Foto: Scanpix/Reuters

Sjekk vår fredagsdobbel

To gode hjemmelag skal gi oss gevinst i kveld.

Kommersielt

Langoddsen byr på Tippeligaoppgjøret mellom Odd og Viking. Ellers finner vi fotball fra nest øverste nivå i Tyskland og Frankrike, noe 3. divisjonsfotball og et par andre godbiter.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
I Tippeligaen er ingenting umulig, og i den antatt jevne kampen mellom Odd og Viking er det slett ikke utenkelig at bortelaget starter best. At Viking leder til pause til odds 3,60 blir dagens langskudd.

Dagens avslag
Det har vært sykdom og skader hos Kalmar den siste tiden, og resultatene bærer sterkt preg av det. 0-1-5 på de seks siste og to strake tap på hjemmebane, blant annet 0-3 for Mjällby, er til å gråte av. Selv om de i kveld møter antatt overkommelig motstand i IFK Norrköping, er det ikke aktuelt å spille Kalmar til 1,40.

Dagens spill
Vi snust på fire mulige vinnere: Fortuna Düsseldorf, Greuther Fürth, Sunndal og Wrexham skal alle ha gode sjanser. Vi bruker to av disse i vår fredagsdobbel.

Sunndal - Elnesvågen og Omegn IL
3. divisjon avdleing 9. Det har tettet seg til i toppen av denne avdelingen, og det går mot en spennende fotball-høst i Møre og Romsdal. Etter sommerferien har Sunndal spilt 0-0 i den vanskelige bortekampen mot Skarbøvik og tatt en fin 2-1 borteseier mot Averøykameratene. Med disse resultatene melder de seg inn i kampen om opprykk. 4. plass og 6-1-1 på hjemmebane er status per i dag. Det er bare 3 poeng opp til dagens motstander på tabelltoppen.

Utfra det vi leser om laget er det flere spillere som har holdt høy klasse etter sommeren og laget fungerer bra. I dag er Torgeir Ruud Ramsli (f/m) tilbake fra suspensjon, og da skal laget være enda sterkere enn det som vant på Averøya, da kun én spiller er ute nå, så vidt vi kan se.

Elnesvågen og Omegn IL holder koken og topper nå tabellen. De er meget sterke på hjemmebane, mens de har 4-0-3 på bortebane og varierer mer på reise. Første kamp etter sommeren endte med total kollaps og tap 2-8 borte mot Larsnes/Gursken. Men så slo man tilbake med en sterk 2-0-hjemmeseier mot gode Træff, og tok over tabelltopp. Et overraskende og meget sterkt resultat, der man lykkes med høyt press på Træff og spilte dem dårlige der de er minst sterke (i forsvaret) i følge rapporter.

Det er lite eller ingen skader hos bortelaget.

Elnesvågen vant det omvendte oppgjøret 2-0. Vi tror det er gode sjanser for at Sunndal revansjerer dette i kveld. På hjemmebane er de sterke, mens Elnesvågen har tapt sine to siste bortekamper med en samlet målforskjell på 4-13. Hjemmeseier til 1,70 må være spillbart i denne toppkampen, i en avdeling der de beste lagene ytterst sjelden taper hjemmekamper.

Følg 2. Bundesliga LIVE

Greuther Fürth - FC Ingolstadt 04
Greuter Fürth har startet godt denne sesongen. 10-0 over lille Eimsbutteler i cupen er én ting, 3-0-1 på de fire første i 2. Bundesliga er bedre. Tapet kom med 2-3 hjemme for Eintracht Frankfurt i premieren, siden er Union Berlin, Dynamo Dresden og Paderborn slått. Fürth var nær opprykk forrige sesong da de hadde 10-5-2 på hjemmebane.

Kun ett fravær hos hjemmelaget, uten betydning: Onuegbu (a), som har ikke har spilt ennå denne sesongen. Det blir toppet hjemmelag i kveld.

Ingolstadt var nykommere i denne divisjonen forrige sesong. De hadde et spennende lag og hentet også inn noen forsterkninger underveis, men det løsnet aldri skikkelig. 4-5-8 på bortebane ble det i fjor, og plassen ble berget med 6 poengs margin etter at man var gode rundt påsketider. Denne sesongen har man startet svakt. To bortekamper er tapt med klare sifre, mot St. Pauli og Fortuna Düsseldorf, mens man har spilt 0-0 og 1-1 på hjemmebane. En målforskjell på 2-7 etter fire spilte lover ikke godt, og man surrer en del i eget forsvar og spiller med for høy risiko, skal vi tro rapportene.

Høyreback Görlitz er ute hos bortelaget.

Siste innbyrdes oppgjør:

18.02.2011 Ingolstadt - Greuther Fürth 0 - 2
25.09.2010 Greuther Fürth - Ingolstadt 1 - 0
01.02.2009 Greuther Fürth - Ingolstadt 6 - 1
17.08.2008 Ingolstadt - Greuther Fürth 3 - 2

Det er veldig vanskelig å se hvordan bortelaget skal få til noe på Trolli-Arena. De har slitt her før, de får ikke til spillet sitt denne sesongen heller og de møter et hurtig og effektivt hjemmelag i form. 1,50 for hjemmeseieren spilles. Vi får en dobbel til 2,55 og setter 100 kroner. Spillefristen er klokken 17.55.

1. Greuther Fürth - FC Ingolstadt 1,50 3,30 4,85
10. Sunndal - Elnesvågen og Omegn 1,70 4,10 2,40

Total odds 2,55

Lever dette spillet med den innsatsen du ønsker

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus