I SEMIFINALEN. Antoine Griezmann og Atletico Madrid.
I SEMIFINALEN. Antoine Griezmann og Atletico Madrid. Foto: Carl Recine (Reuters / NTB scanpix)

Slik spilles semifinalene i Champions League

Real Madrid og Atletico Madrid møtes i byderby.

Juventus, Monaco, Real Madrid og Atletico Madrid er de fire gjenværende lagene som kjemper om å vinne Champions League denne sesongen.

Slik spilles semifinalene:

Real Madrid - Atletico Madrid

Monaco - Juventus

Dette betyr at det er duket for byderby i Madrid. Real Madrid spiller hjemmekamp først, mens returen går på Vicente Calderon.

Overraskelselaget Monaco tar imot Juventus i den andre semifinalen. Monaco spiller hjemme først, mens returen spilles i Torino.

De første semifinalekampene blir spilt 2. og 3. mai, mens returen går av stabelen 9. og 10. mai. Finalen spilles for øvrig 3. juni i Cardiff.

Flere Madrid-derby

Real Madrid er regjerende mestere i turneringen og kan bli det første laget til å vinne Champions League to år på rad, mens også Atletico Madrid også har kommet langt i turneringen de siste årene.

Sist sesong tapte Diego Simeones menn finalen mot Real Madrid.

Også i 2014 tapte Atletico finalen mot byrivalen. Real Madrid slo også ut Atletico i 2015, da det ble 1-0 over to kamper i kvartfinalen.

Juventus på sin side spilte sist finale tilbake i 2015, da det ble tap for Barcelona. Det italienske storlaget har ikke vunnet siden 1996.

Monaco har også suksess fra Champions League tidligere år. Klubben gikk helt til finale i 2004, da det ble tap for José Mourinhos FC Porto.

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør