TIL BELGIA: Sigurd Rosted forlater Sarpsborg til fordel for belgiske Gent.
TIL BELGIA: Sigurd Rosted forlater Sarpsborg til fordel for belgiske Gent. Foto: Mariam Butt (NTB scanpix)

Rosted klar for Gent

Nok en spiller forlater Sarpsborg 08.

Sigurd Rosted (23) er klar for den belgiske klubben Gent. Det bekrefter han selv til Nettavisen mandag. Han bekrefter selv at han har signert en kontrakt på tre og et halvt år med den belgiske toppklubben.

- Det er veldig moro å være klar, jeg gleder meg veldig til å sette i gang. Det er ingen hemmelighet at man vil prøve seg i utlandet, og Gent er en storklubb i Belgia. Det er også en fin liga, som er et steg opp fra Norge. Så håper man på at dette blir bra, sier Rosted til Nettavisen på telefon fra Spania.

Han forteller at hans agenter, Mike Kjølø og Morten Wivestad, har jobbet med å få overgangen over streken, og at det hele begynte å materialisere seg sist torsdag.

- De har jobbet med overgangen en stund, men det var snakk om bud og slikt fra torsdag av. Så det har gått bort fra første budet til signeringen, sier Rosted, som forteller at han har sett for seg en overgang etter 2017-sesongen i Eliteserien.

- Jeg har håpet på det, og dette er ikke første klubben som har lagt inn bud på meg. Det har vært interesse fra flere andre klubber også. Så det er moro å få det til.

Han sier at han ikke har blitt gitt noen garantier for spilletid, og bare ser frem til å komme i gang i den belgiske toppklubben.

- Jeg må først komme i gang med treningen, men så er man jo tiltenkt spilletid. Jeg er klar for det, sier en fornøyd Rosted.

LIVE: Vi følger overgangsvinduet

Han var en sentral skikkelse i Sarpsborg 08s suksessesong i 2017, og er nå klar for større oppgaver.

Lørdag dukket det opp bilder av at Rosted var på plass hos sine nye lagkamerater på treningsleir i Spania, og nå kommer altså bekreftelsen på at han er klar for Gent.

Tidligere har Sarpsborg 08 solgt Krépin Diatta til Club Brügge.

Gent ligger i skrivende stund på femteplass den belgiske serien. Belgierne har for tiden vinterferie, men gjenopptar sesongen 16. januar.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør