Det forteller et samboerparet fra Bergen som bare skulle på Rema 1000 Godvik i Bergen for å pante flasker og kjøpe litt innpakningstape onsdag.

På Rema sto de foran hver sin panteautomat, og pantet hver sin pose med bokser og flasker. De valgte å trykke på Pantelotteri-knappen fremfor utbetaling.

- Vi trykket på Pantelotteri-knappen nesten samtidig, og ut av min maskin kom det en veldig lang pantelapp. Da jeg skjønte hva som stod på den fikk jeg helt sjokk, forteller mannen.

For på lappen sto det verken 50 eller 100 kroner, her var det betydelig flere nuller.

Les også: Norge tar sin tredje strake seier over Tyskland

Mannen og kvinnen, begge 28 år, fra Bergen hadde nylig lekt med tanken om å vinne én million i spill, og hadde nøye planlagt hva gevinsten skulle brukes til. Så skjedde det utrolige.

– Å vinne så mye penger er helt utrolig, og vi kan nesten ikke tro det er sant. Vi måtte se på kvitteringen en gang til i dag morges, for å sjekke om det var en drøm eller ikke.

På en gåtur kun dager i forveien hadde de lekt med tanken om å vinne akkurat én million kroner.

– Nesten halvparten skulle gå til ny bil, en god del skulle gå til å pusse opp badet, noe til et hageprosjekt og litt til å reise. Og så planlegger vi også et bryllup, så vi hadde mye vi kunne bruke pengene på. Så vinner vi faktisk. Nå er pengene nesten brukt opp før de kommer på konto, forteller mannen.

Holdt det skjult

På Rema-butikken visste de ingenting om gevinsten før Pantelotteriet tok kontakt.

– Det er veldig kjekt å høre at noen har fått den gleden å vinne hele én million kroner, og veldig gøy at det har skjedd hos oss. Men det er litt sjokkert at de har klart å holde det anonymt og snike seg ut av butikken uten at noe oppdaget det, sier Miran Gastan, assisterende nestsjef i butikken.

Så langt i år har Pantelotteriet omsatt for over 170 millioner kroner, mot rundt 130 på samme tidspunkt i fjor. Det er ny rekord. Det betyr også rekordhøye inntekter til Røde Kors.

Humanitære midler

I fjor bidro lotteriet med 92 millioner kroner til Røde Kors. I år vil beløpet trolig nå 100 millioner kroner, som går til humanitært arbeid. Halvparten av disse midlene går til lokallagene nær der hvor panteautomatene er plassert.

Økt omsetning fører også til at loddene selges raskere, som igjen betyr at det blir stadig kortere tid mellom hver gang neon vinner en toppgevinst på én million kroner.

Les også: Vant 497 millioner i Eurojackpot: - Trodde det var «fis»