NY KEEPER: Samuel Sahin-Radlinger skal vokte Brann-målet i 2018-sesongen
NY KEEPER: Samuel Sahin-Radlinger skal vokte Brann-målet i 2018-sesongen (Brann)

Sahin-Radlinger klar for Brann

Samuel Sahin-Radlinger (25) blir Branns førstekeeper i 2018-sesongen.

Tirsdag ettermiddag ble det klart at østerrikeren kommer på lån fra den tyske bundesligaklubben Hannover 96. Begge klubbene har nå bekreftet overgangen. Lånet varer ut denne sesongen, og rødtrøyene har også skaffet seg opsjon på kjøp dersom 25-åringen skulle bli en suksess.

– Nå er jeg glad, og gleder meg til å bli kjent med en ny klubb i et nytt land. Min lagkamerat Iver Fossum (tidligere Strømsgodset) har fortalt positive ting om Brann og ligaen, forteller han til Brann.no.

Hannover holdt bremsen på

– Når man er i keeperteamet til en klubb som Hannover over flere sesonger, da holder man godt nivå. Vi føler oss sikre på kvalitetene hans, og personligheten virker strålende. Han er en type som vil passe inn i Brann, forteller Rune Soltvedt.

Radlinger kom til Gran Canaria for å møte sine nye lagkamerater mandag morgen, men ingenting ble avklart i løpet av den dagen. Til tross for at keeperen var enig med Brann om de personlige betingelsene og hadde bestått den medisinske testen, måtte en fortsatt vente på Hannovers velsignelse av utlånet.

Den tyske klubben ville ha inn en erstatter for Radlinger som tredjekeeper, og Bayern Münchens unggutt Leo Weinkauf blir trolig den mannen. Denne overgangen er ikke bekreftet ennå.

Ønsker ham lykke til

– Situasjonen var ikke god nok for Sami her i Hannover, som tredjekeeper. Vi ble enige med spilleren og hans rådgivere om at dette var en fornuftig overgang. Sami er en super fyr, som har vært lojal mot oss, sier Hannover-manager Horst Heldt til den tyske klubbens nettsider.

Sammen med Radlingers tyske agent, Gunter Neuhaus, har det norske agentselskapet Stars and Friends jobbet hardt med å få overgangen i orden. Utlånet innebærer at Hannover betaler en del av keeperens lønn.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør