Foto: Pa Photos/Scanpix

Pangstart for QPR

Vi gir QPR gode sjanser til en ny hjemmeseier mot Swansea. Vi spiller Premier League i lørdagens første oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag
Premier League: Preview 2012-13
Engelsk fotball: Slik ser du kampene
Engelsk fotball: Følg kampene LIVE
Championship: Preview 2012-13
Oddstips 1: Pangstart for QPR
Oddstips 2: Haugesund til semifinale
Tippetips: Arsenal starter med seier
V75 Sørlandet: Fornyet tillit i V75!

Leeds og Wolverhampton innleder denne lørdagen på langoddsen. Deretter går det i Oddsen-Ligaen, Premier League og Championship utover dagen, før vi får to av kvartfinalene i NM, Ligue 1 og Primera Division utover kvelden. Også nederlandsk, belgisk, tyrkisk, svensk og dansk fotball er det gjort plass til.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
35. Nybergsund IL-Trysil - FK Tønsberg B 4,25

Oddsen-Ligaen avdeling 1. FK Tønsberg er avdelingens svakeste bortelag, så dette er et skikkelig langskudd. Grunnen til at vi ikke tror på Sundet lenger er alle de negative signalene som kommer fra de dype skoger. Tap mot Elverum, tap mot Lillehammer sist, samtidig som de trekker rekruttlaget i 3. divisjon, slanker A-stallen og har så svak økonomi at spillerne blir direkte skadelidende (ingen har fått utbetalt feriepenger ennå). Det er ikke helt utenkelig at dette går utover det sportslige, og da er veien kanskje ikke så lang til at FK Tønsberg pynter på sin begredelige bortestatistikk der de minst venter det.

Dagens avslag
77. FC København - Brøndby H 1,45

Det pleier å være høyere odds enn 1,45 på FCK når de spiller København-derby mot Brøndby. Grunnen til at vi bare får 1,45 på hjemmeseier i Parken denne gangen, er at FCK topper tabellen og er ubeseirede, mens Brøndby sliter i andre enden av tabellen. Likevel er vi på vakt, for det kan godt være den ekstra mobiliseringen av krefter som Brøndy gjerne gjør til derbykampene, som fører til at de tar poeng igjen. Brøndby hater å tape i Parken, og FCK er tross alt ikke så overlegent gode i år, selv om tabellen i Superligaen forteller at de fortsatt er best.

Dagens spill
Vi er så glade for at Premier League og Championship er i gang, at vi ikke klarer å holde oss unna spill i første runde. Vi starter dagen med en Premier League-dobbel, før vi ser på Haugesunds sjanser i kvartfinalen og Mallorcas åpningskamp i La Liga i dagens andre tips.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

51. Queens Park Rangers - Swansea
Premier League. QPR reddet plassen forrige sesong etter at Mark Hughes kom inn som manager. Dette var QPRs første sesong i Premier League etter noen år i Championship, og mange trodde de skulle klare seg best av opprykkerne, siden de hadde bredest stall og størst budsjetter. De gjorde det svakest, men nå ser laget styrket ut: Hoilett, Park Ji-sung, Diakite, Green, Nelsen, A. Johnson og Fabio er hentet inn i laget, alle har bra med erfaring i europeisk toppfotball. Chelseas Bosingwa er også ankommet. Ut går Helguson, Kenny, Ramage, Gabbidon, Shittu, Hall, Borrowdale, Cock, Vine, Agyemang og Buzsaky.

Robert Green går antagelig rett inn som førstekeeper, Fabio og Nelsen styrker forsvaret markant, der Hill, Luke Young, Anton Ferdinand, Onuoha og Traore er igjen fra et forsvar der mange endringer ble gjort forrige sesong. Diakite, Park, Derry, Taraabt, Smith, S. Wright-Phillips og Dyer er en spennende og variert midtbane, men man vil nok savne hissigproppen Barton, som kriget mye for laget i fjor. Cisse, Hiolett, Johnson, Zamora og DJ Campbell er alternativene på topp.

Barton (m) fikk 12 kampers suspensjon for oppførselen i fjorårets siste kamp, den mildt sagt spennende kampen Manchester City måtte vinne for å ta gull og QPR muligens måtte vinne for å berge plassen. Dermed ser vi ikke ham før nærmere jul, om han i det hele tatt kommer tilbake. Faurlin og Traore er ikke i kamp-form og står over, Zamora og Diakite er usikre med mindre skader.

Swansea ledes av dansken Michael Laudrup denne sesongen. Laudrup har til nå hentet inn fem spillere: Bartley (f), Michu, Chico Flores, de Guzman og Schechter. Det kan likevel bli tøft å toppe fjorårets sterke 11. plass. Boddie, C. Thomas, Walsh, Donnelly og Moreira har reist, og nå på det siste har Joe Allen blitt solgt til Liverpool. Swansea kan stille med Vorm i mål, han gjorde en sterk sesong sist, Ashley Williams, Neil Taylor, Angel Rangel og Steven Caulker i forsvar, og de har nå Alan Tate tilbake fra skade i tillegg til nykommer Chico Flores. På midtbanen kan vi få se Scott Sinclair, som var sentral sist, sammen med Britton, Dyer, Routledge, Monk og nykommerne Michu og De Guzman. Danny Graham, Leroy Lita og Luke Moore på topp, og forhåpentligvis gir talentet Rory Donnelly fra Cliftonville dem konkurranse om plassene.

Det er usikkert om Scott Sinclair får spilletid, ettersom han ikke vil signere ny kontrakt. Laudrup sier han ønsker Sinclair på banen, men bare hvis han er er mentalt klar for oppgaven. Monk (f) er eneste mann ute, og alle de nye er klare for sine debuter.

Begge lag er tradisjonelt klart best på hjemmebane, og vi tror på hjemmeseier i dag igjen. Ingen borteseire på de ti siste innbyrdes, og QPR har vunnet 3-0 og 4-0 i de to siste tilsvarende. Hjemmeseier til 1,90 ser bra ut og vi bruker den i en dobbel.

Se kampen live på TV 2 Sumo!

45. Fulham - Norwich
Premier League. Mohamed Al-Fayeds Fulham holder det gående, og forrige seongs 9. plass reflekterer omtrent hva denne klubben er i stand til. Ingen nedrykkskandidat, men hakket for svake til å kjempe helt i toppen. Denne sesongen slipper de hvertfall å bruke krefter i Europa League, der de har spilt veldig mange kamper de to foregående sesongene. Rodallega fra Wigan er et spennende tilskudd i Martin Jols lag. Petric, Williams og Riether er andre nykommere. Ut går Etuhu, Gecov, A. Johnson, Murphy, Pogrebnyak, Bjørn Helge Riise og Sa. Ellers er mye rutine beholdt, Schwarzer i mål, Aaron Hughes, Kelly, Hangeland og Riise i forsvaret får selskap av Riether fra Köln, solid midtbane der offensive Dembele (m/a) er stjernen. Ruiz, og nykommerne Petric og Rodallega er alternativer på topp.

Det siste vi leser er at manager Martin Jol og klubben stenger Dempsey (a) ute fra troppen og bøtelegger ham, siden spilleren angivelig har nektet å spille dagens kamp mot Norwich. Dempsey, som scoret 23 mål forrige sesong, kan være på vei til Liverpool.

Norwich var den av opprykkerne forrige sesong som fikk mest ut av minst, og nå er spørsmålet om de kan toppe 12. plassen sist. Nye spillere er blant annet Turner, Butterfield, Snodgrass , Whittaker, og Jacob, og nå er Javier Garrido (f) kommet på lån fra Lazio. Ut av laget går Crofts, Drury, Wilbraham, Whitbread, Dawkin og Ayala. Ikke store svekkelser i våre øyne. Uten å gå gjennom hele laget nevner vi høydepunktene Ruddy i mål, Martin i forsvaret, Johnson, Hoolahan, Pilkington og Bennett på midtbanen, Steve Morison, James Vaughan og Grant Holt på topp. Disse må levere denne sesongen også, skal det bli en plass rundt eller over midten. Ny manager er Chris Hughton, han var tidligere i Birmingham og Newcastle før det.

Hos bortelaget ser vi at viktige Hoolahan og Pilkington har slitt med småskader, men trolig blir klare. Fox (m) og Ward (f) er ute. Av de nye kan vi få se Snodgrass og Turner, men ikke Whittaker og Butterfield, og heller ikke Garrido, som trolig ikke får papirene i orden tidsnok.

Vi tror Fulham har gode muligheter til å starte sesongen med en hjemmeseier. De har mye spennende på gang tropp-messig, og nok rutine til å levere en samspilt og god prestasjon. Synd at Dempsey har satt seg på bakbena, men den enes død er den andres brød nå i starten av sesongen, og dette åpner for Petric eller Rodallega fra start. Vi spiller hjemmeseier til 1,75 og får en dobbel til 3,33. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 15.55.

45. Fulham - Norwich 1,75 3,20 3,75
51. Queens Park Rangers - Swansea 1,90 3,10 3,35

Total odds 3,33

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus