Premier League er en attraksjon rikere.
Premier League er en attraksjon rikere. Foto: Brian Lawless (Pa Photos)

Redknapp har ryddet opp i eget kaos

Harry Redknapp har lært etter nedrykket i 2013, og er tilbake på øverste nivå. Men han er fortsatt seg selv, på godt og vondt.

Kommersielt

- Harry Redknapp har veldig mange gode sider og tok tross alt laget tilbake til Premier League. Men han har også noen svake sider, mener Kåre Svang, leder i The Official QPR Supporters Club of Scandinavia.

Han mener QPR ikke var gode nok til å fortjene opprykk i fjor, men at de solide prestasjonene mot de gode lagene var nok. Likevel endte de langt bak ligavinner Leicester, og ble sendt opp etter en sen scoring av Bobby Zamora mot Derby i playoff-finalen.

Nå har de lært
Det er mange som husker hva som skjedde sist gang QPR var på det øverste nivået i England. Redknapp ble sammen med utallige stjernespillere hentet inn med skyhøye lønninger for å berge plassen – noe de ikke klarte.

- Nå ser vi likevel at klubben har lært. De er veldig mye mer moderate med signeringene, og har ikke gitt noen de monsterlønningene vi så for to år tilbake, mener Svang.

Flesteparten av spillerne de panikkjøpte den skjebnesvangre januar måned i 2013 er nå ute av klubben, med få unntak.

Les også:Her er alle Premier League-omtalene

- Det tok lang tid, men det virker som Harry Redknapp har ryddet opp i det kaoset han skapte i starten, sier Svang.

Av de spillerne som har tunge lønnsposer, finner vi blant andre Adel Taarabt og Julio Cesar. De har jobbet hardt for å kvitte seg med dem, uten hell i skrivende stund.

Svang gleder seg veldig til den nye sesongen, og er moderat optimist. De sesongåpner hjemme mot Hull, og følger opp med kamper mot Tottenham, Sunderland, Manchester United og Stoke. En tøff åpning, dog med poengmuligheter.

TV2 Sumo kan du se Premier League direkte uansett hvor du er. Klikk her for å se ditt favorittlag i aksjon (ekstern lenke).

Hentet stjerner
I motsetning til januar 2012, da de virkelig handlet med penger de ikke hadde, har de nå slått seg til ro med en blanding av etablerte storspillere og kommende stjerner.

Rio Ferdinands karriere har tatt en ny draktfarge.

Rio Ferdinand og Steven Caulker har blitt hentet inn for å styrke forsvaret. Ferdinand trenger ingen introduksjon, mens Caulker gjorde en god figur i sesongavslutningen for Cardiff. Er kanskje ikke helt moden for mye ansvar, men kan vokse med Ferdinand ved sin side.

Den siste forsvareren de har hentet, er chilenske Mauricio Isla fra Juventus. VM-stjernen er en fantastisk god spiller, men var uheldig med konkurransen i Torino. Kommer til å blomstre tilbake i full blomst på Loftus Road.

Redknapp virker å ha fått sansen for Solskjærs menn, og Jordon Mutch er sistemann inn dørene. En meget spennende spiller som imponerte stort i fjor, og kan ta nye steg i denne sesongen.

Nettavisens vurdering

På papiret har QPR lenge hatt et veldig godt lag, uten at de har klart å vise det på banen.

En av de sikreste kortene i Redknapps tropp er keeper Robert Green. Mistet en eneste kamp i fjor. Tar nivået lett.

I forsvarslinjen kan det blir store utskiftninger fra i fjor, og alle nysigneringene kan gå rett inn i laget. Likevel Richard Dunne mye erfaring fra det øverste nivå, og kan fort få mye tillit i den kommende sesongen. Benoit Assou-Ekotto har vendt tilbake til Tottenham etter lån - beklager feilinformasjon her.

Noen som har savnet Joey Barton?

Midtbanen er nok det svakeste leddet i Redknapps tropp. Likevel er Joey Barton garantist for både høy innsats og mye kontroverser. Mange glemmer likevel at han er en veldig god spiller når han vil. 

Den mest spennende spilleren i midtbaneleddet er kanskje Alejandro Faurlín. Han var mye skadet i forrige sesong, men argentineren er en meget spennende spiller som kan gjøre det helt uventede. Blir veldig viktig på midten.

På kantene finner vi Matt Phillips og Junior Hoillett, som begge var veldig viktige i forrige sesong. Førstnevnte kommer til sesongen med store forventninger på sine skuldre, og mange tror dette kan bli hans år.

Helt der fremme finner vi ingen ringere enn Charlie Austin, som har puttet mål på bestilling i flere Championship-sesonger. Han skulle gjerne hatt en klassespiss ved sin side, noe Loic Remy er. Det så lenge ut som at han skulle forlate klubben, men han er enda QPR-spiller og stemningen virker å ha snudd. I så fall har de beholdt en klassespiss.

Se opp for: Harry Redknapp er ikke kjent for sin ungdomssatsing, og det er få på vei opp gjennom akademiet. Men nysigneringen Mauricio Isla har det som skal til for å bli en umiddelbar hit på Loftus Road.

Styrker:
Sterk tropp:
Harry Redknapp har sørget for en solid og god stamme i sitt lag. Kvalitetsmessig bedre enn mange konkurrenter.

Redknapp: Rutinert manager. Vet hva som skal til.

Gode mot de gode: I forrige sesong slet QPR mot dårligere lag, men hevet seg betraktelig for de store anledningene. De blir det mange av i år.

Svakheter:
Dårlige borte:
Blant lagene på øvre halvdel av tabellen, var bare et lag dårligere enn QPR på reisefot. Er avhengig av poeng på Loftus Road.

Redknapp: Forrige gang Redknapp ledet laget i Premier League, gikk det katastrofalt. Har funnet på veldig mye rart som manager.

Gammel tropp: Med sine 29,1 gjennomsnittsår er QPRs tropp en av de eldste i ligaen.

Konklusjon
Selv om de i ligaspillet var langt bak sine opprykkskolleger, er det mange som levner QPR større sjanse enn Leicester og Burnley. Det skyldes nok i stor grad at spillerne er etablerte på høyt nivå og vet hva som skal til for å overleve i det øverste selskap. Noen har også vært med å vinne.

Harry Redknapp er en ringrev på sidelinjen og kommer til å få mye oppmerksomhet. Får endelig starte med blanke ark med QPR, og har virkelig alle forutsetninger for å gjøre returen vellykket.

Norsk Tippings langoddsprogram kan du tippe på Queens Park Rangers' innsats i Premier League. At de tar trofeet står til pene 500 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus