*Nettavisen* Sportspill.

Persson med nytt forvandlingsnummer

Foto: hesteguiden.com

Jan -Olov Persson er en mester i å trene kaldlodshester og mandag presenterer han et nytt forvandlingsnummer.

Mandagen starter med V4/DD fra Østersund før Momarken overtar stafettpinnen med lunsjtrav fra Mysen. Til kvelden er det V65 fra Färjestad og dobbel V5 fra Leangen.

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Innleveringsfrister Østersund:
V4 kl 12.20
DD kl 12.37

Vi starter altså i Østersund denne mandagen, som normalt gjestes av noen Leangen-hester. Men all den tid Leangen har travkjøring på kvelden, er det ingen trønderekvipasjer på plass denne mandagen. Hvordan er det forresten mulig å planlegge slik?

At Jan-Olov Persson er Sveriges beste trener av kaldblodshester, er det ikke mye tvil. Mannen bak blant annet Järvsöfaks og Hallsta Lotus presenterer vinnerhester på løpende bånd og mandag sender han ut en spennende nykommer.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Løp i kroppen
Vi skal til V4-1 og dem seksårige Slogum Björn-sønnen 15 Farmbaron som var svært positiv i debuten for Persson for fire uker siden på Romme travbane. Da var det den norske stallmannen Jan Ove Olsen som kusket og fra tet holdt Farmbaron svært fint til tredje på fine 25.7. Det løpet har garantert gjort veldig godt for Farmbaron som ikke hadde startet siden 12. januar. Fire seire på kun ni forsøk i fjor og motstanden mandag skremmer ikke. 14 Ulvsås Zico burde vunnet sist for å fått godkjent og selv om er 40 meter tillegg er sjanseartet er vi ganske sikre på at Persson har den beste hesten. I en ellers bankerfattig V4-omgang tror vi 15 Farmbaron er det beste bankerbudet denne søndagen.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Klart forbedret nå
Robert Bergh er den dominerende travtreneren i Nord-Sverige, men årets sesong har ikke vært den aller beste for perfeksjonisten fra Sundsvall. i 2011 tok hans stallhester formidable 210 seire og tjente 28,2 millioner kroner. Når det gjenstår to måneder av 2012 er seierssifrene brukbare 169, men i innkjørte penger har det "kun" blitt 13,1 mill SEK og da blir det langt unna fjorårstallene. Som kusk er også Bergh langt unna fjorårstallene, ikke på seire men på innkjørt. 112 seire har det blitt hittil i 2012 (141 totalt i fjor). I pengevei har det blitt 7,4 mill SEK mot 16,3 mill SEK i fjor. Hovedårsaken er naturligvis at Bergh ikke har hatt årgangshester i toppen i år.

I V4-2 sender han ut stallhesten 1 Stepping Starlight som var tilbake etter drøye to måneders pause på Bergsåker sist, men da skuffet litt fra tet. Trøblet med aksjonen da og når Bergh sender vallaken til start igjen nå, formoder vi at det er rettet på. Førstespor og langløp betyr en fin reise underveis og Stepping Starlight er et spennende objekt i V4-2/DD-1.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.