Foto: Thomassen, Christian (Scanpix)

Sjekk dagens Adeccodobbel

Vi feirer serieåpning på nest øverste nivå med en dobbel til fin odds. Her er dagens første oddstips.

Kommersielt

Sportspills søndagsmeny:
Tippetips: Helnorsk søndagskupong
Oddstips 1: Bryne og Kongsvinger åpner med seier
Oddstips 2: Manchester City vinner
Lesernes oddstips: Se hva andre spiller i dag

Langoddsen er spekket med norsk fotball og godt utvalg av spill på tippeligaobjektene. Det spilles også håndball, ishockey og fotball over hele Europa. Vi starter på nest øverste hylle her hjemme.

Sandnes Ulf - Bryne
Sandnes Ulf stoppet på 2-5-7 på hjemmebane og nedrykksplass i Adeccoligaen forrige sesong. Andre lags økonomiske problemer gjorde at de likevel berget plassen, og nå har man forsterket laget med rutinerte spillere og sikter høyere på tabellen. Frejd (f) fra Kongsvinger, Berget Skjølsvik (m) fra Molde og Saalitit (a) fra Høndefoss er hentet inn, det er også Fossmark (m), Torsteinbø (m) og Mbar Diouf (a). Man har beholdt toppscoreren fra forrige sesong, Morten Eriksen. Allan Borgvardt og flere andre har reist, men Sandnes Ulf ser alt i alt ut som et sterkere lag. Trener Asle Andersen melder om skadefritt mannskap og tror på en tøff og jevn batalje mot Bryne.

Bryne stod for mye god underholdning i fjor. Man gikk fra 5-1 hjemmeseier mot Sundet til 3-6 tap på Strømmen og 2-5 mot Sogndal. Man endte til slutt midt på tabellen og snittet 3,9 mål per kamp. Man har vært gode i flere treningskamper, ikke minst har man sett solide ut defensivt, samtidig som man nå er sterke offensivt med toppscorer Helle tilbake fra Stabæk og Tommy Høiland som er kommet fra Viking. Helle scoret to ganger da Bryne slo FK Haugesund 2-0 i treningskamp nylig.

Innbyrdes oppgjør:

08.08.2010 Bryne - Sandnes Ulf 1 - 3
16.05.2010 Sandnes Ulf - Bryne 1 - 2

Dette er lokaloppgjør på Jæren og det er hjemmelaget som har vært sterkest ved de to siste anledningene. 3-1 i serien i fjor og nå sist 2-1 i en treningskamp i vinter. Men Bryne vant 2-1 på dagens bane forrige sesong, da de var i form. Når Helle er på plass og scorer jevnt og trutt i treningskampene, blir Bryne vår favoritt i dette derbyet. Norsk Tippings 2,40 på B er godt nok. Dette objektet kan spilles alene. Vi bruker det i en dobbel. Denne kampen sendes direkte på NRK 1 klokken 15.30.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Kongsvinger - Mjøndalen
Kongsvinger rykket ned fra Tippeligaen, og nå er de ikke blant de aller fremste favorittene til å rykke opp. Vi teller fem nye spillere, mens hele ni har tatt farvel med klubben. Toppscorerne Güven og Tuelo Johannesen fra i fjor er fortsatt på plass. Per Brogeland er ny trener, han har trent Kongsvinger tidligere også riktignok, men det er i det hele tatt en del nytt med Kongsvinger i år. Klubben viser gode takter i treningskamper, men troppen er ikke veldig bred og kan være sårbar for skader.

Mjøndalen hadde ingen stor sesong i fjor. Midtveis var det en del turbulens i klubben og det gikk mot nedrykk, men så satte man inn en sluttspurt og styrte klar av nedrykk med syv poeng. Mjøndalen var vanskelige å tippe forrige sesong, synes vi. Nå har de hentet inn syv nye spillere, minst, og ni har reist. Toppscorer Midtgarden gikk til Odd, Mads Hansen gikk til Fredrikstad, og det kan kanskje se litt tynt ut offensivt. Vi må sette et lite spørsmålstegn ved årets Mjøndalen.

Trener Vegard Hansen forteller på klubbens nettside at det har vært en del skader og mye sykdom i troppen opp mot sesongstart, men at de fleste nå er på beina. Fire mann skal dog være ute med skader. To offensive forsterkninger skal være hentet inn i siste liten. Mjøndalen slo Kongsvinger 3-2 i en treningskamp i vinter, men Hansen virker likevel ikke spesielt optimistisk før dagens møte.

Vi tror Kongsvinger tar dette i serieåpningen på Gjemselund. Kanskje prøver Mjøndalens trener å dempe forventningene, men trolig er det en noe svekket tropp som reiser østover. Vi spiller H til 1,45 og får en dobbel til 3,48 i total odds. Vi setter 100 kroner på denne. spillefristen er klokken 15.25.

21. Sandnes Ulf - Bryne 2,40 2,90 2,40
62. Kongsvinger - Mjøndalen 1,45 3,60 4,80

Total odds 3,48

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus