Foto: hesteguiden.com

Solberg også på en torsdag

Tom Erik Solberg innfridde vårt bankertips onsdag og han får fornyet tillit under torsdagens lunsjtrav.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag
V5 Bergen travpark: Vi stoler på Herman og Pål
Oddstips 1: Ny oppvisning av Twente?
Oddstips 2: Hannover får trøbbel

Bjerke travbane er som alltid arrangør av torsdagens lunsjtrav og kvaliteten på torsdagsløpene er som kjent variabel. To av de fem V5-løpene er skrevet ut for hester med mindre enn 300 startpoeng og det betyr mye formløst på farten og i slike løp er ofte teten gull verdt. Det er litt av motivet og begrunnelsen bak vår lunsjbanker som kommer ut i V5-4.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Det handler om 1 Lonely Story som har nydelige forutsetninger i den fjerde avdelingen. Hoppa holder brukbar form og hun står helt perfekt til denne gangen under lunsjtravet. Hun er fryktelig kjapp i uttaket og teten er nærmest en garanti og når ingen av konkurrentene har noe form er vi rimelig sikre på Solberg får trylle unna en bit i front. Det skal normalt være en god vinnersjanse. I en ellers utfordrende omgang setter vi vår lit til landets mestvinnende kusk for tiden.
Rangering V5-4: A: 1 B: 7-11-10-8 C: 9-3-5-4-2

V5-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Det er ingen tvil om at 6 View Va Bene er den klart beste i dette feltet på kapasitet, men han har et meget vanskelig temperament som ikke alltid er like enkelt og kontrollere. Den største risikoen er i oppkjøringen bak bilen, men går denne biten bra og han løser ut i trav så vinner han. Blir stor favoritt og på en oppjaget sprint så velger vi å gardere.

4 Zidane Transs R har egentlig fin kapasitet, men ikke fått det ut i full blomst. Nå står han helt perfekt til bak bilen og er rask fra start så skulle han komme seg foran så er han en vinnerkandidat, selv om han vist variabel stridsmoral den siste tiden. 2 Aidensfield er i fin utvikling, men han er ikke noe lyn fra start og er således avhengig av at det blir tempo i dette løpet. Skal med på gardering selv om han hadde ønsket at distansen var lenger.

1 Cherry Va Bene har brukbar kapasitet. Kommer nå ut etter pause og trener etter rapportene greit. Har uansett vondt for å se at Hans Petter Tholfsen brenner all krutt i sin første start etter pause. 3 Pearl Harbour D gjør jevne fine løp og kan være en dypvannsfisk for de som fisker da han kan vinne med klaff.
Rangering V5-1: A: 6 B: 4-2-1 C: 3-11-7-10-8-12 D: 9-5

V5-2 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
7 Låhne Vind er tilbake hos Geir Flåten etter et opphold hos eieren og har trent meget fint i følge Flåten. Han er optimist derfor han etteranmeldte hesten til dette løpet. Nå er hesten ikke den letteste å vinne med, men motstanden må jo være den enkleste han har møtt på lenge. Favoritt i et åpent løp og vi merker oss også at det er full form på Flåten-stallen for tiden (Bertekongen i Drammen tirsdag og en Tyri Gubben Bjerke onsdag).

5 Spang Artig har skuffet undertegnede en smule, men denne gangen er det helt perfekte forutsetninger med fint spor og perfekt distanse. Han spinner fort til tet og selv om han nok er klart best med rygg, så er det ikke mange å slippe til denne gangen. Bør kjempe i toppen om han har en dag der han vil til mål. 4 Skauge Faks går på det jevne, men har vunnet en lokalkjøring siden forrige start og skal regnes. 3 Romhus Molly har brukbar kapasitet, men hun er fryktelig galopplysten. Rangering V5-2: A: 7 B: 5-4-3-8 C: 1-10-2-6-9

V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
3 Street Va Bene kommer ut etter fire måneders pause og trenger kanskje løp i kroppen før formen er der. Nå viste Korean-sønnen veldig fin kapasitet i flere av løpene i gjor. Men han sliter med tremperamentet sitt og kan bli fryktelig hissig. Holder han seg rolig er det flott vinnersjanse i årsdebuten.

9 Calle Cheven går ned en liten klasse og han avsluttet meget fint fra kø plass sist så han må med på gardering. Er som vi har nevtn tidligere klart best med ryggløp og har kusk Storås is i magen underveis, kan seieren komme her. 5 Memory`s Boy kommer ut etter lang pause med et fint prøveløp i bagasjen og han viste brukbar kapasitet i sine løp i fjor.

11 Light Va Bene har skuffet, men dette er en traver som kan mye. I billige omgivelser skal hun med på gardering.
Rangering V5-3: A: 3 B: 9-5-11 C: 6-8-4 D: 7-2-10-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
5 Bravo Af Rosenhill møter billigere selskap enn han har gjort i det siste. Er meget kjapp fra start og spinner normalt til tet og bare han ikke blir for stri skal det være en god vinnersjanse for svenskegjesten. 12 Lava Broline er den klart beste hesten, kommer ut etter pause og har blitt operert i halsen. Hadde en meget fin tre årssesong i fjorog skal normalt kunne duge i et lunsjtrav på direkten. Men kusken er ustabil og første gang ut med litt usikker form i kroppen og dårlig spor gjør at vi setter henne som ned som andrevalg. 4 Icaria var faktisk positiv sist og satt fast med krefter. Ingen stor vinnerhest, men kan være den som står klar hvis favorittduoen roter seg bort.
Rangering V5-5: A: 5-12 B: 4 C: 10-9-8-1-3-11 D: 2-7-6

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus