Foto: Jamie McDonald / Getty / All Over Press

Reprise for Spurs?

Tottenham tar i mot Hull for annen gang på tre dager når lagene i kveld møtes til dyst på White Hart Lane.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
V5 Täby: Birger tar hevn
Hockey-Pelle: Modo mot en smell
Oddstips 1: Evigunge Luca Toni (36) leverer fortsatt
Oddstips 2: Sulten på suksess

Midtukekupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra engelsk ligacup, Championship, Serie A og danske DBU cup.

Bonuspotten er oppe i 3.500.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Newcastle United – Manchester City
Engelsk ligacup, 8-delsfinale. Tyne–Wear derby mellom Sunderland og Newcastle ble like intensivt som forventet. Begge sider spilte seg frem til gode sjanser, men det var Sunderland som viste seg som det sterkeste laget. Dermed har det blitt én av hver for the Magpies på det tre siste, som i tillegg til tapet mot Sunderland har spilt uavgjort mot Liverpool hjemme og slått Cardiff borte. Er nummer 11 med 3-2-4 totalt. Har god skyts fremover med blant annet Ben Arfa og Remy, men med 16 baklengs på ni kamper viser laget seg sårbare bakover i år også. Tok seg videre i cupen med å slå Leeds 2-0 hjemme.

Coloccini og Gutierrez er usikre, mens Ryan Taylor fremdeles er ute.

City måtte vende hjem fra Stamford Bridge uten poeng etter en brutal brøler fra Nastasic og Hart. Lagene byttet på å føre matchen, og sånn sett var det greit at kampen så ut til å ende med poengdeling, men Torres utnyttet gavepakken fra City og ble matchvinner rett før slutt. Dermed fortsetter den magre poengfangsten på bortebane for de lyseblå, som har 1-1-3 på fremmed gress. Er nummer syv med 16 poeng og har kontakt med teten takket være sin feilfrie statistikk på Etihad Stadium, hvor de har 4-0-0. Stilte med en alternativ førsteellever i forrige runde mot Wigan, men vant likevel komfortabelt 5-0.

Kompany er trolig fremdeles ikke spilleklar.

City vant 4-0 over Newcastle både hjemme og borte forrige sesong, og har kommet best ut av de fem siste oppgjørene. Blir nok utskiftninger på begge sider, men gjestene kan rotere kraftig og fremdeles stille sterkt. Vi velger likevel å gardere siden City har trøblet på bortebane. UB

2. Tottenham – Hull City
Engelsk ligacup, 8-delsfinale. Kun tre dager sidene lagene sist møttes på samme bane; Spurs stanget og stanget mot et svært kompakt Hull-lag, men en hands fra gjestene sørget for at Soldado ble matchvinner på straffespark 10 minutter før slutt. Tottenham klatrer dermed opp til 4.plassen med 6-1-2 totalt. Møtte Aston Villa borte i forrige runde, og i en kamp hvor begge sider stilte alternativt vant Spurs hele 4-0. Kaboul er usikker, mens Capoue og Rose er ute.

Hull tok seg videre i cupen etter 1-0-seieren over Championship-laget Huddersfield på hjemmebane. Greid seg forholdvis bra i PL etter opprykket, er nummer ti med 3-2-4 totalt. Tok en overraskende (og noe heldig) seier over Newcastle borte for litt over en måned siden, men ellers er samtlige tapt på tur. 1-0-4 på fremmed gress, men har også møtt på vanskelig motstand i Chelsea, Manchester City, Everton og altså Tottenham. Chester, Graham, McGregor, Aluko er skadet, mens Faye er usikker.

Blir også her utskiftninger i startelleveren, men vertene har god bredde i troppen og får tipset hjemme. H

3. Wigan Athletic – Queens Park Rangers
Championship. Laber sesongstart for Wigan, som ikke ser ut til å kunne kjempe om noen umiddelbar retur til Premier League. Spilte 0-0 borte mot Charlton i helga og er ligger på 14.plass med 4-3-4 totalt. Fremdeles ubeseiret på DW Stadium, hvor de slo Blackburn sist og har 3-2-0. Førstekeeper Scott Carson er skadet og reserven Lee Nicholls får dermed sin debut på hjemmebane. Shaun Maloney, Gary Caldwell og Ivan Ramis er fremdeles skadet.

QPR gikk på sesongens første tap i 0-2-nederlaget mot serieleder Burnley i helgen. Er nummer tre med 8-3-1 totalt. Opparbeidet seg en imponerende rekke på åtte kamper uten baklengs, men har nå sluppet inn to mål i de to siste (spilte 2-2 borte mot Millwall i kampen før). Fremdeles ligaens gjerrigste med seks baklengs på tolv kamper. Har 3-2-1 borte. Joey Barton soner karantene, mens Bobby Zamora er ute med skade.

Begge oppgjørene forrige sesong endte uavgjort. Vi tror dagens oppgjør blir nok en jevn affære og vi velger å gardere fullt ut. HUB

4. Fiorentina – Napoli
Fiorentina kom nok en gang tidlig bakpå i borteoppgjøret mot Chievo på søndag, men Viola snudde kampen og vant 2-1. Leverte også et sterkt comeback mot Juventus forrige helg; lå da under 0-2 etter 66 minutter, men en sterk sluttspurt sørget for at de vant de 4-2. Har hittil vært lite å gjøre med suverene Roma på topp, men det er en jevn kamp om resten av pallplassene, og Fiorentina henger godt med på sin femteplass med 5-3-1 totalt, er bare fire poeng bak Napoli på andre. Ubeseiret hjemme med 2-2-0. Slått Catania og Juventus, uavgjort mot Cagliari og Parma. Stiller med Giovanni Rossi på topp, som leder skytterligaen med 8 mål på ni kamper. Spissen Mario Gomez ute, sammen med midtbanespillerne Ambrosini og Ilicic.

Napoli tapte forrige helgs toppkamp mot Roma 0-2, men kampen stod lenge og vippet, og Napoli hadde sine sjanser. Var deres første tap i serien. Er nummer to på tabellen med 7-1-1 totalt. Revansjerte seg med 2-0 over Torino på søndag. Står med 3-0-1 borte.

Ser helt åpent ut og alle kryss må til. HUB

5. Juventus – Catania
Fjorårets seriemester Juventus vant som forventet hjemmekampen over Genoa i helgen. Startet årets med 7-1-1, men ligger likevel fem poeng bak brennheite Roma på topp. Gikk på sesongen første tap forrige helg mot Fiorentina, hvor det raknet fullstendig på slutten. Har vært perfekte hjemme med 4-0-0. Fabio Quagliarella (a), Mirko Vucinic (a) og Stephan Lichtsteiner (f) er fortsatt ute.

Med kun én seier på ni forsøk befinner Catania seg i andre enden av tabellen. Greide kun 0-0 hjemme mot nykommeren og nedrykksdømte Sassuolo i helgen, og innehar 17.plassen med 1-3-5 totalt. Til gode å hente poeng på fremmed gress hvor de har tapt fire strake.

Juventus er soleklare favoritter og alt annet enn hjemmeseier vil være en gedigen overraskelse. H

6. Milan—Lazio
Varierende sesongstart for Milan, som ligger midt på tabellen med 3-2-4 totalt. Tapte borteoppgjøret mot Parma i helgen etter at vertene avgjorde matchen fire minutter på overtid. Er dermed fremdeles uten seier på bortebane (0-2-3). Bedre stilt på San Siro, hvor de vunnet sine to siste, mot Sampdoria og Udinese. Har 3-0-1 hjemme, tapet kom mot Napoli. Henger greit med i Champions League, hvor de spilte 1-1 hjemme mot Barcelona forrige uke. Sliter fremdeles med skader. I forvarsrekka er Mexes, Bonera og Silvestre trolig ute, mens fremover mangler El Shaarawy og Pazzini.

Lazio har tre poeng mer enn vertene og er nummer syv på tabellen, fortsetter dermed hvor de slapp forrige sesong. Slo Cagliari 2-0-hjemme på søndag, men på bortebane har de kun hentet ett poeng fra fire kamper. Spilte 2-2 mot bunnlaget Sassuolo, mens det ble tap mot Juventus, Roma og Atalanta. Vingen Senad Lulic er ute med skade, sammen med forsvarspillerne Andre Dias og Vinicius.

Laber start av Milan altså, som fremdeles sliter med skader. Vertene er favoritter, men laget svinger i prestasjonene og vi utelukker ikke at Lazio kan ta poeng. HU

8. Hellas Verona – Sampdoria
Etter elleve år i lavere divisjoner er Hellas Verona tilbake i Serie A, og så langt har det vært et vellykket comeback for gli Scaligeri. Forrige rundes borteoppgjør endte riktignok med tap mot Inter, men laget vant tre strake før det og ligger på en godkjent 6.plass med 5-1-3 totalt. De øvrige tapene kom mot Roma og Juventus, begge på bortebane. Hjemme har de vært feilfrie hittil, og 3-2-seieren over Parma sist var deres fjerde strake på eget gress.

Klubben hentet flere gode forsterkninger etter opprykket ble sikret, blant annet spissen Iturbe fra Porto, og 36 år gamle Luca Toni beviser at han fremdeles holder koken med tre mål på syv kamper. Midtbanespilleren Jorginho har også vist gode takter, og det ryktes at Inter er interessert i å hente både Iturbe og Jorginho når overgangsvinduet åpner igjen.

Forsvarspilleren Vangelis Moras soner karantene etter han ble utvist mot Inter.

Tung start på sesongen for Sampdoria, som var uten seier på syv forsøk før rekka endelig ble brutt i forrige bortekamp mot Livorno (2-1). Fikk også med seg alle tre i helgens hjemmeoppgjør mot Atalanta, og kom seg dermed opp på sikker plass igjen. Er nummer 14 med ni poeng fra like mange kamper. Klubben mistet i sommer to av forrige sesongs mest produktive spillere i Mauro Icardi (Inter) og Andrea Poli (AC Milan), og selv om stallen ble forsterket med blant annet Manolo Gabbiadini (a), virker årets utgave svekket. Spilt på seg 1-2-1 på bortebane, hvor det ble tap mot Milan, og poengdeling med Bologna og Cagliari. Antonino Barilla er siste tilførsel på en allerede lang skadeliste.

Etter to seiere på rad er krisen i Sampdoria avblåst for nå, men laget sliter fremdeles med skader og ser ut til å ha en tøff tid i vente. Hellas Verona har sparket godt i fra seg hittil, og vi tror de fortsetter seiersrekka på hjemmebane. H

8. Sassuolo—Udinese
Sassuolo er levnet små sjanser til å overleve i Serie A, og nykommeren fikk en meget tøff debut med fire strake tap. Vært bedring å se etter de holdt Napoli til uavgjort borte i slutten av september, men med 1-3-1 på de fem siste oppholder de seg fremdeles under streken. Tok sin første seier i forrige hjemmekamp mot Bologna, og står med 1-2-1 på Stadio Città del Tricolore.

Udinese med tre tap på de fire siste, senest 0-1-tap mot Roma hjemme og Milan borte. Er nummer 11 med ti poeng fra ni kamper. Greid seg bra på hjemmebane (3-1-1), men fremdeles uten poeng på bortebane så langt med fire strak tap.

Fremgang å se hos vertene altså, mens Udinese trøbler på bortebane. Vi tror likevel gjestene skal ha gode sjanser til å ta sesongens første poeng på fremmed gress. UB

9. Livorno—Torino
Fire strake tap og to poeng på de seks siste er status for Livorno, som er nummer femten med 8 poeng fra ni kamper. Vunnet to kamper så langt, mot bunnlagene Sassuolo og Catania. Har med unntak av Roma-kampen møtt på overkommelig motstand hjemme, men uttellingen er likevel mager med 1-1-2. Tapte forrige hjemmekamp mot Sampdoria 1-2.

Også Torino er uten seier på de fem siste med 0-3-2. Tapte 0-2 mot Napoli på bortebane i helgen og falt dermed ned til 12.plassen. Står med 1-1-2 borte, hvor de har slått bunnlaget Bologna, og spilt uavgjort mot Sampdoria og tabelljumbo Chievo. Jean Francois Gillet og Migjen Basha soner karantene, mens Rodriguez (f) og midtbanespillerne Omar El Kaddouri og Matteo Brighi er på skadelisten.

Dårlig tider for begge lag, og vi tør ikke å stole på noen av sidene. HUB

10. Cagliari—Bologna
Med 0-2-tapet mot Lazio søndag fortsetter Cagliari å trøble på bortebane (0-2-3). Har greid seg bedre hjemme, hvor de vant forrige kamp mot Catania, og har 2-2-0. Poengdelingene kom mot Sampdoria og Inter, men Atlanta ble slått i seriepremieren. Er nummer tretten med 2-4-3 totalt.

Bologna tok sesongens første trepoenger med 1-0-seieren over Livorno i helgen. Hadde kun sanket tre poeng før det og står med svake 1-3-5 totalt. Ligger fortsatt på nedrykk, men kan trøste seg med at det er jevnt på nedre halvdel og kun målforskjellen skiller til sikker plass. Kun hentet ett poeng på fremmed gress hittil, mot Udinese, mens de øvrige kampene hjemmefra endte med tap mot toppduoen Roma og Napoli, samt bunnlaget Sassuolo.

Gjestene har vært gjennomgående dårlige i år og vi tror Cagliari beholder alle tre hjemme. H

11. Genoa—Parma
Genoa vaker også i nedrykkssonen med sine 8 poeng fra ni kamper. Ligger på 16.plass med 2-2-5 totalt. Tapte som forventet helgens bortekamp mot Juventus (0-2), men tok en etterlengtet seier når bunnlaget Chievo kom på besøk i forrige hjemmekamp. Står med svake 1-1-2 hjemme.

Parma klatret opp til 8.plassen etter 3-2-seieren over Milan hjemme i helgen. Vunnet tre av sine fem siste, og har hentet tolv poeng fra ni kamper med 3-3-3 totalt. Tapte 2-3 mot Hellas Verona i forrige bortekamp, og er seiersløse hjemmefra med 0-2-2.

Genoa er innblandet i nedrykksstriden, i år som i fjor. Har så langt kun tatt poeng fra lag på nedre halvdel, og tallene på hjemmebane er lite imponerende. Parma startet sesongen tregt, men viser nå fremgang. UB

12. FC København—OB
FC København fortsetter å klatre på tabellen etter Ståle Solbakken tok kontroll over laget i august. Startet som kjent sesongen horribelt, men med 3-1-1 på de fem siste har laget inntatt 7.plassen med 4-5-4 totalt. Og i den meget jevne ligaen er det kun tre poeng opp til tredjeplassen. Spilte 1-1 borte mot Randers i helgen, men er like fullt formlaget i serien. I Parken har det blitt full pott på de tre siste, mot OB, Sønderjyske og senest AaB.

Forrige runde resulterte i nok en poengdeling for OB, som spilte 0-0 hjemme mot Brøndby. Er nummer fire på tabellen med 4-6-3 totalt. Vunnet sine to siste på fremmed gress, mot Esbjerg og Sønderjyske, og har dermed plukket like mange poeng hjemme som borte, hvor de har 2-3-2.

København vant 2-1 sist lagene møttes i Parken for litt over to måneder siden. Vertene har spilt seg opp siden den gang og vi tror på ny seier til Solbakkens menn. H

96-rekker
1. Newcastle United – Manchester City UB

2. Tottenham – Hull City H

3. Wigan Athletic – Queens Park Rangers UB

4. Fiorentina – Napoli HB

5. Juventus – Catania H

6. Milan—Lazio H

7. Hellas Verona – Sampdoria H

8. Sassuolo—Udinese UB

9. Livorno—Torino HUB

10. Cagliari—Bologna H

11. Genoa—Parma UB

12. FC København—OB H

Klikk her for å levere dette spillet på nett.
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen.

432-rekker
1. Newcastle United – Manchester City UB

2. Tottenham – Hull City H

3. Wigan Athletic – Queens Park Rangers HUB

4. Fiorentina – Napoli HUB

5. Juventus – Catania H

6. Milan—Lazio HU

7. Hellas Verona – Sampdoria H

8. Sassuolo—Udinese UB

9. Livorno—Torino HUB

10. Cagliari—Bologna H

11. Genoa—Parma UB

12. FC København—OB H

Klikk her for å levere dette spillet på nett.
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus