Foto: Julio Cortez (AP)

Vinner du store penger så skaff deg advokat

Det er noen gode og enkle tips som gis til de store vinnerne.

Richard Wahl spiller sjeldent Mega Million. Faktisk har han kun spilt to ganger, men denne andre gangen ble det full klaff for amerikaneren.

Les også: Vant 4,1 milliarder, fortalte det ikke til sin mor

Richard Wahl (47) dro innom den lokale bensinstasjoen og kjøpte en Cola Light og en lottokuppong. Med denne sikret han seg 4.1 mrd norske kroner, den fjerde største lottobetalingen i amerikansk historie.

Gjør deg klar til å si nei - mye!

Det er tipset fra den tilegnete revisoren til vinneren.

Daniel Mahler, sertifisert revisor hos Gisler & Mahler i Bloomingdale, anbefaler vinneren og begynne å øve på å si nei til ulike fremtide forespørsler. Og ikke minst få profesjonell økonomisk rådgivning.

Forbered deg på å betale mye av premien i skatt

Mye av pengepremien vil gå til skatt i USA, her i Norge er gevinsten skattefri. Det første året, men kjøper du ting som gir deg formue må du begynne å betale.  

Mahler presiserer også at det er viktig å fullføre selvangivelsen i tide for å unngå gebyrer. 

- Skaff en god advokat, god revisor og en god megler sier han.

Vinnere av store premier må investere nok tid til å få et profesjonelt team rundt seg. Mange mennesker klarer rett og slett ikke å håndtere så mye penger.

Ikke bytt livsstil

Mehler sier at vinneren av den store jackpoten mest sannsynlig ikke vil handle på Riverdale Walmart lengre, men vinnere burde fortsette å leve slik de har gjort til nå.

-Nyt livet, men gjør ikke for mye med livet ditt sier han. Vinnere burde fortsette med jobben sin eller jobbe med veldedig arbeid

Vinneren bør forberede seg på å si nei til folk som spør om penger.

- Vinneren må passe på. Alle kommer til å komme etter han. Alle leter etter en utbetaling.

Mehler husker tilbake da en vinner fikk besøk på døren sin som lurte han trill rundt ved å dikte opp en historie om en i familien som hadde kreft og trengte penger.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør