Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Rosenborg vinner i Bergen

Seriemesteren har det sterkeste laget, og vi markerer B i Bergen. Sjekk søndagens tippetips.

Kommersielt

Søndagskupongen inneholder kamper fra den første runden i Tippeligaen og utvalgte søndagskamper fra Spania, Danmark, Belgia, Frankrike og Italia. Ingen kamper skal trekkes ser det ut til, og vi tror på hjemmeseire stort sett over alt denne gangen.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Tromsø innfrir i serieåpningen

Oddstips 2: Valencia slår tilbake

Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Bonuspotten har vokst til 1.700.000 kroner og tilfaller en eventuell alenevinner på søndagskupongen. Leveringsfristen er klokken 17.55, en time senere enn vi har vendt oss til gjennom vinteren.

Her finner du Sportspills oversikt over skader og karantener i Tippeligaen.

Her finner du Sportspills oversikt over spillerstallene i Tippeligaen.

Konkurranse: Tipp søndagskupongen og vinn premier

Brann - Rosenborg
Sportsklubben Brann fikk en treg start på fjorårets sesong, og det er nok mange som tror og håper det skal gå litt greiere denne gangen. Når man veier spillerne som har reist opp mot dem som er kommet til, kan man vel ikke si at laget er veldig styrket. Kim Ojo fra Nybergsund-Trysil er en spennende type, mens Huseklepp og Vågan Moen er spillere som kan bli vanskelige å erstatte. Brann bygde ikke opp selvtilliten med å ryke fortjent 1-3 hjemme i treningskampen mot Nest-Sotra, og vi er spente på å se hva Brann får til denne sesongen. Kanskje er et småflaut tap mot et 2. divisjonslag nettopp det de trengte, kanskje er det et katastrofevarsel.

Bentley har vært skadet siden overgangen fra Odd i vinter. Keeper Piotr Leciejewski (finger) og Lars Grorud (kne) er også uaktuelle. Zsolt Korcsmar sliter med et stivt lår, men rekker trolig premieren mot RBK.

Rosenborg har alt i alt sett solide ut i oppkjøringen. De har blant annet tapt for Viking og Bodø/Glimt, men slått Spartak Moskva, Stabæk og Start. Vi legger ikke stor vekt på disse resultatene. Viktigere er det at de regjerende seriemesterne har budsjetter store nok til å kjøpe spillere av høy kvalitet, som for eksempel Jim Larsen fra Silkeborg og Jon Inge Høiland fra Stabæk. Rosenborg er favoritter til å vinne Tippeligaen, og går det som det pleier så gjør de det, etter å ha vunnet nesten alle hjemmekampene og tatt ett eller tre poeng i bortekampene. Kanskje taper de én kamp, maksimalt to, i løpet av hele sesongen.

Lyskeplagede Morten Moldskred er høyst tvilsom. Daniel Fredheim Holm er i full trening, men er formen er ikke god nok til at han er aktuell mot Brann.

Folket i Bergen liker å tro at dette er et toppoppgjør, men dette er seriemesteren fra i fjor mot et lag som dessverre ikke er i nærheten av gamle høyder. Styrkeforholdet skal være skjevt også nå, og vi tror Rosenborg gjør nok til å ta full pott i Bergen. B i kamp 1.

Odd - Start
Odd endte på 8-4-3 på hjemmebane forrige sesong, 9-3-3 sesongen før. Nå er scoringsgarantisten Kovacs reist til Lierse, Bentley er også borte, mens Frode Johnsen er kommet fra Japan. I Torgeir Børven har man også et offensivt talent. Treningskamper har gitt 1-5 mot Fredrikstad, 3-0 over Lillestrøm, 2-2 mot FC Midtjylland og mange andre resultater som kanskje forvirrer mer enn de forteller.

Simen Brenne (lår) og Magnus Lekven rekker seriestarten, men det er trolig ikke aktuelt å starte med begge spillerne mot Start.

Start var i våre øyne et lag som varierte mye forrige sesong, Høyt maks-nivå ga en del fine resultater, men man brøt også sammen når det var litt skader i laget og røk for eksempel 0-8 for Vålerenga. I vinter har man vunnet 2-1 over Kalmar, 2-0 over Sandnes Ulf, 2-1 over Häcken, 1-0 over Midtjylland, men også tapt 0-4 for Viking. Start kan bli et lag som gir oss mange målrike kamper denne sesongen også.

Alexander Lund Hansen, Ernest Asanta (strekk), Espen Børufsen (strekk) og Morten Hæstad rekker ikke premieren mot Odd. Midtstopperne Bård Borgersen og Birger Madsen (sykdom) er usikre.

Hjemmebanefordelen teller en god del når disse møtes. Det ble 2-1 i fjor. Når det er usikkerhet rundt et par spillere hos bortelaget, tror vi dette ender med hjemmeseier igjen. Mange mener også at det er lite gunstig at Start-trener Tørum ikke har blitt gitt ny kontrakt etter denne sesongen, at det vil være forstyrrende for det sportslige at ledelsen muligens ikke har tro på treneren. H i kamp 2.

Stabæk - Lillestrøm
Det rapporteres om god stemning i Stabæk og det kan se ut til at den nye treneren Jörgen Lennartsson skaper entusiasme. Treningskamper har gitt alt fra 5-0 over GAIS til 3-5 mot Rosenborg. Nannskog, Stenvoll og Høiland er borte, men Veigar Pall Gunnarsson, målvakten Knudsen, Henning Hauger og mange andre er med å utgjøre en stamme i laget som har store kvaliteter. Se gjenstår det å se om de får frem disse kvalitetene.

Målvakt Jon Knudsen er tilbake etter fingerskaden om tre til fem uker. Ellers fulltallig tropp i dag.

Lillestrøm og Henning Berg har ikke foretatt de helt store utskiftningene i spillerstallen. Nicolay Solberg fra FK Tønsberg tror vi kan vise seg å være et godt kjøp, men Lillestrøm har visstnok ikke den helt store økonomien og Berg må, som i foregående sesonger, gjøre det beste ut av den spillestallen han har. I fjor det ble det mange poengdelinger og LSK var ikke i nærheten av tabelltopp, selv om de hadde lange resultatrekker uten tap. I treningskampene har resultatene ikke vært så gode, og det er vanskelig å se for seg LSK kjempe i toppen denne sesongen.

Midtbanespilleren Youssef Sekour har røket fremre korsbånd og kommer til å være skadet hele kontraktsperioden frem til 1. august. LSK har derfor hentet inn norgesvennen Stefan Gislason på kontrakt frem til samme dato. Edwin Eziyodawe er ikke kampklar etter kneskaden. Mathis Bolly (lyske) ser ut til å rekke premieren mot Stabæk.

Stabæk har vunnet 2-1 og 4-0 i de to siste tilsvarende. Vi tror vi havner et sted mellom 2-1 og 4-0 i denne gangen også. Det er generelt lave forventninger til Lillestrøm denne sesongen, og kanskje de kan være tjent med å bli litt undervurdert og stille som underdogs. Vi ender uansett på H i kamp 3.

Strømsgodset - Sogndal
Godset kalte vi et typisk hjemmelag hele forrige sesong, og de skuffet ikke med sine 10-2-3 i Drammen og 3-2-10 i resten av landet. Eirik Markegård fra Follo er en type som fikk til mye forrige sesong, og vi følger ham og flere andre nye spillere med stor spenning. Godset har vært gode i treningskampene og dette ser lovende ut. Den dagen de begynner å vinne bortekampene sine, blir de et topplag.

Det er bortimot skadefritt hos hjemmelaget. Dette er troppen: Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Krister Aunan, Lars Sætra, Alexander Aas, Kim-André Madsen, Lars Christopher Vilsvik, Mohammed Abu, André Hanssen, Alfred Sankoh, Anders Ågnes Konradsen, Muhamed Keita, Fredrik Nordkvelle, Øyvind Storflor, Jo Inge Berget, Eirik Markegård, Ola Kamara.

Sogndal vant Adeccoligaen og har etablert seg som et lag som er for gode for nivå 2, men dessverre ofte for svake for nivå 1. De er manges favoritt til å rykke ned, men har en rutinert trener Harald Aabrekk, som sikkert har en plan for hvordan Sogndal skal knipe poengene som trengs. Erik Bakke, Cato Hansen og Kenneth Udjus er kommet fra Brann, men ikke alle får med seg serieåpningen, ser det ut til. Laget kunne nok vært ytterligere forsterket hvis de skulle tatt sikte på øvre halvdel av tabellen.

Førstekeeper Kenneth Udjus og Mats Goberg Solheim er uaktuelle i comebacket i Tippeligaen. Eirik Bakke skadet ankelen på trening nylig og er som valig usikker. Midtbanemakker Henrik Furebotn sa til NRK Vestlandsrevyen fredag at han kun ga seg selv 25 % sjanse for å spille søndag etter å ha blitt skadet mot LøvHam sist helg.

Folkerekka viser tegnfordelingen 67-18-15, og kanskje er Godset gjort til vel store favoritter i serieåpningen. Så for premienes skyld er det kanskje her man skal gardere for en overraskelse, men vi klarer ikke se unge, sprudlende Godset tape serieåpningen hjemme på eget kunstgress mot et lag som på papiret er mange hakk svakere. H i kamp 4.

Tromsø - Haugesund
Tromsø var gode hjemme på Alfheim forrige sesong, og treningskamper har ikke vist noe som kunne indikere at de ikke vinner de aller fleste hjemmekampene denne sesongen også. De tapte riktignok 0-1 for Alta i mars, men har slått Tromsdalen, Molde, Vålerenga, Mjølner og Sarpsborg 08. De har et forsvar som ikke tillater motstander mye på Alfheim, og en matchvinner i Rushfeldt på topp. Mos fra VIF kommer først på lån fra neste runde av.

Remi Johansen (forkjølelse rekker trolig Haugesund-kampen, men Mohammed Ahamed Jama (strekk) blir ikke klar. TIL har leid inn tre spillere rett før seriestart: Tore Reginiussen (Schalke 04) ut juni, den svenske keeperen Robin Malmkvist (Halmstad) ut sesongen og Mostafa Abdellaoue (Vålerenga) ut sesongen. Reginiussen er ikke i kampform ennå. Tommy Knarvik er solgt til Viking.

Haugesund gjorde en kjempesesong sist, etter at de viste seg nærmest uslåelige på hjemmebane. På bortebane tapte de 8 av 15. Skal vi gjette, så tror vi de aller fleste Haugesund-poengene vil bli tatt hjemme på Haugesund stadion denne sesongen også. Thomas Sørum er alltid farlig på topp, men mot Tromsøs forsvar får han trolig ikke mange sjanser.

Det har vært usikkerhet rundt flere spillere den siste tiden, men det ser ut til at Joakim Våge Nilsen (lyske), Vegard Skjerve (lyske) og Umarau Bangura (strekk) rekker kampen mot Tromsø. Det er mer usikkert om Jacob Sørensen blir klar, og Tor Arne Andreassen er trolig ute. Karantene: Chris Pozniak fikk rødt kort i siste serierunde forrige sesong og må stå over årets tre første kamper.

Tromsø har rutine og styrke nok til å slå et av de antatt svakeste bortelagene i serieåpningen. Her tviler vi på at Haugesund scorer. 1-0 og hjemmeseier i kamp 5.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Valencia - Sevilla
Valencia har for første gang på lenge tapt to kamper på rad. Det skjedde i form av 1-3 borte mot Schalke i Champions League og deretter 0-4 mot Real Zaragoza forrige helg. I Primera Division ligger Valencia som nummer 3. De har 8-4-2 på hjemmebane og det ser ut som de skal kjempe om 3. plassen med Villarreal, andre begynner å komme langt bak. Stankevicius (f) er suspendert, Dominguez (m), Maduro (f) og Miguel (f) står på skadelisten.

Valencias tropp:
Målvakter: César, Guaita.
Forsvar: Bruno, David Navarro, Ricardo Costa, Dealbert, Jordi Alba, Mathieu.
Midtbane: Topal, Tino Costa, Éver, Joaquín, Pablo, Vicente.
Angrep: Mata, Jonas, Aduriz ,Soldado.

Sevilla ligger 8. plass og har ikke bedre enn 4-2-7 på bortebane. Forrige bortekamp tapte man 0-2 i Bilbao. Deretter ble det 1-1 hjemme mot selveste Barcelona, og nå er manager Gregorio Manzano ute og sier at dette er selvtillit-boosten man trenger for å vinne dagens kamp og kvalifisere seg til Europa League neste år. Det er mulig, men andre som så 1-1 kampen mellom Sevilla og Barcelona vil kanskje være enige med oss i at poengdelingen kom som følge av at Barcelona spilte litt svakere enn vanlig, ikke at Sevilla var bedre enn vanlig. Men selvtillit gir det sikkert uansett. I dag er Dragutinovic (f) tilbake i troppen. Romaric (m), Sergio Sanchez (f) Fabiano (a), Acosta (m), Cigarini (m) og målvakten Palop er ute med skader, Navarro (f) og Caceres (f) er suspendert.

Sevilla har lagt ut denne troppen på sin nettside: Javi Varas, Dani Jimenez, Fazio, Dragutinovic, Jesus Navas, Zokora, Perotti, Renato, Kanoute, Escude, Alfaro, Diego Capel, Negredo, Dabo, Alexis, Medel, Rakitic, Rodri.

Innbyrdes oppgjør:

08.11.2010 Sevilla - Valencia 2 - 0
31.01.2010 Sevilla - Valencia 2 - 1
30.08.2009 Valencia - Sevilla 2 - 0
19.04.2009 Valencia - Sevilla 3 - 1
29.01.2009 Sevilla - Valencia 2 - 1
21.01.2009 Valencia - Sevilla 3 - 2

Hjemmeseirene dominerer innbyrdes oppgjør de siste sesongene, og med fravær hos bortelaget, som ikke er noe stort bortelag, mener vi det går mot en klar H på Mestalla. At Valencia kommer fra to strake tap gjør oss bare sikrere på at de vinner i dag. H i kamp 6.

Athletic Bilbao - Villarreal
AC Bilbao har 10-0-4 på hjemme på San Mames. De er med i kampen om en plass i Europa League neste år, men formen er ikke veldig god. De tapte fire på rad før det ble 2-0 hjemme mot Sevilla og 2-2 borte mot Getafe sist mandag, et poeng de berget i sluttsekundene. Toquero (a), Castillo (f), Aurtenetxe (f) og Iturraspe (m) står på skadelisten.

Sannsynlig startoppstilling i følge goal.com; Iraizoz; San Jose, Amorebieta, Koikili, Iraola; Gabilondo, Javi Martinez, Orbaiz, Lopez; Llorente, Susaeta.

Villarreal kjemper for Champions League-plass, det vil si 4. plass eller 3. plass, siden de to øverste plassene allerede er delt ut. For tiden deltar de i Europa League, der de er videre til kvartfinale etter to gode kamper mot habile Bayer Leverkusen, som de vant 3-2 og 2-1. I La Liga har de ikke bedre enn 1-3-1 på sine fem siste, mot ganske svake motstandere. Villarreal har 4-3-6 på bortebane totalt. Marcos Senna (m) er fortsatt skadet.

Sannsynlig startoppstilling i følge goal.com; D. Lopez; Capdevila, Musacchio, Gonzalo, A. Lopez; Cazorla, Marchena, Valero, Cani; Rossi, Nilmar.

AC Bilbao, som definitivt har sin styrke på hjemmebane, har ikke bedre enn 2-1-2 på de fem siste tilsvarende mot Villarreal. De ti siste innbyrdes uansett bane har gitt 8-1-1 fordel Villarreal, det er spesielt og det noterer vi oss. Etter å ha sett Villarreal slå Leverkusen 3-2 borte, og med Rossi og Nilmar i form på topp hos gjestene, mener vi denne er helt åpen. Og ikke minst veldig spennende. HUB i kamp 7.

FC København - Brøndby
Når man leder serien så suverent som FCK, kan man tillate seg noen dårlige dager på jobb uten at man setter noe på spill. Hvis man skal se på FCK med kritiske øyne, kan man si at det har blitt litt blåmandag etter vinterpausen i Superligaen. Først tar Champions League-eventyret i praksis slutt med 0-2 hjemme for Chelsea, så taper man 0-2 borte mot FC Midtjylland i en kamp Solbakken satte spørsmålsteng ved innsatsen til enkelte av spillerne. Etter dette har man vunnet 1-0 i Aalborg og spilte 0-0 på Stamford Bridge. Vi skal ikke prøve å ta noe av æren bort fra FCK, for de har vært fantastiske i Champions League og har 9-2-0 på hjemmebane i serien, som de vinner, men formen har gått fra enestående ned til meget god. Det ser ut som FCK stiller bortimot skadefritt i dette slaget om København. Ottesen, Vingaard og Absalonsen er dog ute.

FCK sin tropp: Kim Christensen, Zdenek Pospech, Pierre Bengtsson, Claudemir, Martin Bergvold, William Kvist, Jesper Grønkjær, Cesar Santin, Dame N’Doye, Mikael Antonsson, Thomas Kristensen, Oscar Wendt, Kenneth Zohore, Johan Wiland, Jos Hooiveld, Mathias Zanka Jørgensen, Thomas Delaney, Christian Bolaños.

Brøndy er brukbar form, selv om 1-1 hjemme mot Lyngby var litt skuffende. Brøndby var best i dette andre København-derbyet, men lite effektive foran motstanders mål. Forrige helg ble det 2-0 hjemmeseier mot SønderjyskE. Det er litt skader i den defensive delen, med von Schlebrügge (f), Goodson (f) og Bischoff (f) ute.

Brøndby sin tropp: Michael Tørnes, Stephan Andersen, Anders Randrup, Remco van der Schaaf, Jan Frederiksen, Mikael Nilsson, Jens Stryger Larsen, Nicolaj Agger, Daniel Stenderup, Thomas Rasmussen, Ousman Jallow, Michael Krohn-Dehli, Mike Jensen, Jan Kristiansen, Daniel Wass, Dario Dumic, Brent McGrath, Kristoffer Munksgaard, Osama Akharraz, Mathias Gehrt.

Det står 5-3-1 fordel FCK i Parken på innbyrdes siden 2006. FCK har vært bedre enn Brøndby i det meste denne sesongen, men nå skal vi likevel gardere for en poengdeling, for vi mistenker at FCK har mistet bittelitt av futten de hadde før jul. Folkerekka viser 65-21-14 i skrivende stund, og vi vurderer sjansen for uavgjort til noe større enn de 21 prosentene folkerekka indikerer. HU i kamp 8.

Anderlecht - KAA Gent
Anderlecht leder belgisk Eerste Klasse, men formen er ikke like god som før. 1-1 mot Eupen og Racing Genk i de to siste er poeng ut av vindu, og nå er sistnevnte bare poenget bak.. Anderlecht var overraskende sjanseløse mot Ajax i Europa League også, og røk ut etter 0-3 hjemme og 0-2 borte. Kanskje de ikke satset på den turneringen, men nå har de hvertfall 0-2-3 på sine fem siste spilte, og det lover ikke godt. Deschacht, Diandy, Kanu, Legear og Suarez er alle ute med skader. Marecek, Seck og Biglia er tilbake fra skader.

Anderlechts tropp, fra klubbens nettside: Badibanga, Biglia, Cordier, De Sutter, Garcia Calvete, Gillet, Juhasz, Kabasele, Kljestan, Kouyate, Lecjaks, Lukaku, Marecek, Mazuch, Proto, Schollen, Seck, Veselinovic, Wasilewski.

Gent ligger på en fin 3. plass, og med seier i dag vil de for alvor blande seg inn i teten. I Belgia spiller de sluttspill etter endt serie, men det er likevel motivasjon i å ende høyest mulig på tabellen, på samme måte som i ishockey. 6-5-3 er fasit på bortebane for Gent. De har fantastiske 8-3-0 på alle kamper spilt i 2011. Vi har ikke sett noen tropp fra Gent.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

20.09.2009 Anderlecht - Gent 1 - 1
23.08.2008 Anderlecht - Gent 2 - 2
21.10.2007 Anderlecht - Gent 2 - 1
22.04.2007 Anderlecht - Gent 1 - 0
02.12.2005 Anderlecht - Gent 3 - 0

Anderlecht har ikke tapt tilsvarende oppgjør på år og dag, men denne gangen skal vi hvertfall ta høyde for en uavgjort. Hjemmelaget viser litt mystisk form og mangler spillere, mens bortelaget lykkes gang på gang og slipper knapt inn mål. HU i kamp 9.

Lierse - Club Brugge
Lierse har hevet seg kraftig etter at Trond Sollied tok over som trener, men fortsatt trengs poeng for å unngå nedrykk. Fra å knapt vinne i 2010 har de nå 3-4-3 på kampene i 2011. 1-1 mot Eupen og 1-1 borte mot KSC Lokeren er de to siste spilte. Man ligger under streken på svakere målforskjell enn Eupen. 3-7-4 er status på hjemmebane. Peter Kovacs, som vi kjenner fra hans målrike karriere i Odd, header nå inn mål for Lierse.

Jurgen Cavens og Chris De Wree mister kampen på grunn av suspensjon. Davids og Maric var ute med skade sist, men vi har ikke sett noen tropp fra hjemmelaget i skrivende stund, så vi kan ikke si om de er tilbake nå.

Club Brugge holder 4. plassen og har brukbare 6-2-6 på bortebane. Formen er god, de har 3-1-1 på sine fem siste. To av disse var bortekamper, 2-2 mot Standard Liege og 0-1 mot Racing Genk. Geraerts og Vargas er ute med skader, Van der Heyden og Dirar er suspendert. Tre andre spillere returnerer fra suspensjon.

Dette er troppen, fra klubbens nettside: De Vlieger, Vermeulen, Dalmat, De Cuyper, Lestienne, Simaeys, Akpala, Blondel, Camozzato, Van Gijseghem, Coosemans, Donk, Van Acker, Diaz, Kouemaha, Hoefkens, Odjidja, Perisic.

Det står 1-3-5 fordel Club Brugge på dagens bane å 2000-tallet. Ingen tvil om at bortelaget skal være favoritter i dag også. Men kanskje ikke så store som folkerekkas prosenter 26-25-49 indikerer. Hjemmelaget har bare tapt fire ganger hjemme denne sesongen, de har blitt vonde å slå etter at Sollied tok over, og bortelaget må gjøre et par endringer i mannskapet. UB i kamp 10.

Marseille - Paris Saint-Germain
Dette er rundens store kamp i Frankrike, mellom nummer 4 og 5 på tabellen. Disse oppgjøerene er prestisjefylte, og Marseille, som tok farvel med Champions League i Manchester, har nå full fokus på ligaen og hjemlig cup. Marseille ligger som nummer 4 i en fortsatt jevn tabelltopp. De tapte den viktige hjemmekampen mot ligaleder Lille for to uker siden, men slo tilbake med borteseier over tabelltoer Rennes runden etter. Marseille har 7-4-2 på hjemmebane. Cesar Azpilicueta er ute med skade, mens brasilianske Brandao (a) står over igjen på grunn av personlige årsaker. Her er troppen, fra klubbens nettside:

Målvakter: Mandanda, Andrade
Forsvar : Fanni, Diawara, Mbia, Hilton, Heinze, Taiwo
Midtbane: Cissé, Lucho, Kaboré, Abriel, Cheyrou, Valbuena, A. Ayew
Angrep : J. Ayew, Remy, Gignac

PSG er ute av Europa League etter 1-2 og 1-1 mot Benfica. Formen i Frankrike har ikke vært helt på topp, med 2-2 hjemme mot Montpellier og 0-1 tap i Auxerre i de to siste. PSG ligger tre poeng bak Marseille, og de har 5-4-4 på bortebane. Spissen Luyindula er ute i dag, målvakt Edel er med igjen og det unge spiss-talentet Bahebeck er med. Manager Antoine Kombouaré har tatt ut denne troppen:

Målvakter : Edel, Coupet
Forsvar : Armand, Ceara, Camara, Jallet, Sakho, Tiéné, Traoré
Midtbane: Bodmer, Chantome, Clément, Makélélé, Nenê
Angrep : Erding, Giuly, Hoarau, Bahebeck

Denne kampen handler om mye mer enn bare tre poeng, sier Marseilles Heinze. Le Classique, som dette oppgjøret kalles, betyr hele verden for supportene og det var PSG som vant sist, 2-1 i Paris i november. De fem siste på Stade Velodrome har gitt 2-1-2, så det ikke mulig å utrope noen forhåndsfavoritt utfra statistikken alene. Vi mener likevel at hjemmelaget skal ha best sjanser i dag. De viser god form og stiller meget sterkt. De var heller ikke veldig langt unna å få til noe mot Manchester United i Champions League, og vi prøver HU i kamp 11.

Napoli - Cagliari
Napoli kjemper helt i toppen av Serie-A. 3 plass og en hjemmestatistikk på 9-3-2 er imponerende. Heldigvis, vil noen sikkert si, så røk man ut av Europa League mot Villarreal i februar, så nå er det full fokus på serien og en plassering forhåpentligvis god nok til en plass i Champions League. 0-0 hjemme mot Brescia for to uker siden var under forventning, men ellers er formen god. Campagnaro (f) er skadet og Maggio (m) er suspendert. Disse er faste startere.

Cagliari gikk på et stygt 0-4 tap for Udinese hjemme på Sardinia forrige helg. Man ligger ellers brukbart til midt på tabellen, eller kjedelig til, vil noen si, og har 3-5-6 på bortebane så langt. Med 2-1-2 på sine fem siste bortekamper viser man at man alltid må regnes med. Det er trolig to ganske viktige fravær hos bortelaget denne gangen. Nene (a) ser ut til å måtte stå over igjen, det var ikke mye sving over angrepet uten ham sist, og Astori (f) er suspendert.

Innbyrdes oppgjør:

10.11.2010 Cagliari - Napoli 0 - 1
25.04.2010 Napoli - Cagliari 0 - 0
12.12.2009 Cagliari - Napoli 3 - 3
19.04.2009 Cagliari - Napoli 2 - 0
23.11.2008 Napoli - Cagliari 2 - 2

Dette skal jo være en hjemmeseier, men innbyrdes historikk samt at Napoli feilet som store favoritter hjemme mot Brescia sist, gjør at vi garderer denne. Folkerekka viser 71-16-13, så en uavgjort her vil gjøre susen for premiene. HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 20.03.2011 17:55
1.Brann - RosenborgB
2.Odd - StartH
3.Stabæk - LillestrømH
4.Strømsgodset - SogndalH
5.Tromsø - HaugesundH
6.Valencia - SevillaH
7.Athletic Bilbao - VillarrealHUB
8.FC København - BrøndbyHU
9.Anderlecht - KAA GentHU
10.Lierse - Club BruggeUB
11.Marseille - Paris Saint-GerHU
12.Napoli - CagliariHU

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 20.03.2011 17:55
1.Brann - RosenborgUB
2.Odd - StartH
3.Stabæk - LillestrømH
4.Strømsgodset - SogndalH
5.Tromsø - HaugesundH
6.Valencia - SevillaH
7.Athletic Bilbao - VillarrealHUB
8.FC København - BrøndbyHU
9.Anderlecht - KAA GentHUB
10.Lierse - Club BruggeHUB
11.Marseille - Paris Saint-GerHU
12.Napoli - CagliariHU

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus