Foto: Anthony Devlin (Pa Photos)

Portsmouth berger plassen

Det ser stygt ut, men løpet er ikke kjørt. Vi tror på Huseklepps moderklubb i dagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen tirsdag domineres av engelsk fotball fra Championship og nedover i divisjonene. Kveldens storkamp er imidlertid Bayern München - Real Madrid, den første semifinalen i Champions League. Ellers er det NHL, finsk og svensk ishockey og et par norske fotballkamper.

Vi fortsetter der vi slapp forrige uke, med treff på Malmö til 2,30 og langskuddet Hønefoss til 2,95 i går.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
25. Brighton - Watford B 3,75
Brighton kan i teorien stadig klare play-off, men uten seier på de fem siste og med tap 0-1, 0-1 og 0-6 i de tre siste ser det håpløst ut. Watford rykker ikke opp eller ned, men de viser stadig meget god form og har bare ett tap på sine ti siste. Etter seire i Bristol og Leeds spilte de 1-1 i Cardiff. Dette er vriene bortekamper, men Watford tar poeng. Kanskje blir de undervurdert av enkelte lag, men først og fremst av oddssetterne, som ofte gjør dem til store outsidere. Vi har hatt Watford som dagens langskudd flere ganger og ser ingen grunn til å ikke prøve oddsen på hele 3,75 nå de møter et lag helt ute av form.

Dagens avslag
19. Bristol City - West Ham B 1,60
Begge lag har stor motivajon når det gjenstår tre runder av The Championship. Bristol City har fire poeng ned til streken og må gjøre alt de kan for å karre til seg poeng i de tre gjenstående for å berge plassen. Det tror vi de klarer, og formen er ganske god, 2-3-1 på de seks siste. West Ham lå en stund an til direkte opprykk, men har nå 3 poeng opp til Southampton og 6 til Reading. De er sikret play-off, men vil gjerne slippe. De spiller litt for mye uavgjort, 3-6-1 på de ti siste holder ikke. Her er uavgjortfaren for stor i våre øyne til at spill på B til 1,60 er tilrådelig.

Dagens spill
Man skulle tro Real Madrid og Mourinho vil være fornøyd med uavgjort i München. De er sterke nok til å klare det. Men denne kampen ser vi på TV, uten innsatser, for det er de engelske kampene som ser mest interessante ut i kveld. Millwall berget plassen forrige runde. Senker de ubevisst innsatsen et par hakk borte mot Coventry? Vi grubler videre på dette utover formiddagen, nå ser vi på Portsmouths og Southamptons kamper.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

15. Portsmouth - Crystal Palace
Portsmouth vant 4-3 i det som ble en meget dramatisk bunnkamp mot Doncaster, og de har fortsatt muligheter til å berge plassen, til tross for poengtrekket de fikk tidligere i sesongen. Det er syv poeng opp til Bristol City på trygg plass, og med bare tre runder igjen ser det vanskelig ut, men ikke umulig. City spiller en vrien hjemmekamp mot West Ham i kveld, og Portsmouth har ikke lov til å gi opp. Formen viser 2-1-3 på de seks siste.

På lørdag er det 60 millioner kroner i V75-potten. Spill direkte under:

Manager Appleton var lite fornøyd med starten av kampen mot Doncaster sist, og det er ventet endringer i startoppstillingen. Kitson og Harris nevnes som mulige startere denne gangen. Haim og erfarne Kanu (a) spiller trolig ikke, mens Mokoena (m) er tilbake fra skade.

Crystal Palace har lagt inn årene, plassen er berget på grunn av en god høst i fjor, men etter vårens formsvikt går det mot en plass litt under midten. 0-2-4 på seks siste taler sitt tydelige språk. Bortekamper den siste tiden er tapt 1-3 for Birmingham og 2-3 for Derby. Foran sine egne spiller Palace fortsatt brukbart, men i bortekampene har de ikke den helt store motivasjonen, mistenker vi.

Dikgacoi (m) er ute med skade. Fra før er Jedinak (m), Williams (m) og Gardner (f) ute. Jonathan Parr kan bli å se fra start. Murray (a) og Easter (a) kan være tilbake etter å ha stått over de to siste.

Vi tror Portsmouth vinner dette, ikke fordi de er så enestående gode, men fordi bortelaget ikke trenger flere poeng og muligens senker innsatsen de få prosentene som ofte blir avgjørende. Vi synes 1,85 for hjemmeseieren duger.

17. Peterborough - Southampton
Peterborough er ett poeng unna ny kontrakt når de tre runder gjenstår. Dette poenget kan de ta i dag, hjemme mot Watford neste runde eller borte mot Derby i siste runde. Sannsynligvis holder de 48 poengene de allerede har til ny kontrakt, det kan være klart allerede etter kveldens runde. Formen er laber, med hjemmetap 0-1 for Nottingham og 1-4 i Leeds i de to siste. Mot Leeds ledet de, men klarte ikke holde konsentrasjonen oppe. Peterborough har 10-2-9 hjemme på London Road.

Viktige Zakuani (f) er ute resten av sesongen etter skade mot Leeds. Ellers ser det ut til at manager Darren Ferguson mangler Sinclair (a) igjen, og at det er mulig han gjør flere endringer enn den ene påkrevde i forsvaret.

Southampton jager sitt andre opprykk på rad. De har tre poeng ned til West Ham og tre måls bedre målforskjell. Feilskjær tåles ikke i innspurten, da blir det play-off og der er det ingen garantier. På fredag tapte Southampton toppkampen hjemme mot Reading og mistet tabelltoppen, og de ønsker å slå tilbake med det samme. De har ikke bedre enn 2-1-2 på sine fem siste. De er det fjerde sterkeste bortelaget med 9-6-6 totalt.

Schneiderlin (m) er ute med kneskade for tredje kamp på rad. Lee (a) og Connolly (a) er også ute, mens Seabourne (f) og Jaidi (f) er tilbake.

Oddsen synker på Southampton når dette skrives, og med god grunn tror vi, for her er de nødt til å vinne. Og enda viktigere: de er gode nok til å klare det. Hjemmelaget viser slett form og trenger ikke poengene, deres motivasjon ligger i å ikke dumme seg ut foran egne fans. Scorer de et mål mot topplaget så er muligens et hederlig tap greit, mistenker vi og bruker 1,60 på B. Tirsdagens dobbel gir 2,96 i samlet odds og innsatsen blir 100 kroner, spillefristen klokken 20.40.

15. Portsmouth - Crystal Palace 1,85 3,00 3,30
17. Peterborough - Southampton 4,20 3,20 1,60

Total odds 2,96

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus