MØTTE PRESSEN: Jurgen Klopp møtte pressen i forkant av oppgjøret mot Sevilla onsdag kveld.
MØTTE PRESSEN: Jurgen Klopp møtte pressen i forkant av oppgjøret mot Sevilla onsdag kveld. Foto: Craig Brough (Reuters)

Klopp advarer Sevilla: - Vi har vist at vi er sterkere enn vi var i Europa League-finalen

Den tyske manageren er klar på at klubben har tatt store steg siden finaletapet i 2016.

Liverpool-manager Jurgen Klopp møtte pressen i forkant av onsdagens Champions League-kamp mot Sevilla. Selv før en eneste kamp i gruppen er spilt, regnes møtene mellom Liverpool og Sevilla som en slags gruppefinale, da Maribor og Spartak Moskva blir ansett for å være hakket svakere enn de to lagene som møtes i Liverpools onsdag kveld.

Når man i tillegg kan legge til at Sevilla og Liverpool også møttes i finalen av Europa League for to år siden, ligger det en god del prestisje i potten foran storkampen.

I Europa League-finalen kom Sevilla klart best ut av oppgjøret, og kunne til slutt heve trofeet til værs etter å ha vunnet 3-1 mot Klopps menn.

Nå advarer tyskeren sine spanske motstandere at Liverpool har tatt store steg siden det forrige møtet.

- Jeg tror vi allerede har vist at vi er sterkere enn det vi var i finalen, sier Klopp ifølge Liverpool Echo.

Tapet var en stor nedtur for Klopp og Liverpool, men manageren er klar på at klubben har tatt steg i riktig retning siden den gang.

- Det var et fryktelig tap, men vi tok et stort steg. Vi har endret mye siden den finalen, men det er alltid slik, og de har også foredret seg, sier han.

Liverpool har fått en grei start på årets Premier League-sesong, og ligger på 8.-plass etter å ha spilt fire kamper. Dog kom det en solid nedtur da laget ble nedsablet av Manchester City, og til slutt tapte hele 0-5. Det ser likevel ikke ut til å ha påvirket motivasjonen til Liverpool-sjefen.

- Det viktigste for meg er at dette er en skikkelig Champions League-kamp, og ikke noe annet. Ikke Europa League, ikke en to år gammel finale, det er ekte Champions League-fotball, sier tyskeren.

Kampen mellom Liverpool og Sevilla spilles onsdag klokka 20:45, og vises på Viasport 1. Kampen kan også følges i Nettavisens livesenter.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør