*Nettavisen* Sportspill.

Solskjær sesongåpner i kveld

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff sesongåpner mot Blackburn på Ewood Park i kveld. Foto: Lindsey Parnaby (Afp)

Endelig er Championship tilbake, og vi åpner med en skikkelig godbit. Ole Gunnar Solskjærs Cardiff gjester Blackburn på Ewood Park

08.08.14 15:38

Sportspills øvrige fredagstips:
Dagens singel:– Brann har kniven på strupen
V65 Solvalla:Frekk V65-banker
V65 Jarlsberg:Hamre kobler inn turboen
V64 Gävle:Mats jakter på ny opptur fra Sverige
Overgangsmarkedet:Fullt oppdatert overgangsinfo

Fredagens langoddsprogram
byr på kamper fra flere europeiske ligaer, og endelig begynner ligafotballen i England å rulle igjen etter en lang sommerpause.

Ole Gunnar Solskjær sesongdebuterer i Championship, mens Brann tar i mot Aalesund til bunndrama - her er dagens oddstips.

Dagens spill
Blackburn - Cardiff, Over/Under mål fulltid, Over 1,95

HTML EMBED

Dagens spill

Blackburn Rovers - Cardiff City H, Over 2,5
HTML EMBED

Før fjorårssesongen var Blackburn i totalt kaos, og deres nye manager, Gary Bowyer brukte ukene før seriestart til å kvitte seg med en haug med overbetalte, underpresterende spillere. Dermed måtte unggutene trå til fra start av, noe som resulterte i svært ustabile prestasjoner under høstsesongen.

Manageren fikk imidlertidig etterhvert skikk på laget sitt, og sakte men sikkert begynte resultatene å komme. Faktisk var Blackburn et av de mest stabile klubbene i Championship den siste tredjedelen av sesongen, noe 5-5-0 på de siste ti kampene viser.

Endte tilslutt på en akseptabel åttendeplass, to poeng unna playoff.

Har et ungt og spennende lag på gang, og angrepsduoen Jordan Rhodes og Rudy Gestede er et av ligaens mest spennende spisspar. 38 mål til sammen forrige sesong var svært solide saker.

Slapp dog inn alfor mange mål, og laget har ikke fått inn de man har ønsket på stopperplass.

Har én seier og fire uavgjorte i sesongoppkjøringen mot relativt svak motstand, men uavgjortresulatet mot Stoke i deres siste treningskamp var imponerende.

Cardiff rykket ned fra Premier League sist sesong, etter å ha havnet helt nederst, og Ole Gunnar Solskjær klarte dessverre ikke å heve laget noe særlig etter sin ankomst. Laget ble kanskje bedre offensivt, men defensivt er det mye å rette på. Får en ny mulighet denne sesongen, og minstekravet fra klubbeier Vincent Tan er ubeskjedent nok - direkte opprykk.

Har mistet noen nøkkelspillere etter nedrykket, men ikke så mange som man kanskje skulle trodd. Nøkkelspillerne Gary Medel og Steven Caulker har dratt til henholdsvis Inter og QPR.

Solskjær har ikke ligget på latsiden selv i sommer, og hentet flere spennende navn til klubben. Spissene Javi Guerra, Federico Macheda og Adam Le Fondre er alle hentet inn, og kapable til å score mye mål denne sesongen.

Spilte 3-3 mot Wolfsburg i generalprøven inn mot dagens kamp.

Har sett bra ut i oppkjøringen, men forsvaret ser alt annet en solid ut, og mot Blackburn sliter den norske treneren med å finne to skadefrie midtstoppere til disposisjon. Juan Cala er ute med suspensjon, mens Ben Turner og Mark Hudson begge er høyst usikre.

Veldig åpent oppgjør mellom to lag det er forventet mye av denne sesongen, men styrkeforholdet er det vanskelig å si noe om så langt. Begge lag klart bedre offensivt enn defensivt.

Vi tror på scoringer, og over 2,5 mål til 1,95 er det klart mest spennende objektet i en veldig åpen fotballkamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag