STJERNEMØTE: Ghayas Zahid (innfelt) og hans APOEL møter Real Madrid i gruppespillet i Champions League onsdag kveld.
STJERNEMØTE: Ghayas Zahid (innfelt) og hans APOEL møter Real Madrid i gruppespillet i Champions League onsdag kveld.

Karrierens største kamp venter for Zahid: - Skal gjøre det vi kan for å gi dem motstand

Ghayas Zahid og hans APOEL møter Real Madrids superstjerner onsdag kveld.

Knappe to uker har gått siden Ghayas Zahid forlot Vålerenga til fordel for det kypriotiske storlaget APOEL. I helga fikk han debuten sin på bortebane i 4-1-seieren mot Nea Salamis.

Onsdag kveld venter en real utfordring for den norske 23-åringen.

Selveste Real Madrid på Santiago Bernabeu.

- Det blir en morsom og opplevelsesrik kamp, sier Zahid til Nettavisen.

APOEL ble trukket i gruppe sammen med Real Madrid, Tottenham og Borussia Dortmund.

Karrierens største kamp

Den tidligere Vålerenga-profilen har en formidabel oppgave foran seg i møte med Zinedine Zidanes stjernegalleri. Hjemmelaget holdes som enorme favoritter, og de færreste tror APOEL vil kunne få med seg poeng fra oppgjøret.

Med stjernespiller Cristiano Ronaldo i spissen vil APOEL få mer enn nok å bryne seg på i kveldstimene i Madrid. Portugiseren er tidenes mest scorende i Champions League. Superstjernen har gått glipp av seriestarten for Real Madrid, men er tilgjengelig for spill mot APOEL. Om EM-vinneren har funnet tilbake til scoringsformen, kan APOEL få et realt Ronaldo-sjokk.

- Men samtidig er det jo fotball, og vi skal gjøre det vi kan for å gi dem motstand. Selvfølgelig blir det både kult og spennende å spille på det nivået, fortsetter Zahid.

- Hva er APOELs mål i denne kampen?

- Målet er jo å prøve å gjøre vårt beste. Vi må forsvare oss godt, og så prøve å spille vært spill når vi har ballen. Vi må ta fighten, og kjempe knallhardt, sier 23-åringen.

Selv om han startet seriekampen mot Nea Salamis på lørdag, er ikke Zahid sikker på hvor mye spilletid som venter mot Cristiano Ronaldo og kompani.

- Jeg må bare prøve å gjøre mitt beste. Om jeg starter eller kommer innpå, så får jeg uansett prøve å vise meg frem.

Zahid er klar på at møtet med Real Madrid naturligvis blir karrierens største kamp.

APOEL: Ghayas Zahid (venstre) og lagkameratene i APOEL møter Real Madrid onsdag kveld.

Debuterte

I debuten mot Nea Salamis ble det omtrent en time med spilletid for den ferske Kypros-proffen.

Nea Salamis tok en tidlig ledelse, men innen Zahid forlot banen hadde laget fra Nikosia snudd til 1-2. APOEL økte ledelsen med ytterligere to mål innen sluttsignalet gikk.

Zahid selv er greit fornøyd med hvordan debuten gikk.

- Jeg synes det gikk greit. Det var moro å få oppleve seriespillet i et nytt land. Det var bra, men jeg kunne selvfølgelig bidratt mer og slikt, men jeg er fornøyd med å få debutere. Nå er det bare å kjøre på videre, sier han.

Selv om den tidligere Vålerenga-stjernen og APOEL kun har spilt én kamp så langt denne sesongen, har han allerede merket forskjeller fra norsk fotball.

- Det er litt vanskelig å si når jeg bare har spilt én kamp, men du merker jo at det er litt forskjell. Det er mer trøkk, både på og utenfor banen. Fotballen er litt annerledes her, sier han.

Gikk raskt fra interesse til overgang

Da APOEL og Vålerenga bekreftet Zahids overgang i slutten av august, kom det som lyn fra klar himmel for mange. At Zahid var aktuell for en overgang bort fra Oslo-klubben var ingen stor nyhet, men interessen fra APOEL var ny.

I overgangsvinduet i vinter var Zahid nær en overgang til Manchester City, men det endte med at nordmannen ble værende i Oslo. I stedet ble det altså APOEL og Nikosia på «deadline day».

- Hvor raskt gikk det fra du vikk vite om interessen til du var klar for APOEL?

- Det gikk ganske fort. Jeg fikk vite det ganske kort tid før det ble noe av.

Real Madrid - APOEL spilles onsdag kveld klokka 20:45. Kampen sendes på Viasport +, og kan også følges i Nettavisens livesenter.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør