Foto: hesteguiden.com

Sagholen med fete sjanser!

Odd A. Sagholen er godt forspent med vinnersjanser på Momarken i kveld, og hjemmetrener setter seg opp bak vår soleklare banker for dagen. Sjekk våre V5-tips her.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det kjøres trav både på Forus og på Momarken i kveld, og da har vi enkel V5 å forholde oss til å begge baner. Det takker vi for, og til løpene på Momarken dukker det opp to veldig tunge favoritter ved denne anledningen (men vi stoler kun helt på en av dem).

Vi synes at det ligner en skreddersydd oppgave for 1 Patricia Hastrup i den tredje avdelingen på arenaen i Østfold, og i kveld jakter den spenstige 4-årshoppa årets sjette triumf. Regn og mildvær gjør trolig sitt til at det blir litt krevende forhold denne gangen, og det tror vi at den lettbeinte frøkna takler på utmerket vis.

Trener og kusk Odd A. Sagholen (solide vinnersjanser også med hhv 4 Veels Balder i V5-2 og Santana Ås i V5-5 i kveld) har gjort et godt stykke arbeid med Great Challenger-datteren (tjent snart en kvart million kroner i Østfoldingens regi), og etter at det hadde vært litt stang ut i noen tøffe løp forut for den siste starten, ble det en høyst fortjent sprinttriumf på fine 14.3 i den siste starten (i ganske tøff konkurranse).

Vi synes at det er klart enklere i mot i kveld, og fra tet tror vi ikke at vår banker for dagen taper dette løpet. Kunne ikke hente en lengde på startkatapulten Ringo Playmate i den siste starten (men holdt veldig kjappe konkurrenter på utsiden fra livet ned startsiden, uten at kusken kjørte for fullt), og da tror vi at favoritten enkelt inntar føringen i kveld (og vel i tet skal det da kunne dreie seg om en solid vinnersjanse).

Vår rangering: A: 1 B: 9-3-2-10-12 C: 6-11-8-7

V5-1, 2140 meter autostart
Vi støter på en storfavoritt i form av 4 Torianna i dette kaldblodsløpet som innleder denne rebusen, og normalt skal det selvsagt kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Vant enkelt på fine 29.9 full vei i den siste starten (og hun har da vunnet fire av fem starter så langt i karrieren), men det er litt tøffere i mot ved denne anledningen.

Det er også snakk om autodebut for 5-årshoppa ved denne anledningen (og det er ikke godt å vite hvoran hun takler det), og da tyr vi til noen garderinger på samtlige spilleforslag.

Veldig spennende på kryssene med sine usle 6 % synes vi at 8 Bork Faksen er. Det ble en helt overlegen seier på 32.2 full vei i den siste starten, og etter at det har blitt sølv på 30-tallet over aktuell distanse de to siste gangene 6-åringen har gjestet dagens arena, klatrer han muligens øverst på pallen denne gangen (den sterke krabaten trekker trolig klar fordel av litt krevende forhold).

Vi likte veldig godt 3 Atlas M.O. når vi sjekket 6-åringen via ATG`s løpsarkiv, og når Vidar Hop setter seg opp bak Moe Odin-sønnen i kveld, skal det være snakk om en opplagt vinnerkandidat. Holdt strålende stand mot gode Kolnes X.O. i den siste starten fra tet (sølv på 30.2 på en litt sugen bane), og etter en mindre pause ser vi ikke helt bort i fra at Axelsson-traveren viser seg frem i en ytterligere forbedret utgave.

Spennende etter pause er også 2 Bastian Mollyn (vant direkte etter lang pause på nettopp dagens arena i våres), og når 4-åringen gikk veldig fine løp i klart tøffere omgivelser enn dette før hvilen, ja så synes vi at 7-prosenteren i spillet bør vurderes tidlig. Tidlig aktuell skal også 6 Lustra Eldar være (på vei opp i form etter en liten downperiode), men da bør vel også vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering: A: 4 B: 8-3-2-6 C: 7-10-11-12-19-1-5

Annonse: Grøstad byr på et herlig drag i mot dagens størse favoritt i V5-1 på Momarken i kveld!

V5-2, 2140 meter autostart
Urutinerte kaldblodshester på farten i den andre avdelingen, og vi kan da fort få en smell (på vårt store system stryker vi kun to hester). Etter å ha studert hestene synes vi dog at fem hester skiller seg litt ut på kapasitet, og fremst setter vi 4 Veels Balder.

Vi likte veldig godt innsatsen til sølv på 35.1 full vei i den siste starten, og vi synes at dette lignet en type som kan klatre litt i grunnlagene utover vinteren. Rapporteres å trene strålende forut for kveldens dyst, men i noen startvognprøver har 4-åringen vist seg å være litt hissig (galopperte i to av tre forsøk, og da er det hele litt usikkert).

Det har blitt maks uttelling for 3 Lomana i de to siste startene (tredje på 34.2 full vei i den nest siste starten på nettopp dagens arena), men mot litt enklere motstand enn i de siste løpene, skal 5-årshoppa regnes tidlig i kveld.

Tidlig aktuell skal også 2 Faldalsfrigg være (fin sisterunde til sølv på 36.3 full vei i den siste starten), mens den kapable duoen 8 Skjetnemie og 12 Stumne Glimt (sterk innsats til sølv på 34.4 full vei etter et løp i «dødens» i den siste starten) skal være av de bedre i feilfrie utgaver (dog langt i fra stabile noen av dem).

Vår rangering: A: 4 B: 3-2-12-8 C: 10-1-11-6-9-5

V5-4, 1640 meter autostart
Et flott sprintløp for kaldblodshester venter oss i den fjerde avdelingen, og vi synes at vinnerkandidatene er mange (på vårt store system får vi plass til hele åtte hester). Fem hester hever seg dog litt over mengden, og fra tet er 7 Gilmas Hansine snakk om hesten å fange til slutt.

Sprintvant på fine 25.3 med tilsvarende forutsetninger som dagens i den nest siste starten, og i den siste starten gikk 8-årshoppa et klart godkjent løp til sjette på 29.5 full vei etter tidlig galopp i et tøft V75-løp. Spikeld-datteren kan til tider være litt veik siste 100 (og oppløpet på dagens arena er langt), og da tør vi ikke å stole helt på Engen-traveren.

Kanongod i hele år i regi Arthur Bø har 5 Osingen vært (vunnet hele seks løp, og tjent mer enn 300.000 kroner), og 5-åringen ser ut til å kunne bære sitt grunnlag godt. Moe Odin-sønnen har vært ute i to tøffe løp nå på slutten (og stått for helt greie innsatser), og når det er tilbake på yndlingdistansen sprint i litt enklere omgivelser ved denne anledningen, ja så tilmåler vi Bø-traveren solide vinnersjanser (gikk fine 25.5 i sitt siste sprintløp).

Full form er det på 8 Doffen (helpigg i mål som femte på 27.1 full vei uten helt å få sjansen til slutt mellom hester i den siste starten), men utgangsposisjonen er ikke den aller beste i kveld. Dog veldig kvikk i vei, og Lome Elden-sønnene sitter trolig i en fremskutt posisjon direkte (og da mp han regnes tidlig denne gangen). PS! Nå strøket!

Den som trekker klart størst fordel av at det kan ligge an til litt krevende forhold i kveld er 3 Edner, og selv om 7-åringen helst skulle sett at distansen skulle vært litt lengre, ja så tør vi ikke å avskrive Andersson-traveren av den grunn. Toppform der i gården, og siste dagens kusk Geir V. Gundersen satte seg opp bak Eder-sønen ble det en tredjeplass på 27.6 over aktuell distanse, på nettopp dagens arena.

Varmet veldig fint i forkant av den siste starten gjorde 1 Sarpsfoss, og i selve løpet gikk 8-åringen veldig fint til tredje på 27.0 full vei (uten at det klaffet helt med opplegget underveis). Viser således en sterkt stigende formkurve med et par løp i kroppen etter en mindre pause, men det må løse seg litt fra et sjanseartet innerspor, for at det skal kunne bli seier denne gangen (blir garantert kraftig overflydd ned startsiden).

Vår rangering: A: 7 B: 5-3-1 C: 11-4-6-10-9

V5-5, 1640 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester i den høyeste klassen avslutter denne rebusen (og tre hester hever seg litt over mengden), og normalt skal 10 Santana Ås ha en topp vinnersjanse i et løp som dette. Stridsmoralen på deltagerne i dette løpet begynner nå etter vært å bli heller laber (og da åpner vi opp for at det kan komme en smell på vårt store system), men formen på 7-åringen til Odd A. Sagholen er i hvert fall fin.

Catchdriver Vidar Hop klarte det kunststykket å kjøre i galopp fra start med Spotlite Lobell-sønnen i den siste starten (ikke galoppert i løp på over to år), men avslutningen til fjerde på 16.5 etter den fadesen var klart godkjent. Leverte en solid innsats til tredje på fine 13.4 over aktuell distanse i den nest siste starten, og vi tror årets andre triumf er innen rekkevidde for Sagholen-traveren i kveld.

Vi synes egentlig at 4 Loverboy Pellini viser en nedadgående formkurve i ny regi, men en finere oppgave enn dagens er ikke mulig å oppdrive for 10-åringen. Det har blitt galopp i den siste svingen to ganger på rad nå på slutten (stivnet, og mistet aksjonen), men på nettopp dagens arena har Alf Palema-sønnen vunnet en drøss med løp tidligere (og fra tet er Skarsholt-traveren hesten å slå).

Veldig flink i hele år i både monte og foran sulky har 5 Wictoria Laylock vært (tjent nærmere en kvart million kroner), og med det siste løpet i kroppen etter en mindre pause, forventer vi at Silver Pine-datteren viser seg frem i en forbedret utgave i kveld (gikk et løp kun på det jevne til fjerde på 17.6 full vei i den siste starten).

Vår rangering: A: 10 B: 4-5 C: 7-8-1-6-12-11-9

Spilleforslag
Til V5-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 125, 375 og 1155 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus