Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)

Oppturen fortsetter i Bergen

Vi tror formsterke Brann fikser tre nye poeng hjemme mot Godset. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: En dejlig dansk dobbel
Oddstips 2: Nå tror vi på Viking

Søndagskupongen er i sin helhet viet kamper fra Tippeligaen og Adeccoligaen, der hovedkampen naturligvis går på Lerkendal mellom Rosenborg og Molde. Vi tror Brann fortsetter fremgangene hjemme i Bergen, og Rune Skarsfjords menn blir en våre sikre.

1. Rosenborg - Molde
Kampen som trolig avgjør om Rosenborg fortsatt kan ha en slags sjanse på seriegullet. I øyeblikket skiller det femten poeng mellom lagene, dog har Rosenborg to kamper til gode og dersom vi forutsetter at Rosenborg vinne sine to hengekamper og vinnner søndag kveld er avstanden da seks poeng. Ergo er det ikke håpløst enda for Rosenborg, som erfaringsmessig har sin beste periode på høsten. Gjorde en flott 1. omgang borte mot Viktoria Plzen onsdag, men ble tidvis overkjørt i den andre omgangen, og må nå belage seg på kvalik til gruppespillet i Europa League.

For Molde fortsetter oppturen. Vant en svært jevn kamp 2-1 i Kristiansand torsdag og hadde marginene med seg i en kamp som fort kunne bikket andre veien. Har dermed fem strake seire i Tippeligaen, men det er verd å merke seg at de tre av disse kampene er spilt hjemme i Molde. Bortetallene er uansett gode 5-1-3.

Rosenborg må unnvære både Daniel Fredheim Holm og Mikael Dorsin med karantene søndag, ellers er det ingen nevneverdige problemer hos trønderne. Hos Molde er det bortsett fra langtidsskadde Børre Steenslid får problemer. Magne Hoseth ble spart mot Start, for å være i topp skikk til denne storkampen og er selvsagt tilbake i startoppstillingen her. 2-2-2 på de seks siste tilsvarende oppgjørene, og Molde-seier vil ikke overraske her, men kampen er akkurat like åpen som de seks siste oppgjørene indikerer. HUB.

2. Brann - Strømsgodset
Brann gjorde muligens sin svakeste hjemmekamp for året hjemme mot Viking onsdag, men stod likefullt tilbake med tre poeng etter Fredrik Haugens scoring i sluttminuttene. Det å vinne på dårlige dager er en god egenskap, og Brann gjorde på ingen måte en veldig dårlig kamp, men møtte et svært godt Viking-lag for dagen. Dermed står Brann med meget sterke 5-1-1 på sine sju siste kamper og hjemme i Bergen står laget med 5-1-0 på sine seks siste hjemmekamper og 6-1-2 totalt. Bjørnar Holmvik er suspendert, og dermed er det trolig duket for at Bentley igjen er i startoppstillingen etter at han ble vraket mot Viking.

Strømsgodset gjorde seg aldeles ikke bort mot Atletico Madrid og skal ha all ære for innsatsen torsdag, selv om vi satt med en følelse av at Atletico Madrid hadde et gir til. Søndag må laget unnvære Jo Inge Berget som er forsvunnet til Molde.

Det står 5-2-0 på de sju siste tilsvarende i Bergen og Godset sliter fortsatt fælt borte og har ikke bedre enn 1-1-4 på kun seks spilte bortekamper. Vi tror vi får se et bedre Brann-lag søndag og bruker ikke garderinger her. H.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

3. Lillestrøm - Sarpsborg
Hjemmelaget står med fire seire på sine fem siste seriekamper og er i tilsynelatende bra form, men poengfangsten har nok vært veldig i overkant i forhold til prestasjonene. Var heldige som vant mot Tromsø på onsdag, en kamp Tromsø burde og skulle punktert på stillingen 0-2. Uansett er det alltid positivt å vinne fotballkamper, og onsdag var Nosa Igiebor tilbake i slag. 5-1-2 er gode tall på Åråsen.

Sarpsborg har falt kraftig av etter en svært positiv start på sesongen, og ligner mer og mer på et nedrykkslag nå. At svært viktige Øyvind Hoås endelig var tilbake sist, gir uansett grunn til litt optimisme igjen i hockeybyen. 0-3-6 på de ni siste kampene er fryktelige tall og femten baklengsmål på de fem siste seriekampene er heller ikke bra. Gode Jo Nymo Matland er solgt til Aalesund, mens Mohammed Ahamed Jama (fra Tromsø) og Claes Jørgensen er hentet inn.

Vi er sjelden begeistret for å sette alle pengene våre på Lillestrøm, da laget har vist seg sårbare når de skal føre kamper. Men med tanke på Sarpsborgs totalt fraværende form, er det vanskelig å ikke tro på Lillestrøm her. H.

4. Viking - Tromsø
Årsbeste av Viking i Bergen onsdag kveld og likevel måtte siddisene reise hjem til Stavanger med null poeng. Fotball er definitivt ikke rettferdig. Lå altså under 0-2 til pause, etter grove personlige feil, kom tilbake til 2-2, men tapte 2-3 tilslutt. Tar Viking-laget med seg den prestasjonen til denne hjemmekampen mot Tromsø, så blir det seier. Indiri Sigurdsson er ute med karantene, mens Thomas Sokolowski og Patrik Ingelsten fortsatt er skadet. Bjørn Andersson går trolig inn i midtforsvaret som erstatter for Sigurdsson. Svenske Andersson har foreløpig fått lite spilletid, og kun startet en kamp. For øvrig starter Viking trolig med samme lag som på onsdag i Bergen. Og det blir spennende å se om stortalentet Yann Erik De Lanley kan følge godtaktene fra Bergen. De Lanlay er kanskje norsk fotballs mest spennende spiller siden Erik Huseklepp.

Tromsø gjorde en strålende kamp i 70 minutter borte mot lillestrøm torsdag, men stolpeskuddet til Mos på stillingen 2-0 til Tromsø ble skjebnesvangert. Ut av ingenting snudde Lillestrøm kampen, og spørs om det tapet kan sette sine spor også søndag. Svært viktige og sentrale Ruben Yttergård Jensen må sone karantene, et merkbart savn for Tromsø det. Thomas Holm (innleid fra Molde) fikk sin debut onsdag, men er neppe spilleren som kan erstatte Yttergård Jensen. Høyreback Hans Erik Norrbye er svært usikker etter å ha pådratt seg en lett hjernerystelse mot Lillestrøm. Men Mika Koppinen er friskmeldt og er med Tromsø-troppen sørover til Stavanger etter langt skadefravær.

Det står 5-1-0 i favør Viking på de seks siste tilsvarende oppgjørene og vi tror statistikken opprettholdes etter søndagens kamp. H.

5. Vålerenga - Sogndal
Hjemmelaget fikk ingen god opplevelse mot PAOK Thessaloniki i Hellas torsdag og etter 0-3 tapet der ble det 0-5 tap totalt og Europa-eventyret var egentlig over før det begynte. Sjanseløs mot Tromsø og Molde i to strake bortekamper i Tippeligaen og avstanden opp til serieleder Molde er sytten poeng (dog to kamper mindre spilt). Veigar Pall Gunnarsson får garantert sin debut for Vålerenga søndag, og vil styrke Oslo-laget voldsomt både med sin kreativitet og målteft. Luton Shelton er solgt.

Sogndal fikk ingen god opplevelse i Haugesund onsdag og var sjanseløse stort sett fra begynnelse tilslutt og 0-4 var et riktig bilde av den kampen. 1-1-6 er triste tall på bortebane og det er nok hjemme i Sogndal at Harald Aabrekks menn må ta poengene, og så lengee både Start, Sarpsborg og Odd heller ikke viser tegn til form, er det fortsatt svært gode muligheter for å overleve. Forsvarssjef Even Hovland rekker heller ikke denne kampen, ei heller gode Barry Kader er friskmeldt. Sogndal med og uten Hovalnd er nesten to forskjellige lag.

Selv om ikke Vålerenga har imponert i det hele tatt denne sesongen, er det vanskelig å se at Vålerenga ikke tar tre poeng her. Freddy dos Dantos soner karantene. Veigar Pall Gunnarsson kan heve et lag alene og Sogndal viser verken evner eller kvalitet på bortebane. H.

6. Aalesund - Odd Grenland
Heroisk innsats av Aalesund mot Elfsborg i Europa League torsdag og avansementet var aldri truet i Borås. Aalesund gjorde også en sterk bortekamp mot Tromsø på Alfheim sist søndag og det er ingen tvil om at Kjetil Rekdal har gjort en fremragende jobb med dette laget. Ligger likevel ikke bedre plassert enn nummer ti, men har kun spilt sju hjemmekamper hittil og det skal være bra muligheter for å klatre på tabellen utover høsten.

For Odd-Grenland vil det seg fortsatt ikke. Ble "drept" av Branns giftige offensive spillere i Skien sist søndag, selv om det spillemessig var ok. Og det har det vært i mange kamper denne sesongen, men de jevne oppgjørene bikker stadig i feil favør for Skiens-laget. I det minste var endelig Torgeir Børven tilbake, og det er viktig for Odd i kampen for å overleve i Tippeligaen.

For hjemmelaget er Kjell Rune Sellin, Amund Skiri, Jonatan Tollås og Pablo Herrera uaktuelle på grunn av skader, mens Michael Barrantes som ble spart i bortekampen mot Elfsborg er tilbake i startelleveren. Dit finnes trolig også Jo Nymo Matland som er hentet fra Sarpsborg.

Torgeir Børven er som nevnt tilbake for Odd, det samme er Fredrik Semb, mens Frode Johnsen sliter med ryggproblemer. Johnsen er med til Aalesund og vil testes nærmere kampstart. Matthias Andersson er langtidsskadd.

Aalesund har hatt et tøft program i det siste, og vi registrerer også at Odd har vunnet de to siste tilsvarende seriekampene i Ålesund. Ingen av lagene er tjent med poengdeling. HB.

7. Asker - Alta
Opptur for begge lagene i midtukens serierunde. At Asker tok seg av kriserammede LøvHam hjemme på Føyka var vel ikke direkte overraskende og etter tre strake tap og 0-10 i målforskjell var det nok godt med en opptur for Gaute Larsens menn.

Variable Alta kom fra to strake hjemmetap i Finnmarkshallen til Kongsvinger onsdag og gledet seg nok stort over å få med seg ett poeng hjem derfra. Toopscorer Vegard Braathen er ikke like scoringskåt for tiden og det har selvsagt preget Alta, som har sendt gode El Hadj Sega på lån til Tromsø. Trond Fredrik Ludvigsen er imidlertid hentet fra Bodø/Glimt på lån og kanskje kan den tidligere Tyskland-proffen blomstre i Finnmark. 1-4-4 på de ni siste kampene for Alta som tross det fortsatt er over nedrykksstreken.

Asker står med 3-4-1 hjemme, og til tross for seier hjemme mot LøvHam onsdag, er vi fortsatt litt usikre på laget. Men i mangel av sikkeralternativer på kupongen, stoler vi på Gaute Larsens menn søndag. H.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

8. Hødd - Sandefjord
Fæl start på høstsesongen for hjemmelaget med to strake tap og 1-7 i målprotokollen. Hjemmetapet for Hønefoss (0-4) satt åpenbart i hodet på spillerne borte mot Mjøndalen onsdag og det unge og lovende Hødd-mannskapet kan ha fåttt seg en psykisk knekk. Har ellers levert varene i Ulsteinvik med 5-2-1 på de åtte første hjemmekampene.

Det tok litt tid for Arne Sandstø å få fasong på Sandefjord, men nå er det blitt fire strake seire og i øyeblikket ser Sandefjord ut som den største favoritten til direkte opprykk. Ny sterk seier borte mot Hønefoss i den direktesendte NRK2-kampen onsdag kveld og bunnsolide 6-0 over Mjøndalen hjemme i Sandefjord søndag.

Form tilsier borte i denne kampen, men sunnmøringer har en egen evne til å reise seg og dette blir ikke noen walk-over for Sandefjord. HB.

9. Kongsvinger - Nybergsund
Det vil seg ikke for hjemmelaget som til tross for spillemessig overtak måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Alta onsdag. Ligger dermed på skuffende 10. plass og det er kun tre poeng ned til Mjøndalen på nedrykksplass. Salget av Olav Tuelo Johannesen til Start bedrer selvsagt ikke på situasjonen, men både Joseph Shindika og Samir Fazlagic er tilbake for fullt etter skader. 3-5-0 er tallene på Gjemselund og de mange poengdelingene kan koste dyrt når status skal gjøres opp senere i høst.

Nybergsund holdt lenge stand borte mot Sandnes-Ulf onsdag, men måtte tåle et nytt bortetap etter å ha blitt kraftig presset utover i kampen. Dermed er tallene på bortebane fortsatt grufullt svake (0-1-7). Gode Mendy er som kjent forsvunnet til Hønefoss. Et slags lokaloppgjør dette, men vanskelig å stole på Kongsvinger når uavgjortfrekvensen er så høy på Gjemselund. HU.

10. Mjøndalen - Bodø/Glimt
Etter fem seriekamper med to poeng som utbytte, ble det endelig opptur for Mjøndalen onsdag da gode Hødd ble slått 3-1 hjemme på Nedre Eiker. Det sendte bruntrøyene opp på sikker plass, men det er kun ett poeng ned til Strømmen på nedrykksplass, så kampen for overlevelse vil nok prege Vegard Hanssens gutter utover høster. Og hjemme i Buskerud står laget med fine 4-3-1.

Bodø/Glimt kom bakpå 0-2 mot HamKam på Briskeby, men viste fightervilje ved å komme tilbake til 2-2. Dermed står laget med 5-1-1 på sine sju siste seriekamper, og bortsett da fra feiltrinnet borte mot Randaberg (tap 0-2) har det meste gått på skinner for gultrøyene den siste tiden. Men er fortsatt klart best i Bodø, bortetallene er ikke bedre enn 2-2-5.

Tricky kamp dette, og det kan nesten ikke bli annet enn alle tegn selv om hjemmelaget sikkert fikk troen på seg selv igjen onsdag. HUB.

11. Sandnes Ulf - Ranheim
Sensasjonell toppkamp og etter sytten serierunder er det altså disse to lagene som innehar de to direkte opprykksplassene til Tippeligaen. Hjemmelaget står med fantastiske 8-1-0 på sine ni siste seriekamper, og viste moral ved å bryte ned et svært defensivt Nybergsund onsdag, selv om seierssifrene ikke ble større enn 1-0.

Ranheim kom til Jæren og bortemøtet med Bryne onsdag, med fem strake seire i bagasjen, men måtte returnere til Trondheim med 1-3 i bagasjen. Er fortsatt serieleder til tross for det tapet, og har to poeng ned til Sandnes Ulf på andreplass. 3-4-1 er tallene utenfor Trondheim, så onsdagens bortetap mot Bryne var sesongens første.

Toppscorer Aksel Berg Skjølsvik er tilbake etter karantene for hjemmelaget, for øvrig er det små problemer i de to lagene. HU.

12. Strømmen - Bryne
To lag som begge fikk en etterlengtet opptur etter en dårlig periode. Strømmen kom bakpå 0-1 hjemme mot Randaberg, men snudde til 2-1 seier og det var lagets første seier på ni kamper. Ligger fjerde sist, men det er kun ett poeng opp til Mjøndalen på sikker plass. Har ikke vunnet hjemme siden 16. mai (1-0 mot HamKam), men tallene er tross det brukbare 3-2-3.

Bryne så ut som den store opprykksfavoritten tidlig i sesongen, men så forsvant formen. Har ikke bedre enn 2-3-5 på sine ti siste kamper og det lukter det naturligvis ikke opprykk av. Men leverer noenlunde jevnt hjemme (3-3-3) som borte (3-3-2) og det er ikke mer enn sju poeng opp til andreplassen.

Svært spesielle 6-3 til Strømmen i tilsvarende oppgjør sist sesong.

Ingen spesielle mannskapsproblemer for hjemmelaget, mens det er klar bedring på skadefronten for Bryne som også har hentet gode Efe Ehioribo fra LøvHam. Det er mulig Bryne er på gang igjen nå, og utgangstipset ser helt naturlig ut. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 07.08.2011 17:55
1. Rosenborg - Molde H U B
2. Brann - Strømsgodset H
3. Lillestrøm - Sarpsborg 08 H
4. Viking - Tromsø H
5. Vålerenga - Sogndal H
6. Aalesund - Odd H B
7. Asker - Alta H
8. Hødd - Sandefjord H B
9. Kongsvinger - Nybergsund IL-T H U
10. Mjøndalen - Bodø/Glimt H
11. Sandnes Ulf - Ranheim H U
12. Strømmen - Bryne U B

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 07.08.2011 17:55
1. Rosenborg - Molde H U B
2. Brann - Strømsgodset H
3. Lillestrøm - Sarpsborg 08 H
4. Viking - Tromsø H
5. Vålerenga - Sogndal H
6. Aalesund - Odd H B
7. Asker - Alta H
8. Hødd - Sandefjord H B
9. Kongsvinger - Nybergsund IL-T H U
10. Mjøndalen - Bodø/Glimt H U B
11. Sandnes Ulf - Ranheim H U
12. Strømmen - Bryne H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus