-kilomteren.

UVANLIG SKUE: Snø i tretoppene er ikke noe man ser ofte i Pyeongchang. Det er ikke nordkoreanske OL-utøvere heller. Her er Ri Yong-gum avbildet under 10-kilometeren i langrenn.

PAPPA OG KROMPEN: Gullgutt Aksel Lund Svindal og kameraten Kjetil Jansrud sørget for dobbelt norsk i utfor. Det var så definitivt verdt en feiring med Bjørn Svindal (lengst til venstre), Kronprins Haakon og landslagssjef Christian Mitter.

NORSK DOBBEL: Kjetil Jansrud (til venstre) ble bare slått av Aksel Lund Svindal OL-utforen på en dag som ble helt fantastisk for norske utøvere.

STOR IDRETT: OL-gullet på langrennssprinten betydde uten tvil utrolig mye for Sveriges Stina Nilsson. Her fra medaljeseremonien etter bragden.
SMØRBLIDE KARER: Johannes Høsflot Klæbo innfridde forventningene og vant gullmedaljen i langrennssprint. Her sammen med Italias Federico Pellegrino (til venstre) og russeren Alexander Bolsjunov.
INGEN VALENTINER-LYKKE: Norges curlinglandslag for menn stilte som vanlig i fargerike klær, uten at alle hjertene hjalp dem til seier i første OL-kamp mot Japan.

INNBITT: Hege Bøkko gikk offensivt ut på 1000-meteren i sitt tredje OL, men klarte ikke å klokke inn til en topplassering.

RØRT: Maren Lundby tok til tårene etter å ha sikret OL-gullet i hoppbakken.
HASTIGHET: Akerne suser gjennom banen i Sør Korea.
DETALJER: Alt må stemme i den rekordjevne idretten aking.
FARGERIKT: Olympiske Leker er mer enn bare idrett.
HOCKEY: Det er stor konkurransen om å ta medalje i ishockey både for kvinner og menn.

FULL KONSENTRASJON: Marie-Jade Lauriault og Romain Le Gac i aksjon for Frankrike under isdansen.

NORGES FØRSTE GULL: Simen Hegstad Krüger passerer målstreken og innser at han er olympisk mester.

TRIPPEL: Kakefeiring for Simen Hegstad Krüger (gull) Martin Johnsrud Sundby (sølv) og Hans Christer Holund (bronse) på 30 km skiathlon under vinter-OL i Pyeongchang.

KULEKJØRING: Kazakhstans Julia Galysjeva i aksjon under kulekjøringen.

OL-BRILLER? I Norge har man et uttrykk som gjerne benyttes til å skildre gangsynet til beduggede personer. I Pyeongchang har nok ikke funksjonærene verken hørt om uttrykket.

PÅ BAKEN: Torgeir Bergrem og de norske gutta greide dessverre ikke å nå opp til seierspallen i slopestyle.

SØLVBRØL:  Johann André Forfang kunne slippe løs jubelbrølet etter å ha sikret seg OL-sølv i første hoppøvelse i normalbakken.

MANN FOR SIN BART: Få hadde ventet å se Robert Johansson fra Lillehammer på seierpallen i Pyeongchang, men han kapret bronsen. Da Johansson var knapt fire år gammel vant en annen skihopper med bart OL-gull i hjembyen hans.

EN SEIERSPALL tapetesert i nederlandske farger har vi sett før i andre OL. På 3000-meteren for kvinner skjedde det igjen. Her har sølvvinner Ireen Wüst (nærmest), gullmedaljør Carlijn Achtereekte og Antoinette de Jong fått en OL-maskot hver for bragden.

OVERRASKELSEN Marte Olsbu tok sølv på 7,5 km skiskyting allerede på åpningsdagen.

AKING: Wojciech Chmielewski og Jakub Kowalewski fra Polen fosser nedover banen. 

FULLKONTAKT: Som vanlig oppstår det lettere kaotiske episoder i kortbaneløp på skøyter. Her er det Han Tianyu fra Kina og Yuri Confortola fra Italia som har litt vel mange kroppsdeler i kontakt med isen.

GULL OG SØLV: Vinnner Charlotte Kalla og den mangeårige rivalen  Marit Bjørgen var gode venninner også etter 15-kilometeren i Pyeongchang.

FLAGGBÆRER Emil Hegle Svendsen og den norske troppen under innmarsjen i Pyeonchang.

FULL KONSENTRASJON: Curling-spiller Anastasia Bryzgalova vant VM i mixed double i 2016 sammen med mannen Aleksandr Krusjelnitskij. I OL er de blant russerne som konkurrerer under OAR-flagget.

NORSK HÅP: Ståle Sandbech, en av de norske snowboardkjørerne med gode gullsjanser i OL.

LEGENDE I FARTA: 45 år gamle Noriaki Kasai deltar i OL for sjuende(!) gang, 26 år etter debuten i franske Albertville. Han har vunnet to sølvmedaljer og en bronse i tidligere vinterleker.

I GANG: De norske hopperne har begynt på opptakten til første OL-konkurranse. Her er Daniel-André Tande avbildet under trening i normalbakken.

DE OLYMPISKE RINGENE er selvfølgelig en del av bybildet i Pyeongchang.

HØYST UVANLIGE GJESTER: Kvinner fra Nord-Koreas utsendte supportergruppering ankom OL-byen onsdag.

TRENING: Lien Te-An fra Taiwan i aksjon under en treningsøkt.

MUSIKK: Musikere fremfører tradisjonell musikk under velkomstseremonien i OL-landsbyen.

OL: Vinter-OL samler et hav av forskjellige utøvere og idrettsgrener.

VI ELSKER PYEONGCHANG: Funksjonæren Joohyun Jeong i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang. 

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør