Ranheim har hatt mye å juble for på hjemmebane i år.
Ranheim har hatt mye å juble for på hjemmebane i år. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Ranheim byr på toppkamp

Skikkelig toppkamp på DNB Arena fullbyrder den attende serierunden i førstedivisjon.

Kommersielt

Sportspills øvrige mandagstips:
Dagens singel 2:
Djurgården trenger en hjemmeseier
V4 og V5 Färjestad:
Calle må fikse lunsjen
V64 Halmstad:
Trenger ikke gå svensk rekord nå

Dagens utvalg på langoddsprogrammet byr på en fin bukett med kamper fra norsk, svensk og dansk fotball. 

Søndagen traff vi med et nydelig langskudd til 3,45 ganger pengene, da Stabæk slo Rosenborg på Nadderud og med det avsluttet sin rekke med syv kamper uten seier.

Dagens singel
Ranheim - Tromsø, H 2,50

Dagens singel

Ranheim - Tromsø H

Ranheim er ligaens nest beste hjemmelag med 6-2-1, og etter feilskjæret i første serierunde mot Nest-Sotra har laget vært knallsterke på eget gress. Hadde serieleder Sandefjord på besøk sist, en kamp trønderne hadde fortjent å vinne, men som tilslutt endte 1-1. 

Spissparet Gjermund Åsen og Jo Sondre Aas har vist oss denne sesongen at de er ligaens mest spennende spisspar, og spesielt førstnevnte har vært i flott målform den siste tiden. Mot Hamkam sist fikk de omtrent gjøre som de ville i andreomgangen.

Viste også med blant annet seieren over Rosenborg på Lerkendal i 3. runde i NM at laget innehar nok kvalitet til å kunne hamle opp med hvem som helst i norsk fotball.

Ligger før kveldens kamp ett poeng bak dagens motstander, men Tromsø har en hengekamp til gode. Bør i så måte ta poeng i kveld for å henge med i kampen om direkte opprykk.

Tromsø har kun spilt en kamp i førstedivisjon etter sommerpausen, men har istedet måtte ut i flere Europa League-kamper den siste tiden. Røk på hodet ut av kvalifiseringen mot lille Vikingur fra Færøynene etter 2-1 tap hjemme på Alfheim. Gikk for øvrig også på en liten bombe hjemme mot Bryne rett før sommerpausen.

Svarte imidlertid raskt med seier over Strømmen tre dager senere, en kamp trener Steinar Nilsen karakteriserte som på nippet til årsbeste.

"Gutan" kan med seier ta over tabelltoppen, noe som helt sikkert er med på å gi litt ekstra motivasjon inn mot kampen. Skal likevel sies at statistikken lyver litt da de fleste av borteseierene har kommet mot lag godt nede på tabellen. Bortestatistikken viser likevel solide 5-1-1.

Ingen av lagene ser ut til å slite med skadetrøbbel før kampstart.

Bør bli en kjempekamp dette, og Ranheim som i over flere sesonger har vist seg som et kruttsterkt hjemmelag, bør få tipset når oddsen er satt til smakfulle 2,50 ganger pengene.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus