En ny sesong av Norsk Tipping-ligaen er endelig her.

Den laveste divisjonen i toppfotballen, Norsk Tipping-ligaen, starter opp til helgen. Det er hele seks avdelinger som spilles på dette nivået. Vi har funnet en vinner i hver avdeling. Husk at det er kun førsteplassen som rykker opp et nivå.

Vi går rett på!

Avdeling 1: Denne avdelingen kan vi ikke komme med vurderinger til, da artikkelforfatteren selv skal spille her. Undertegnede spiller for Nordstrand. I de fleste tips som er laget til denne avdelingen, så er vi, Nordstrand, en av de som trolig skal krige om nedrykk. Det jeg kan si, er at denne klubben er bedre rustet til å takle dette nivået bedre enn noen gang tidligere. Vi har flere lovende spillere. I tillegg er snittalderen vår på rundt 22 år. Dette dreier seg om en ung og sulten gjeng, som har trent hardt i gjennom hele vinteren. I tillegg er det Thomas Holm som trener oss. Mannen har masse erfaring fra sin tidligere proffkarriere og får virkelig motivert gutta på en fin måte.

Utifra hva de andre ekspertene mener, så tyder mye på at det skal stå mellom Lørenskog og Eidsvoll-Turn i denne avdelingen. Det skilte kun fem poeng på disse lagene i fjor. Norsk Tipping har faktisk satt Eidsvoll-Turn som vinnere til 1,75. Hvem vet? Kanskje det viser seg at dette var et bra spill til slutt. Det blir og spennende å følge de andre Oslo-lagene. Rommen og Årvoll.

Første runde i avdeling 1 spilles slik:
Nordstrand – Spjelkavik lørdag 14:00
Herd – Kråkerøy lørdag 15:00
Sunndal - Eidsvold Turn lørdag 16.00
Årvoll – Molde 2 søndag 12:00
Rommen – Træff søndag 14:00
Aalesund 2 – Stabæk 2 mandag 16:00
Sarpsborg 08 2 – Lørenskog mandag 20:00

Det er sportsfest hos Nettavisen til helgen. Vi sender over 50 direktesendte kamper!

Avdeling 2: Lyn er satt til klare favoritter om førsteplassen. Den gamle storheten har spiller nå i Norsk Tipping-ligaen (nivå fire i Norge). Det er ganske utrolig. Nå er det hele ti år siden Lyn befant seg i det gjeveste selskap. Etter det har det gått i bratt nedoverbakke. I forkant av denne sesongen så har laget byttet trener. Dette tror vi i Nettavisen er et lurt trekk. Tidligere toppspiller Bent Inge Johansen har tatt over Oslo-laget. I vinter har Lyn mistet flere viktige spillere. At både Chima og Anwar Pellegrino gikk til Bærum tror vi Lyn vil kjenne på. Inn har laget hentet Eirik Laabak fra Kråkerøy og Demba Traore. Om dette er godt nok til å erstatte viktige spillere, får vi nå se på.

I fjor var Lyn meget gode på hjemmebane, først på Kringsjå og senere på Bislett. På bortebane var fangsten veldig mager, og vi frykter at de igjen vil få problemer på bortebane. Til tross for trenerbytte er vi skeptisk til at Lyn vinner denne avdelingen til 2,25. Det er for dårlig odds og kan ikke røres!

Vi har virkelig funnet oss en «Dark Horse» i denne tøffe avdelingen. Det er Ullern. Her drives det godt, og vi vet at Ullern har potensial til å vinne denne avdelingen. Laget har flust av gode ballspillere, og i vinter har man gjort flere spennende signeringer. Først ut må det sies at hvittrøyene har skaffet seg ny trener. Det er Didrik Bjella, som tidligere trente divisjonskollega Lokomotiv Oslo. Alexander Torvud er hentet inn fra Stabæk, Bendik Lind fra Skeid, Harold Mufoncol og Lars Austnes fra Spjelkavik og Jacob Lillestjerna. Disse to spillerne fra Spejlkavik har vi hørt gode ting om. At Ullern revansjerer niendeplassen fra i fjor føler vi oss sikre på.

10,00 i odds på at Ullern vinner denne avdelingen er mye. Men det kan vise seg å være et godt spill.

Spill Ullern til 10-ganger pengene her!

Første runde i avdeling 2 spilles slik:
Grei – Halsen 13.00
Ullern – Lokomotiv Oslo 13.00
Frigg – Ørn Horten 14.00
FK Tønsberg – Lyn 1896 FK 14:00
Drøbak–Frogn – Ready 16:00
Mjøndalen 2 – Norild 19.00
Vålerenga 2 – Follo 19:00

NA+: Få 1 måned med NA+ for 1 krone, eller 12 måneder for 300 kroner

Avdeling 3: Fløy. Vi får dobling av pengene våres på at laget fra Kristiansand igjen rykker opp fra Norsk Tipping-ligaen. Fløy kom nemlig på førsteplass i denne serien i 2017. Steget opp til PostNord-ligaen skulle vise seg å bli, akkurat, litt for tøft. Laget kjempet om det helt til siste kamp, men det gikk ikke veien og nedrykket var et faktum. Kaptein Jon Olav Norheim har gått til Strømmen i forkant av denne sesongen. Til tross for dette, og et par andre spillere som har gått andre veier, tror vi Fløy har en meget god mulighet til å vinne denne avdelingen. Vi synes ikke dette var en spesiell tøff avdeling.

Første runde i avdeling 3 spilles slik:
Pors - Brodd 13:00
Flint - Mandalskamerat 14:00
Fløy-Flekkerøy - Staal Jørpeland 16:00
Madla - Storm 17:00
Bryne 2 - Start 2 18:00
Donn - Vindbjart 18:30
Vardeneset - Viking 2 19:00

Avdeling 4: Her kan vi virkelig vente oss et realt vestlandsoppgjør mellom Fyllingsdalen og Lysekloster. I fjor var det førstnevnte som endte øverst av disse. Dessverre ble Sotra et nummer for store i opprykkskampen. Fyllingsdalen og Lysekloster møttes til treningskamp nylig, og det endte 3-3.

Det kommer nok til å bli en ny intens duell mellom disse to. Vi tror hvertfall det står mellom disse. Lysekloster har hentet inn flere gode spillere i forkant av årets sesong. Spesielt verdt å merke seg er at Kevin Berg fra Nyköpning har kommet inn. Pluemjai Kittiphong kommer fra Thailand, og er for oss totalt ukjent. Rapportene er dog gode på mannen fra Asia. I tillegg til disse to, har altså Lysekloster hentet inn mange flere spillere. I år skal de virkelig ta skalpen på Fyllingsdalen, og vi tror de kan lykkes med dette. De vil opp og satser for fullt på det.

Nettop Fyllingsdalen er et bra fotballag, men i år skal dem ikke være favoritter. Erik Huseklepp er spillende assistenttrener. Det skal dog sies at som spiller så har Huseklepp sett sine bedre dager, men på nivå fire vil han bidra med et par nettkjenninger - uten tvil! Laget mistet Thor Økland til Obos Liga-laget Nest Sotra nylig. I vinter har man tapt 4-0 mot Åsane. Men her var faktisk Fyllingsdalen godt med til tider. Ellers har Fyllingsdalen sett hyggelig ut i løpet av vinteren.

Brann 2, Strømsgodset 2 og Sogndal 2 skal alle bli spennende å følge. Her vil det rokeres i lagoppstilling, og poeng vil bli tapt grunnet dette.

Lysekloster er våre favoritter til å vinne denne avdelingen. Spill disse til 2,50 her!

Første runde i avdeling 4 spilles slik:
Brann 2 - Lysekloster 14:00
Os - Stord 15:00
Fana - Fjøra 15:00
Strømsgodset - Vard Haugesund 15:00
Valdres - Bergen Nord 16:00
Djerv 1919 - Fyllingsdalen 16:00
Sogndal 2 - Vestfossen 16:00

Avdeling 5: Her blir Rosenborg 2 klare favoritter. I fjor klarte ikke rekruttene til Rosenborg å slå Byåsen. Hele seks poeng bak toppen, men også hele ni poeng foran tredjeplassen. Byåsen gjorde det bedre enn forventet, og til tross for at RBK satt inn støtet, og tok 13 av de siste 15 poengene gikk det altså ikke å hente Byåsen. Dette året tror vi Rosenborg bestemmer seg for å rykke opp, og setter inn de nødvendige kreftene som kreves. Normalt sett er det veldig gode muligheter for at dem klarer det i år. Avdelingen er ikke langt unna identisk fra i fjor. Dette er ikke en særlig tøff avdeling, og vil RBK rykke opp så gjør dem det. 2,00 i odds på dette er faktisk et greit spill. Dobling av penga på RBK 2 er spillbart.

Spill på at RBK 2 vinner her!

Vi ser frem til å følge Nybergsund i år. Laget har byttet trener og hentet en hel del spiller i forkant av denne sesongen. Etter nedrykket i fjor har det ikke stemt helt i vinter. Det blir uansett veldig spennende å følge laget, og om nysigneringene er gode nok.

Første runde i avdeling 5 spilles slik:
Verdal - Gjøvik-Lyn 14:00
Raufoss 2 - Kolstad 16:00
Strindheim TF - Brumunddal 16:00
Kongsvinger 2 - Melhus 16:00
Tiller - Nybergsund IL T. 17:00
Steinkjer - Ranheim TF 2 18:00
Rosenborg 2 - Orkla 19:00

Avdeling 6: Nok en gang er vi inne på at det er en god favoritt på farten. Her blir Hønefoss gigafavoritter til å vinne. Dette er naturligvis helt riktig. Det er meget gode muligheter for at guttene i hvit klarer det i år. Det er seks års siden man spilte i Eliteserien, og laget har ambisjoner om å ta veien tilbake til Eliteserien. De to siste årene har laget slitt i PostNord. I fjor gikk det ille, og nedrykk var et trist faktum. Luke Torjussen, tidligere Bærum-trener, er ansatt som ny coach foran denne sesongen. Erblin Llullaku har kommet fra Bærum foran denne sesongen. Det er ventet at han skal bøtte inn mål for Romerike-klubben i år.

Hønefoss til 1,40 er der det skal ligge. Det er store muligheter for at dette inntreffer. De kommer neppe til å tape mange poeng i denne avdelingen. Hønefoss har nemlig et for godt lag til å spille i denne serien.

Første runde i avdeling 6 spilles slik:
Fløya - Ull/Kisa 2 13:30
Junkeren - Tromsø 2 14:00
Skjetten - Skjervøy 15:00
Finnsnes - Harstad 15:00
Melbo - Gjelleråsen 16:00
Hønefoss BK - Bodø/Glimt 2 17:30
Lillestrøm 2 - Leknes 18:15

Se ditt favorittlag i helgen! NA+: Få 1 måned med NA+ for 1 krone, eller 12 måneder for 300 kroner