*Nettavisen* Sportspill.

Polen til himmels

Foto: Afp/Scanpix

Vi tror Polen slår Tsjekkia lørdag kveld og tar seg til kvartfinale sammen med Russland fra gruppe A. Sjekk vårt oddstips.

16.06.12 10:11

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Øystese best på Sotra

Tippetips: Nå er det over for Hellas
V75 Leangen: 24 millioner i potten

Lørdagens langoddsprogram består av 88 spilleobjekter og ved siden av to svært spennende EM-kamper, er det fotball fra norsk 2. divisjon og norsk 3. divisjon som dominerer dagens program. I Sverige spilles det fotball i Superettan og nedover i divisjonene og det full runde i finsk Veikaussliga.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Brage - Brommapojkarna

Svensk superettan der hjemmelaget kommer fra to strake seire, men er likevel ikke bedre enn nummer elleve på tabellen med sine 14 poeng og har fire poeng ned til kvalifiseringsplassen. Hjemme er ikke tallene bedre enn 1-1-2. Brommapojkarna er helt opp på tredjeplass etter full pott hjemme (6-0-0), borte går det tyngre. Der er fire av fem kamper tapt (1-0-4). I ettermiddag må laget unnvære Tim Björkstrøm, Hampus Jönson og Gustav Sandberg Magnusson som er alle soner karantene. Hjemmelaget må ha bedre muligheter i denne kampen enn det oddssetingen indikere og 2,95 ser ut som et svært spennende langskudd her.

Dagens avslag
Varbergs BoIS FC - Umeå FC

Hjemmelaget er satt til stor favoritt i denne kampen og har gjort det bra på slutten og møter et Umeå-lag som ikke har marginene med seg. I følge våre svenske kontakter er dette oppgjøret klart mer åpent enn det oddsen indikere og da er det bare å holde godt på lommeboken her. 1,35 på hjemmeseier er det bare å glemme.

Dagens spill
Tsjekkia - Polen

Tsjekkia reiste seg mesterlig etter 1-4 i åpningskampen mot Russland og slo Hellas 2-1 slik vi trodde. Allerede etter seks minutter stod det 2-0 i den kampen, men det vil være en overdrivelse å si at tsjekkerne imponerte. Trolig ble laget for opptatt av å forsvare ledelsen, spesielt andreomgangen var svak fra tsjekkernes side. Med uavgjort eller seier i denne er tsjekkerne klare for kvartfinale.

Polen så ut som en rund million den første halvtimen i sin åpningskamp mot Hellas, men tok mer eller mindre kvelden da på stilllingen 1-0. Etter en meget svak andreomgang berget laget ett poeng. Kom svært bra tilbake mot Russland, og etter en førsteomgang der Russland var best, var Polen best i den andre. Men med to uavgjort kamper, må vertslandet vinne her.

Både Tomas Rosicky og Petr Cech er usikre for Tsjekkia til kveldens kamp, mens Perquis, Dudka and Polanski alle er usikre for Polen. Uansett så har vi klart mest tro på polsk seier her

Vi foreslo spill på Tsjekkia mot Hellas, men ble egentlig skuffet over Tsjekkia i den kampen til tross for at de vant. Polen har spilt to svært gode omganger i EM (førsteomgangen mot Hellas og andreomgangen mot Russland) og må ha spilt på seg selvtillit mot Russland. Vi synes Polen har vist klart mest hittil og selv om de garantert vil møte et defensivt Tsjekkia, har Polen så mange kvalitetsspillere at de skal finne åpningene. Polsk seier betales med 2,10 og den spilles. Kampen kan selvsagt spilles som singel, men i kved kombinerer vi med den andre EM-kampen.

Hellas - Russland
Hellas må vinne denne for å ha håp om kvartfinale ettersom laget kun står med ett poeng etter de to første gruppespillkampene. Gjorde en svært positiv andreomgang mot POlen i åpningskampen og fikk med seg et velfortjent poeng fra den kampen. Kom seg også brukbart til hektene etter 0-2 åpningen mot Tsjekkia, men skaper lite fremover og sliter med angrepsspillet sitt.

En feiende flott forestilling mot Tsjekkia i sin åpningskamp og 4-1 seier, ble etterfulgt av en flott førsteomgang av Russland, men russerne falt betenkelig av i den andre. Russland er videre til kvartfinale med seier eller uavgjort i denne og som gruppevinner vil de trolig da slippe å møte Tyskland i kvartfinalen. Det skulle være motivasjon nok.

Sokratis Papastathoupoulos er tilbake etter karantene, men førstekeeper Chalkias og forsvarsspiller Papadoupoulous begge er skadet. For Russland skal det ikke være noen problemer. Oddsen på russisk seier er dessverre ikke mer enn 1,57, men dette vinner Russland. De er stort sett bedre på det meste og da bruker vi ikke mer plass på argumentasjon.

Spilleforslag 2 lørdag (spillefrist kl 20.40):
Kamp 87 Tsjekkia - Polen 3,10 3,20 2,10
Kamp 93 Hellas - Russland 5,30 3,50 1,57
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.