Storklubben har gått tre strake ligakamper uten seier. Det ble 2-2 mot Leicester og Burnley, mens Southampton fikk med seg 0-0 fra Old Trafford lørdag. Den sviktende formen har sendt United ned på tredjeplass, og rivalene bak nærmer seg med stormskritt.

De dårlige nyhetene strømmer på for United. Lørdag måtte kraftspissen Romelu Lukaku tidlig bæres av banen etter en dramatisk hodesmell. Skadeomfanget er ikke klart, men han mister minst kampene mot Everton 1. nyttårsdag og Derby (FA-cupen) neste helg.

I tillegg er Zlatan Ibrahimovic ute i én måned på grunn av et trøblete kne. Den svenske spissveteranen kom nylig tilbake fra en alvorlig kneskade.

– Det er samme kne. Vi prater om en 37 år gammel mann, en løve som han sier, men det er ikke enkelt. Han har fått et tilbakeslag og blir ute én måned, sa United-manager José Mourinho etter kampen mot Southampton.

Mourinho la til at han vil være fornøyd med Anthony Martial og Marcus Rashford som potensielle erstattere for Lukaku og Ibrahimovic framover. Samtidig nektet å begi seg ut på spekulasjoner om mulige spillerkjøp i januar.

– Jeg vet ikke, men jeg er veldig fornøyd med spillernes holdninger. Jeg har ikke noe å utsette på spillerne mine.

Marouane Fellaini, Antonio Valencia, Michael Carrick og Eric Bailly har alle vært ute med skader en stund, men ingen av dem er ventet å være tilbake til gjensynet med Wayne Rooney på Goodison Park mandag. Rooney spilte 13 år i United før han returnerte til Everton i sommer.

Chris Smalling og Ashley Young blir betraktet som usikre til nyttårskampen.

(©NTB)