Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Solskjær har planen klar

På hjemmebane skal Molde kontrollere og spille ut Lillestrøm. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen innleder med ishockey og objekter fra Oddsen-Ligaen. Klokken 19.00 møtes Molde og Lillestrøm, og utover kvelden går det i svensk, dansk, spansk, tysk, fransk portugisisk og engelsk fotball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
111. Hammarby - Brommapojkarna B 3,00

Begge lag har vunnet sine to første kamper i Superettan. BP har sett gode ut og har slått Landskrona og Falkenbergs i sine to første, kanskje hakket tøffere motstand enn det Hammarby har møtt, som tok sin borteseier mot opprykker Umeå FC. Dette topp-derbyet er helt åpent i våre øyne og da blir det fristende å sette en innsats på den høyeste oddsen. Hele 3,00 gir Norsk Tipping på Brommapojkarna. Det må testes.

Dagens avslag
116. Académica Coimbra - Olhanense H 1,85
Oddsen på Academica føyer seg inn i rekken av lav odds fra Hamar på den portugisiske ligaen. At et lag som har 0-4-6 på sine ti siste spilte skal kjøpes til 1,85 mot et habilt bortelag som Olhanense (3-5-4 borte) blir feil i våre øyne. Academica er i elendig form og har bare 1-2-2 på fem forsøk mot dagens motstander. Uavgjort eller borteseier hadde blitt valget dersom oddsene var spiselige. Men også oddsen på U og B er lav.

Dagens spill
Det er en ganske utfordrende meny i dag, med mange spennende, men trolig jevne kamper. Häcken og West Ham var lenge oppe til vurdering hos oss, men valget falt på to lag vi mener har enda bedre sjanser. Vi føler oss rimelig trygge på Molde hjemme på Aker stadion, tar med en spennende borteseier i Spania og får en dobbel til gode 3,45.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

101. Molde - Lillestrøm
Molde tapte sesongens andre bortekamp også, de fikk aldri scoring i Stavanger og Viking vant 1-0. Molde hadde en del spill og sjanser, det hadde de også i Haugesund, der de tapte 0-2. Hjemme på Aker stadion har de lykkes bedre, med 2-1 mot Godset og 2-1 mot Brann. Men noe overlegent lag er de ikke, Molde må jobbe hardt for hvert eneste mål og har ikke blitt noe særlig bedre enn de var i fjor. Det er vårt inntrykk så langt.

Joshua Gatt er fortsatt ute med strekk. Magnus Wolff Eikrem (lårhøne) er usikker. Børre Stenslid er i full vigør etter langtidsskaden, men kampen mot LSK kommer for tidlig.

Lillestrøm imponerte oss stort da de var meget nær seier mot Rosenborg (2-2), men de klarte ikke holde samme høye nivå borte mot Odd runden etter og tapte 0-2 i Skien. Forrige runde ble det 1-1 mot Vålerenga på Åråsen, en kamp Lillestrøm hadde gode muligheter til å vinne, men de var ikke effektive nok. Det Lillestrøm viste mot Rosenborg var maksinivået sitt, og det er tydeligvis ikke bare å hente frem dette finspillet igjen.

Fredrik Gulbrandsen (lår) er uaktuell, mens Arild Sundgot er ute på ubestemt tid. I tillegg har Espen Nystuen fått seg en smell og er usikker. Fredrik Stoor kan imidlertid fåt sin LSK-debut, melder lsk.no

Molde skal styre kampene på Aker stadion, og det tror vi de gjør i dag også. Synd at Gatt er ute, men Molde skal likevel ha nok kvalitet til å slå et Lillestrøm som ikke har vist stort på bortebane. Hjemmeseier til 1,50 er aktuelt på dagens bong.

115. Osasuna - Malaga
Primera Division. Osasuna har fine 9-5-3 hjemme på Reyno de Navarra. Det gjør dem til ligaens 5. beste hjemmelag, men noe svakere uttelling på bortebane gjør at de holder en 9. plass når det gjenstår 5 kamper. Det er bare målforskjellen som holder dem bak Sevilla, og de kan passere tre lag med seier i kveld. De er et av mange lag som er med i diskusjonen om en kvalifiseringsplassen til Europaligaen. Osasuna har motivasjon, men formen er ikke den beste nå når det gjelder som mest. Etter tap 1-5 hjemme for Real Madrid har de tapt 0-6 borte for Rayo Vallecano og 0-1 borte for Real Betis. Innimellom de to siste slo de Espanyol 2-0 hjemme. Tomålsscorer fra det oppgjøret, toppscorer Raul Garcia, er suspendert i kveld.

I tillegg til Garcia (a) er Ibrahima (a) med Senegals U23-landslag, Masoud (a), Kike Sola (a), Echaide (f) og Sergio (f) skadet, mens Bertran (f) er småskadet, men dog med i troppen. Alternativene på topp i dag er Lekic (42 kamper og 6 mål), Nino (28 kamper og 5 mål) og Manu Omwu, et mer ubeskrevet blad for oss. Følgende tropp er ute på hjemmelagets nettside, og dette må være et stykke unna toppet lag:

Målvakter:Fernández, Riesgo.
Forsvar: Damiá, Lolo, Bertrán, Flaño, Raitala, Roversio, Rubén.
Midtbane: Annunziata, Cejudo, Lamah, Nekounam, Puñal, Timor.
Angrep: Lekic, Manu, Nino.

Malaga satset stort foran denne sesongen, og målet er spille jevnt med Barcelona og Real Madrid, samt å kvalifisere seg for Champions League. Vi kan ikke si Malaga lykkes spesielt godt i begynnelsen av sesongen, men nylig klarte de 1-1 borte mot Real Madrid og de kjemper med Valencia om 3. plassen. Så det kan lykkes for Malaga, dog har de misset flere matchballer til å ta grep om 3. plassen. Nå er Valencia fire poeng foran med én kamp mer spilt. 4-3-9 på bortebane er ikke godt nok. Formen er imidlertid ganske god, 6-2-2 på de ti siste. De siste resultatene er 1-1 hjemme mot Sociedad, tap 1-2 borte for Villarreal og 3-0 hjemmeseier mot Racing Santander. Ikke direkte imponerende, og mange målsjanser er sløst bort, men siden lagene rundt Malaga på tabellen heller ikke leverer stabilt, er Champions League i høyeste grad aktuelt.

Kameni (k) er tilbake og vokter buret. Mathijsen (f) er suspendert. Baptista (m/a) og Toulalan (m) er ute.

Malaga viser brukbar form og har kjempemotivasjon i å ta en 3. plass. Hjemmelaget er ofte gode, men her er de svekket, og dette ser ut som en kamp Malaga kan vinne. Oddsen er hele 2,30 og vi spiller denne. Dette gir oss en dobbel til 3,45 og vi setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 18.55.

101. Molde - Lillestrøm 1,50 3,70 5,20
115. Osasuna - Malaga 2,60 2,80 2,30

Total odds 3,45

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus