(Hesteguiden.com)

Sitter ikke fast i dag

Writing Hall har imponert i ny regi og vi tror på ny seier torsdag. Sjekk våre lunsjtips.

Kommersielt

Bjerke travbane og torsdagslunsj og som vanlig er det ikke lettløst på landets hovedarena under disse lunsjløpene. Jevnt over er det vanskelig å finne bankere i lunsjomgangene på Bjerke.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Sportspills meny:
Galopptips: Ny tipsklaff?
Trav Klosterskogen: Vinner direkte i ny regi?

Oddstips: Umulig oppgave for Villarreal?

6 Writing Gill har imidlertid gjort seg helt om i regi Kjell Teigen. Den sju år gamle hoppa etter Pine Chip debuterte først i løpsbanen i fjor seks år gammel. Hoppa stod i sine ungdomsdager i trening hos Geir Kihle og gjennomførte to flotte mønstringsløp hos ham høsten 2006 og prøveløp ble gjennomført i 2007. Men skadeproblemer hindret hoppa i å komme i gang med løpskarrieren.

Fem løp ble gjennomført i fjor, men galopperte stort sett hver gang. 25. mars dukket Writing Gill opp i regi Kjell Teigen og vant direkte i debuten. Forsvarte da innersporet enkelt og gode hester som Petter Rags og Ninja Sib (favoritt i V75 sist lørdag) var i det slagne feltet. Sist på Bjerke i et V65-løp klarte ikke Lars Anvar Kolle og overfly favoritten Jet Speed fra start, søkte så ned i lederryggen og ble sittende der hele veien og satt bom fast i målgangen med full tank. Hadde nok vært en klink vinner i det løpet med åpning.

Spor seks bak bilen torsdag, men så lenge det varsles ryggløp med en av hovedutfordrerne, 5 Wilma Rudolph, ligger det meste an til tidlig tetkjenning her. Derfra må dette være en meget god vinnersjanse slik hoppa har sett ut i sine siste starter. Nevnte Wilma Rudolph er ikke så verst de dagene det stemmer (fin vinner i V65 nest sist), mens 8 Frenchwoman viste fin fart i sin debut for Gunnar Austevoll, men galopperte trolig fra seg seieren i den siste svingen (men det var fryktelig billig motstand).
Rangering V5-3: A: 6 B: 5-8 C: 3-1-7-4-2

V5-1:
Det er ingen tvil om at kapasitetshesten 10 Pine News er best i den første avdelingen. Pine Chip-sønnen er nå flyttet fra Olav Mikkelborgs stall og hjem til eieren Ronny Rustad. Pine News som vi bankerspilte i sin siste start (6.mars), satt da i tet men falt helt ut av travet i den siste svingen og galopperte. Fra bakspor i ettermiddag nøyer vi oss med et klart førstevalg, vi må nesten se om hesten fungerer igjen før vi setter alle kronene på ham. Meget spennende er det med Eirik Høitomt som kusk.

6 Incredible Volo var brukbar første gang ut etter pause sist. Haiket da med til tredje og tapte kun for to bra hester (Pebbe Simoni og Sunray Shadow). Avsluttet også fint fra køen nest sist og kan muligens sitte i tet tidlig her. Bra sjanse derfra. Kapasitet er det definitivt også på 8 Noor Brodda. Åttendespor betyr ikke så mye i disse lunsjløpene da det ofte er svært stort skille på hestene og mindre kostbart å måtte gå fra køen. Revenue-hoppa har fått drøye to måneders pause nå og kan mye dersom galoppen unngås.

2 Panter Neo er ikke i nærheten av å vise det han viste i fjor og har hatt en svært skuffende sesong til nå. Kunne ikke gjøre seg gjeldende sist, selv om ikke luken kom før 300 meter fra mål. Vi nøyer oss med en gardering, men har egentlig ingen tro på hesten. Innersporets 1 Ebsi News B. har aldri vunnet på 38 forsøk, men var ikke så aller verst i debuten for Erik Killingmo. Geir Vegard Gundersen opp nå, og fra førstespor blir det et svært sparsomt opplegg og en gardering der ute.

4 Yourmepuck fikk maks etter perfekt løp nest sist som treer, og kunne ingenting sist. Veldig nja på den selv med fint spor og god kusk. 11 My Kendricke overrasket meget positivt nest sist som toer, sist ble det dødens og nødbremsene på tidlig.
Rangering v5-1: A: 10 B: 6-8 C: 1-2-4-11-9-12-5-3 D: 7

V5-2:
7 Lille J.'s Ylva blir vårt klare førstevalg i lunsjens eneste kaldblodsløp. Dette er ei dame med tæl, og seiersløpet nest sist var det klasse over etter utvendig reise hele veien. Sist travet ikke hoppa som best, nå er hoppa fikset på og fått halvannen måneds pause. Flott vinnersjanse feilfritt for Ylvar-datteren.

Tilbake etter lang pause kommer også kapasitetshesten 2 Brødsjø Viktor. Alm Viktor-sønnen vant fire løp på fem starter som treåring, men fikk ingen god fireårssesong. Ble også rapportert i sitt første prøveløp (4. april i år), men fungerte langt bedre i prøveløpet 15. april. Har ikke gått travløp på ett år, og må bli outsideren her. 8 Jarli Mai så det helt grønt ut for sist på Bjerke, men hun har sine nykker denne dama, og satte bremsene på igjen med en gang hun var først og ble kontret ut igjen av vinneren Myklejenta. På fart duger hun alle dager i uken.

Egenrådige og entaktede 9 Skogbryn Røsten har havnet på stall Antonsen og den stallen er flink til å forbedre hester. Cato Antonsen som kusk skal også passe utmerket på denne karen. 1 Bøsingen satt faktisk fast sist på Momarken og fra spor en kan det komme et sjokk fra Audun Tandberg dersom han kjører på sjanse og ikke roter seg ut i sporene. 5 Jeppeblesen skuffet voldsom sist, men gjorde flere fine løp før det. 3 Tiona er i knallform og kan vinne med et helt optimalt smygløp.
Rangering V5-2: A: 7 B: 2-8-9 C: 1-5-3-10-6 D: 4

V5-4:
Hu hei, her er det bare å trekke i hatten. Formløse hester med lite startpoeng er som vanlig en prøvelse for spillerne. Klassehesten i feltet 4 Dumdumboy blir vår knepne favoritt. Super Arnie-sønnen til Kristian Malmin radet opp seire (fire seire på fem starter sommerstid i fjor), men har hatt en slitsom vinter. men de to siste startene har indikert at noe er på gang. nest sist var hesten flink toer bak Out of Nowhere og sist satt hesten fast i det lengste i et V65-løp på Bjerke.

2 Veeren Dior kommer tilbake etter over tre måneders pause og sitter trolig i tet ut av den første svingen. Var helt utafor i sine siste løp, men vant tross alt tre løp i fjor og kan en god del. Det kan også 5 Be My Love, men de siste startene har vært magre (to disk og en sjuendeplass). Frode Hamre reiser ikke med en stallhest til Bjerke for å kjøre E18 tur/retur Sandefjord, får vi tro. Vi gir hesten en sjanse til.

9 W.N.F.L står fint til spormessig. Er svært sparsomt startet de siste sesongene, men er ikke så verst og passes litt her. 7 Ofelia Vic debuterer i regi Sigbjørn Kolnes, men treneren varsler et passivt opplegg første gang ut fra et iskaldt spor. 6 Imp har vi varslet litt for den siste tiden, men vallaken har kun gått på det jevne. Torsdag får Kai Johansen muligheten. Garderingshest.
Rangering V5-4: A: 4 B: 2-5-9-7 C: 6-10-8-1-3-12-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5:
8 Benskins blir stor favoritt i V5-finalen. Vallaken som gjester Norge fra Bjørn Goops meget kvalitetsfylte stall mangler startpoeng og starter derfor her. Men åttendespor og sprint er ikke veldig gunstige forutsetninger og Benkins gjør faktisk sitt første sprintløp noensinne. Har startet 22 ganger i sin karriere og samtlige har vært over 2140 meter eller lengre. Det er vanskelig å kunne påstå at han er sprinter da. Stallmann Michael Larsson skal kuske (vunnet tre løp på 20 starter i år og vant kun ett løp på 35 starter i fjor) så det er ingen rutinert kusk heller. Vi kan ikke annet enn å gardere en så usikker favoritt.

Langt bedre enn raden er 2 Millondollar Baby D som endelig har fått klaff i sportrekningen. Vant et V65-løp tidligere i vinter så kapasiteten er uotvistelig på dene dama. 4 Advocate Hall fyker trolig til tet og da kan han bli vanskelig å fange dersom han ikke blir for stri underveis. 6 Helge Mårje var helt nede på 14.0 i sin nest siste start på Åby og dersom svensken kommer noenlunde til her kan han vinne. Dog er ikke kusk Paw Mahony den letteste å sveive inn.

9 Family Gun er bedre enn raden og formkusk Magnus Helland er seierssugen som aldri før. 10 Dame Superb gikk i veggen inn mot den siste svingen sist etter å ha blitt torpedert av Heimer X.O underveis i løpet. Ryggløp i det lengste passer nok mye bedre for denne hoppa. 1 American Rock var positiv første gang ut etter lang pause, men risikerer å bli kraftig overflydd fra innersporet.
Rangering V5-5: A: 2 B: 8-4-6-9 C: 10-1-5-12-11-3-7sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus