Foto: Wikipedia Commons

Sjekk Hockey-Pelles SHL-tips

Swedish Hockey League er tilbake etter landslagsspausen.

Kommersielt

Sportspills øvrige meny tirsdag:
Dagens dobbel: Oldham går for cupgull
V4 Åby: Dansken svikter?
V5 Bjerke: Det ligner et straffespark
Eksperten: Spill Nettavisens populære andelslag

Her finner du Sportspill svenske tipsekspert Hockey-Pelles tips til tirsdagens kamper i SHL.

HV 71 – AIK (12. plass – 9. plass)
Det har vært et opphold i SHL, noe som gjør det vanskeligere å bedømme lagenes form. Man skal ikke legge så mye vekt på de siste resultatene, da de siste matchene ble spilt for ti dager siden.

AIK på niendeplass glimter til nå og da, men er altfor ujevne. Og de sliter med å prestere på et høyt nivå gjennom tre perioder. Den toneangivende forwarden Bjørn Melin befinner seg på fraværslisten, og nå er også meget dyktige Mattias Janmark skadet (pådro seg en smell i Karjala Cup). Dermed er lagets offensive slagkraft betydelig svekket.

HV 71 har hentet inn flere klassespillere og har utvilsomt kapasitet til å klatre vekk fra bunnplassen og oppover på tabellen. Tok to fine seirer over Modo og Brynäs før pausen.

En av nykommerne, Chris Campoli, stod over mandagens trening og betegnes som usikker. Trener Ulf Dahlén kan uansett sende et sterkt lag på isen. Og selv om tabellposisjonen er trist, har man publikum i ryggen. Det har vært meget bra trøkk i de siste matchene, og spesielt i derbyet mot Linköping.

- Vi har et utrolig engasjert publikum. Det er fantastisk! Stemningen hjemme mot Linköping var den beste siden vi møtte Djurgården i finaleserien 2010, sier kaptein David Petrasek.

HV 71 må vinne denne typen matcher for å unnslippe bunnstriden, og 1,60 er spillbart.

Odds: 1,60 - 4,00 - 3,65

Örebro - Modo (11. plass - 5. plass).
Pausen var kjærkommen for Örebro. Var oppe i åtte strake tap, og innsatsen mot Växjö (0-7) var pinlig. Når man hatt tid til å slikke sårene, og vi forventer bedre prestasjoner. Er fortsatt svekket av skader, selv om Robin Gartner er klar for comeback.

Modo kan glede seg over at de den viktige duoen Mattias Ritola og Peter Öberg er tilbake.

Tabellposisjonen og formkurven peker på B, men jeg blir ikke overrasket om det blir forlengning.

Ingen av oddsene frister.

Odds: 2,55 - 3,75 - 2,05

Växjö - Brynäs (3. plass – 6. plass).
Brynäs har slitt med mange skader, og således er det imponerende at de henger med på øvre halvdel. Emil Molin og Dennis Persson er tilake her, men skadelisten er fortsatt lang.

Växjö gjør sakene sine meget bra, og gikk inn i pausen med 7-0-seier over Örebro. Det skal tas med at sifrene ikke speiler matchildet helt, og Örebro var i et usedvanlig gavmildt hjørne. Johan Markusson, Mattias Modig, Colby Armstrong og Jeremias Augustin er ute i kveld.

Fordel Växjö, men vi applauderer ikke 1,90 i odds på H.

Odds: 1,90 - 3,80 - 2,80

Linköping - Skellefteå (7. plass – 1. plass)
Linköping var nok fornøyd med at det kom en landslagspause. Det ble tap i de tre siste før oppholdet, noe som skyldes rotete spill og fravær blant nøkkelspillere. Nå har laget fått tid til å finslipe viktige detaljer. Får også tilbake Daniel Grillfors og Magnus Johansson.

Skellefteå topper tabellen i SHL, og det skiller åtte poeng ned til nærmeste konkurrent. Vant de tre siste før pausen, men måtte ha straffekonk i to av dem. Har vært gjennom en trøblete uke med sju spillere på landslagsoppdrag. Fraværene har gjort det vanskelig å gjennomføre konstruktive treninger. Adam Pettersson og P-E Bellemare er usikre til dette oppgjøret.

H til 2,28 kan testes med en mindre innsats.

Odds: 2,28 - 3,70 - 2,28

Leksand - Färjestad (8. plass – 10. plass)
Leksands siste resultater har vært noe flatterende. Man ble utspilt av Frölunda, men ble reddet (som så ofte før) av målvakten av målvakten Oscar Alsenfelt. Har tre spillere på skadelisten: Joel Gistedt, Kevin Kapstad og Jens Jakobs.

Det er vanskelig å bli klok på Färjestad. I den ene matchen er man klart bedre enn serieleder Skellefteå, og kort tid senere tape man for et blekt AIK.

Dette kan ende med hva som helst, og vi sjanser på U til 3,70.

Odds: 2,28 - 3,70 - 2,28

Luleå - Frölunda (2. plass – 4. plass)
Dette kan bli et en underholdende toppmatch, men jeg ser ingen spilleverdi.

Frölunda har spilt meget fin hockey i de siste matchene, men har ikke fått god nok uttelling. Kan mønstre tilnærmet normale formasjoner.

Luleå er vanskelig å møte på borteis og er knappe favoritter i kveld.

Odds: 1,75 - 3,85 - 3,16

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus