Foto: hesteguiden.com

Seiersmaskin som nekter å tape

Ramstad Odin har vunnet sju av sju. I ettermiddag kommer nummer åtte. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Det ble fullklaff på Leangen mandag kveld da vi satte tre førstevalg (deriblant fjerdevalget Gjølmes Super i V5-2 og selvsagt bankeren Bagpipe i V5-4). De som fulgte våre forslag kunne kvittere ut fine 1797 kroner for en innsats på kr 144.

Tirsdag ruller travhjulet for fullt igjen i Norge, med lunsjtrav på Drammen og til kvelds er det trav både på Forus (dobbel V5) og på Kala travbane ved Sarpsborg.

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Det er sjelden vi støter på så flotte hester som 1 Ramstad Odin i lunsjløpene. Men trener og kusk Geir Vegard Gundersen velger altså å ta ut sin hittil ubeseirede fireåring i et lunsjløp i ettermiddag (V5-1), og det er nesten umulig å se hvordan han kan tape dette. Ramstad Odin har startet sju ganger i sin hittil korte karriere og vunnet samtlige, og stort sett kommet alene til mål. Motstanden tirsdag er rett og slett svak, og Ramstad Odin må galoppere grovt for å tape. Legg så til at Geir Vegard Gundersen har stallhestene sine i knallform (Fetter'n T.G. var strålende V75-vinner lørdag (som vårt knallobjekt) og hentet hjem 200 000 kroner. Og Playful er en annen Gundersen-hest i form. Ramstad Odin blir trolig årets største lunsjfavoritt, men kan ikke garderes.
Rangering V5-1: A: 1 B: - C: 2-3-4-6-8-9-5 D: 7

V5-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Det kan ligge en til liten utbetaling i lunsjen denne tirsdagen og her i den andre avdelingen må det være flott vinnersjanse for 3 Gazza's Daughter. Gjorde et veldig fint seiersløp på Bjerke tredje sist etter ledelse fra start til mål mot bra hester. Nest sist galopperte hesten fra start og i siste sving, men avslørte fin fart igjen. Sist på Momarken satt hesten bom fast med krefter spart i lederryggen på vinneren Najad Ribb. Her kan det ligge an til tidlig tetkjenning og da må det være en solid vinnersjanse.

4 Hot Chili er nok i nærheten på kapasitet, men har foreløpig vist seg svært ustø på beina. Galopperte bort det som så ut som klar seier i tet på Klosterskogen nest sist, sist ble det atter galopp. Skulle favoritten rote seg bort er Hot Chili aktuell. 9 Lucy Spirnger satt delvis stengt i en rask avslutning sist (samme løpet som Gazza's Daugter ble toer), og vant lett nest sist. Ikke borte med klaff. 2 Olzons Clara debuterer i regi Liv Haslie. Har gått på det jevne i Sverige, men fra et flott spor kan hoppa være verd et kryss.

5 Photo Flash og 12 Ugly Betty har begge vist at de har en viss kapasitet, men begge kommer til start her med høyst usikker form i bagasjen. På bred gardering skal begge med.
Rangering V5-2: A: 3 B: 4-9-2 C: 5-12-1-6-8-10 D: 7-11

Annonse: Øivind Grøstad i storform om dagen og på Drammen har klokkene funnet et sjokk i V5-4

V5-3 - Kaldblodshester 1700 meter autostart
En rekke fartsfylte kaldblodshester på farten her på en sprint. Det er svært vanskelig å lese dette løpet, og det kommer garantert til å florere med galopper da flere av favorittene normalt ikke har fordel av sprint.

Vi tror 6 Gomnes Dona kan være tethesten i løpet. Hun gjorde sitt første løp etter ti måneders pause på Momarken for to uker siden, men ga seg da litt fra tet og endte som tredje i mål. Nå er det sprint og løp i kroppen, begge deler skal hjelpe godt på og vi setter fjerdevalget først (markert på 20 prosent). 2 Bork Faksen og 3 Tyri Knekten Jr. er nok hestene med størst kapasitet i dette feltet, men begge debuterer faktisk på sprint i ettermiddag og begge er notorisk ustabile. Skulle de holde seg på beina er de begge med i seierskampen, da de har tunge avslutninger.

Helt nede som et åttendevalg finner vi 9 Prins Omer, som heller ikke er en utpreget sprinter. Galopperte som mulig vinner på siste bortre sist, og avsluttet flott bak Nordby Sleipner nest sist. Klarer Vidar Hop å få denne karen feilfritt rundt, er han svært spennende, kun markert på tre prosent. 4 Ekfax blir svært mye betrodd av spillerne, da han sprintet 28.3 sist. Men hesten stod bom stille da de siste 50 metrene, og har vist seg veldig bløt oppunder mål. Favoriseres litt av Drammen, men han møter mange gode konkurrenter i ettermiddag, og blir etter vår oppfatning altfor mye spilt. 1 Heidi Frøya vant sist, men førstespor bak bilen blir garantert en felle og vi har ikke særlig tro på at hun gjentar triumfen fra sist.
Rangering V5-3: A: 6 B: 2-3-9-4 C: 1-5-11-10-8-12-7

V5-4 - Varmblodshester 1700 meter autostart
Ny blytung favoritt på farten her i form av 1 Showmethecigar. Dette er et amatørløp og den Trond Anderssen-trente vallaken har fått flinke Truls Desserud som makker. Showmethecigar har vært ustabil den siste tiden, og vant uten å imponere på Magnor sist. Forsvarer Truls Desserud sporet her (det skal det være gode muligheter for) blir ikke Showmethecigar enkel å slå. Men han galopperte seg bort både fjerde sist og tredje sist, og risikerer i tillegg å få en hissig 2 Tiger News over seg fra start.

Ulf Alme kjører sin egen Tiger News som ikke er en sinke på startsiden og herr Alme er tidvis ustabil i sulkyen. Skulle for eksempel Showmethecigar galoppere fra start, er det nok Tiger News som overtar og da er det en opplagt vinnerkandidat. Men det kan også bli villmannskjøring, noe som åpner for hestene bakfra. Da varsler vi tidlig for 11 Lanfranco Tab, som satt bom fast med mye krefter på lager sist. Vallaken er på gang nå og blir utstyrt med Nils Olav Holm som kusk, helt klart blant våre beste amatørkusker.

3 Next Step ble prøvd i tet sist, der ville hun ikke være. Er klart best med ryggløp og Robert Kruse er flink sjåfør. Det er også Simen Bremseth Jessen som er betrodd 9 Nugga Hydrup som er garantert et fint løp herfra og med luker til slutt kan hun bli farlig.
Rangering V5-4: A: 1 B: 2-11-3 C: 9-4-10-5-6-8-7 D: 12

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Kommer 4 Twins Torpedo seg forbi 1 Antonia Star på startsiden, tror vi V5-finalen er kjørt. Han var strålende vinner fra tet på Bjerke nest sist Rite On Line-sønnen, og gikk styggfort mellom galoppene sist. Gunnar Austevoll vil nok ladde skikkelig fra start her og vi tror han har et godt bud på teten.

1 Antonia Star er et like naturlig annetvalg, for her blir det tet eller lederrygg. Den flotte fireårshoppa til Øyvind Ruttenborg var veldig fin i seiersløpet på Jarlsberg nest sist (ledet hver meter da) og gjorde en flott sisterunde fra baktroppen på Biri sist til tredje mot svært kvalifisert motstand. 2 Power Piger gjorde en gnistrende sisterunde i tredjespor i et lunsjløp på Bjerke sist og hadde avgjort midt på oppløpet. Måtte dra tredjesporet alene og imponerte. Kan ikke være med fra start og er avhengig av tempo for å vinne dette, men hoppa var strålende sist. 10 Herr Feinschmeker var sjanseløs mot Twins Torpedo sist. Kjørte da frem i dødens vel runden igjen, men var sjanseløs på å utfordre Twins Torpedo. Tre løp i kroppen nå, men vi synes fortsatt det mangler litt på toppformen til Johan Herbjørns Undem flotte fireåring.

9 Whitbread skuffet i debuten for Tor Olaf Halle og trakk seg skuffende lett fra tet da. Bakspor og ryggløp passer muligens bedre og vi slipper ikke denne helt enda.
Rangering V5-5: A: 4 B: 1-2-10 C: 9-7-11-12-3-5-8

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus